Тестът "определете биологичната възраст". как да забавим

Женското тяло може да бъде сравнено с чувствителен и добре регулиран инструмент, който безспорно сигнализира, че организмът постепенно преминава в стадия на своето стареене. Процесът на стареене е неизбежен, но в някои случаи започва по-рано.

Причините за ранното стареене са много: наследственост, изтощение на тялото, болест, неблагоприятна ситуация, често стресови ситуации. Въпреки това, с времето "чувате" тялото си и му осигурявате необходимата защита, можете да изглеждате много по-млади от хронологичната възраст.

Източните експерти са разработили специален тест, даващ отговори, на които ще можете сами да установите признаците на ранно стареене и да определите биологичната си възраст с точност.

Моля, отговорете на следните въпроси:

1. Умората ли е бързо?

2. Чувствайте се след нощна твърдост, болка в долната част на гърба?

3. Чувствате ли остра болка в коленете си?

4. Получавате ли повече от два пъти на вечер в тоалетната?

5. страдате ли от безсъние?

6. Вашите ръце и крака често замръзват?

7. Имало ли е намаляване на сексуалната функция?

8. Имате ли снимка на менструалния цикъл?

9. Имате ли често замаяност и главоболие?

10. Имате ли изпотяване?

11. Забелязали ли сте повишена умора или скърцане?

12. Имате ли склонност към чести настинки?

13. Усещате ли шумове в ушите си?

14. Имате ли: суха коса, обилна загуба на коса или появата на сива коса?

15. Чувствате ли се горчиви в устата си и наблюдавате зачервяването на езика?

16. Чувствате ли болка на мястото на слънчевия сплит?

17. Имате ли стабилно кръвно налягане?

18. Често ли чувствате неразумен страх и безпокойство?

19. Забелязвате ли забравяне или отсъствие?

20. Отслабвате ли, ако не се придържате към диета?

Обобщете теста:

 • Отговорът е "ДА" - това е плюс една топка, потвърждаваща преждевременното стареене на тялото.
 • Ако сте отговорили на "ДА" на първата половина от въпросите - това е преди всичко доказателство за бъбречно заболяване.
 • Ако сте отговорили "ДА" на 18-20 въпроси - това показва, че възрастовата ви биологична възраст е 75-80 години.
Ако сте открили признаци на преждевременно стареене, не се отчайвайте. Повярвайте ми, има много начини да внесете нова жизненост в тялото си.

Така че, ето основният списък от правила, спазването на които ще ви помогне да удължите младостта си:

 • Пийте зелен чай. Тази тонизираща напитка съдържа антиоксиданти, които неутрализират ефекта на свободните радикали и възпрепятстват процеса на стареене.
 • Яжте горчивия шоколад. Ежедневна консумация на горчив шоколад, съдържащ до 70% какао - чудесен начин да се спре процеса на бръчките. Тайната е, че какаовите зърна съдържат флавоноиди, вещества, които подобряват паметта и облекчават хроничната умора.
 • Направете маски от пресни плодове. Козметиците са сигурни, че маските от ябълки, ягоди и грейпфрути, съдържащи натурални витамини, са много по-полезни и дават по-добър ефект, отколкото кремовете за бръчки.
 • Бъдете активни, преместете повече. Експерти показаха, че кожата забавя стареенето си с редовна физическа активност. За поддържане на мускулния тонус е достатъчно само половин час сутрешно упражнение.
 • Смях. Искреният смях понижава нивото на стресовия хормон (кортизол) в кръвта, чието излишък води до бръчки в ранна възраст.
 • Радвайте се: водете редовен сексуален живот. По време на секс в кръвта, нивото на хормона на щастието (серотонин) се увеличава, което пречи на процеса на преждевременно стареене.
 • Бъдете предпазливи за лекарствата. Не се самолекувайте.
 • Създайте своя вътрешен дух за вечна младост. Опитайте се да промените виждането си за живота, огледайте се, боядисайте околния свят с ярки цветове, оптимизъм и позитивни.
Share:
Comments