Пиле пълнени с палачинки - най-добрите рецепти. как да готвя

Сред многото различни рецепти за готвене на пиле, бих искал да ви разкажа за празнично ястие - пиле пълнено с палачинки. За да го направите, ще ви трябват малко усилия, но в резултат ще получите отличен вкус, оригиналния външен вид на пилето както навън, така и на разрез.

Естествено, за да приготвите такова пиле, първо ще трябва да се печете деликатни красиви палачинки, с които ще пиете пиле. Завладяващият процес на готвене на това ястие ще ви позволи наистина да украсите менюто на Вашата почивка, представете на масата някакво необичайно ястие, макар и доста добре познато.

Много от вас може да не могат да повторят процеса на подготовка на това ястие, но това е напразно. Трябва да подобрите кулинарните си умения, да се научите да усъвършенствате уменията си и да угодите на вашите роднини и приятели с вашите таланти и кулинарни произведения. Нека се опитаме да направим няколко рецепти.

Рецепта 1: Пиле пълнени с палачинки

Първо, внимателно подготвяме всички съставки, за да имаме всичко на ръка.

Необходими съставки:

- пиле - 1,5 кг.;

- куп зелен лук и китка копър;

- шамбини - 0,5 кг;

- Подправки.

За приготвяне на палачинки:

- мляко - 1,5 чаши,

- едно яйце,

- брашно и масло за приготвяне на палачинки.

Метод за приготвяне:

Първо ще вземем палачинките. На базата на 1,5 мляко, пригответе прясно тесто. Тя не трябва да се оказва гъста, защото нашите палачинки трябва да са тънки и нежни. Да направим теста малко, за да се изправим, а ние ще се погрижим за пилето.

Поставете я на масата с гърдите и внимателно извадете кожата й, като се опитате да не я повредите. Леко освободете краката от кожата и ги нарязайте на земята. Тогава освобождаваме тялото на пилето, но няма да докоснем крилата. Така че, имаме в ръцете си коричка с крила. Отделете месото от костите и го пригответе с мляно месо. Тук можете да действате сами - прескочете месомелачката и фино нарязани с нож. Лично аз предпочитам втория вариант. След това изрязваме големи гъби в шампанско и ги запържваме малко в масло. Добавете към месото. Нарежете зелените копър и лук, добавете към пълнежа. Сезон с подправки и се смесват.

Печете палачинки и подреждайте готовото мляно месо за всеки от тях. Внимателно го завийте в епруветката. За пиле, имате нужда от около 10 палачинки.

Напълнените тубули се поставят в кожата на пилето и се закрепват с клечки за зъби. Внимателно коригирайте пълненото пиле, оформяйки правилната му форма. На върха на кората на солта и все още можете да го търкат с червен пипер, така че в резултат ще получите красив розов труп.

Включете топлинната кутия, задайте температурата на 160-180 градуса и изчакайте, докато се загрее. Сложете пилето в топлоустойчива форма и го изпратете на печене за 40 минути. Докато пилето се пече в шкафа за пържене, можете да приготвите зеленчукова салата и соса по свое усмотрение.

Всичко, пиле пълнено с палачинки е готово и както виждате, няма нищо трудно в подготовката му!

Рецепта 2: Пиле пълнено с палачинки

Необходими съставки:

- пиле - 1,5 кг;

- гъби (гора или шафран) - 200 г;

- лук - 1 бр;

- Чесън - 1 карамфил;

- яйце - 1 брой;

- твърдо сирене - 100 g;

- сметана или майонез,

- сол, черен пипер,

- масло за пържене и 6 броя палачинки.

Метод за приготвяне:

Е, ще измием пилето си, ще го изсушим внимателно и ще отделим кожата от месото.

За да направите това, препоръчваме ви да я поставите на бюрото си и внимателно да отстраните кожата от месото с лъжица. Сега обърнете и извадете опашката. Освободете кожата от кожата и я срежете в ставата. По същия начин, направете с крилата и сега имате кора, свободно се простират от трупа трупа. Сега разтривайте кожата със сол отвън и отвътре, можете да изпечете малко и да я вземете в хладилника.

Ние самите ние ще се занимаваме с месо. Отделете я от костите и я оставяйте през месомелачката. Натрошете лука и нарязайте гъбите в кубчета. В тиган, загрейте маслото, добавете лъжичка към него, подправете го с черен пипер и сол и го запържете, докато мек на малък огън. Изваждаме лука на чиния, а на мястото му в тиган изпращаме гъби. Също така сезон с черен пипер и сол, малко увеличаване на огъня и да започне да готви. Веднага след като се изпари цялата течност, която ще освободи гъбите, добавете парче масло към тях и запържете гъбите, докато се почервене.

Готовите гъби се намират върху чиния и се оставят да се охладят малко. Когато пържените съставки се охладят, добавете ги към пилешкото сирене, излейте тук маслото, оставено в тигана и 1 яйце. Разбърква се, добавете сол и пипер, ако е необходимо. Ще оставим настрана за 5-10 минути, така че всички съставки да могат да се опознаят. Разгъваме готвените палачинки и оформяваме пълнеж с дебелина 5 мм върху всяка от тях. Разтриваме сиренето върху рендето и поръсваме слоя върху пълнежа. Сега плътно завъртете палачинките в епруветка. Завършените тубули от палачинки се поставят в кожата на пилето и спретнато образуват красива форма. С помощта на клечки за зъби ще закопчаем корема и гърлото. Завийте крилата и краката, като по този начин давате на пилето компактен външен вид.

Настъргайте чесъна и го разбъркайте с майонеза или сметана. Смажете завършената смес с коричка. В дъното на тавата за печене препоръчвам да поставите няколко дървени пръчки или шишове, така че кожата да не се изгаря по време на печенето. Използвайте клечка за зъби, за да направите няколко пробиви върху кората няколко пъти. Това ще предпази кожата от счупване по време на печене.

Настройваме температурата във фурната на 180 градуса и я изпращаме за 1 час. След изпичане, изберете пилето от фурната и го прехвърлете на широка чиния на гърдата. Покрийте горната част със същата широка чиния и поставете натиск. Сложете го в хладилника за цяла нощ.

На следващия ден отстранете ярема, нарязайте го и нарязайте на части с дебелина 2 см. Преди да сервирате, украсете оригиналната си и празнична чиния с билки. Отлична студена закуска!

Пиле пълнени с палачинки - тайни и полезни съвети от най-добрите готвачи

- За да направите пиле, пълнено с палачинки, препоръчваме да използвате младо пилешко или пилешко месо.

- За внимателно отлепване на кожата от пилето, опитайте да не използвате ножа. Използвайте супена лъжица или чаена лъжичка, в зависимост от размера на трупа. Обърнете лъжицата с главата надолу и бавно се движете, внимателно се отделете от месото.

Share:
Comments