Пици от пластмасови бутилки със собствените си ръце. видове,

Поддръжката на домашни птици или животни - бизнес е доста трудно и обезпокоително. Много често има ситуации, когато сами трябва бързо да направите нова купа за пиене. Въпреки това, всички необходими материали не винаги са на разположение, но ако има обикновени пластмасови бутилки у дома, тогава този проблем може да бъде решен лесно и бързо! И така, как да направите пиячите от пластмасови бутилки със собствените си ръце?

Видове поилки

Общо има няколко вида чаши за пиене, които се използват във фермите.

Автомат

1) най-често това са сложни автоматични устройства, използвани главно в големи стопанства;

2) водата се излива в големи резервоари от неръждаема стомана, които след това преминават в контейнера, където се разпределят;

3) в такава система за промиване на контейнерите и поплавък са изложени, и към нея се довежда тръбна мрежа, която се подава към всички клетки;

4) в края на тръбите са монтирани аксесоари, подходящи за животни или птици, от които те пият;

5) водата в тях пристига редовно и благодарение на поплавъците нивото на водата в уредите винаги се контролира и когато приключи, клапанът се отваря автоматично, така че птицата винаги има чиста вода точно в количеството, от което се нуждае.

Сам е много трудно да се построят такива купички за пиене и ако има желание, те могат да бъдат закупени в специални магазини.

Полуавтоматична машина

1) този тип поилки се пълни от допълнителен контейнер, който може да служи като обикновена пластмасова бутилка;

2) Уредите за пиене се закрепват в химикалки или клетки, за приготвяне на скоби за бутилки;

3) водата в контейнера се регулира посредством долна скоба;

4) монтирайте такова устройство на височина от няколко метра;

5) За да се гарантира, че контейнерът не се напълва с отпадъци и фекалии от животни, изпъкналостите в клетките не трябва да са повече от 3 cm (за зайци).

Nippel'nye

1) повечето земеделски производители предпочитат тези конкретни проекти, тъй като не е трудно да се направят, а водата в тях винаги е чиста и свежа;

2) в миксерите е поставена необичайна топка - зърното. Когато животните докоснат езика му, от него започва да тече вода;

3) много важно предимство на такива структури е, че те не могат да разлеят или замърсяват водата на животните си;

4) съществуват и недостатъци, но те са незначителни. Например, тъй като такива проекти са малки по обем, водата ще трябва да се допълва по-често. През зимата трябва да се уверите, че водата в резервоарите не замръзва.

Питиета от пластмасови бутилки със собствени ръце: дизайнерски елементи

Осъществяването на поилки от пластмасови бутилки със собствените им ръце не е лесна задача. Основните му предимства са простотата при производството, липсата на караница по време на пълнене и комфорта на птицата.

Тъй като птиците могат лесно да хвърлят прекалено лек контейнер, е необходимо да ги направят, така че те да имат достатъчно тегло за стабилност. Също така, когато птицата е атакувана, птиците могат бързо да я замърсят, така че и вие трябва да се притеснявате, че водата в тях ще бъде чиста.

Има и такъв момент. Материалът, от който ще се приготвят пиещите, трябва да се понася добре от влажната среда и краищата му не трябва да бъдат прекалено остри. Ето защо най-добрият вариант е пластмасата: тя не се окислява и остава напълно безопасна за птиците.

Пластмасите са много евтин и практичен материал, а тара от него присъства почти във всеки двор. Като пияч може да се появи обикновена бутилка от 5 литра с отвор или зърнен пипер, направен на базата на същия капацитет. Такива устройства са просто произведени, те са много практични и имат дълъг срок на годност.

Процесът на вземане на поилки от пластмасови бутилки със собствените им ръце

Така че, стигнахме до най-важното нещо - как да построим купички от пластмасови контейнери? Има няколко опции, които са много лесни за подготовка.

Пиене на бързото производство

За неговото производство ще се нуждаем от:

 • 5 L пластмасова бутилка;

 • купа, табла или друг подобен контейнер;

 • заостренный нож.

След това трябва да направите следното:

1) Вземете готов пластмасов контейнер за 5 литра и направете малка дупка в него на височина 18-20 см от основата;

2) Напълнете го с вода, затворете дупката с пръст;

3) След това го поставете в предварително приготвен контейнер и отворете дупката. Водата от нея ще тече до нивото на дупката и ще се напълни, докато водата изтича.

Ниппельная сила

За да построим нипелен пияч, се нуждаем от тези неща:

 • пластмасова бутилка от 5 литра;

 • зърното чрез броя на пластмасовите контейнери;

 • Шрек или друг инструмент за правене на дупки.

Когато всичко е готово, трябва да направите това:
 • В капака на контейнера правим дупка с помощта на шлиф и вмъкваме зърното в него;

 • Нарежете дъното на бутилката, така че в бъдеще ще бъде по-лесно да добавите вода там;

 • Закачаме купата за пиене в падока и това е, че е готова!

Вакуумное приспособление

Има друго устройство, което е направено от два пластмасови контейнера - вакуумен поилка.

За да го изградите сами, ще ни трябва:

 • 5 L пластмасова бутилка;

 • Същата бутилка, но с по-малък обем (подходящ за 1,5 или 2 литра);

 • Няколко самозатягащи винта.

За да направите такъв дизайн, трябва да направите следното:

1) За да започнете, 5 литра бутилки трябва да отрежат врата така, че една чаша да излезе така;

2), тогава трябва да вземете по-малък контейнер, да го поставите в купата и да го поставите с помощта на винтове, така че вратите на двете бутилки да се сближат на едно място;

3) След това в контейнер с по-малък обем трябва да се направят няколко пробивания под страните на купата, през които водата преминава през купата за пиене;

4) през врата на по-малък контейнер трябва да излеете вода, да превърнете нашата домашна купа за пиене и да я поставите на удобно място. Готово!

Както можете да видите, правенето на домашни бутилки от пластмасови контейнери е много проста задача и всеки може да го направи, всичко, което е необходимо, е няколко пластмасови бутилки и малко желание.

Share:
Comments