Никол кидман - биография, кариера, личен живот, интересни

Никол Кидман (Никол Кидман) - Американска и австралийска филмова актриса, една от най-платените холивудски "звезди". Трикратна победителка в "Златен глобус", лауреат на "Оскар".

Николь Кидман е роден в Хонолулу през 1967 г. на 20 юни. Родителите на Никол - Джанел Макнийл и Антъни Кидман са от Австралия. Бащата на бъдещата актриса се занимава с изследване на рака в Америка и едва през 1971 г. семейството се завръща в родината си.

Никол от четиригодишна възраст започва да се занимава с балет, а тази страст води момичето до австралийския младежки театър и театър "Филип стрийт". Никол усърдно изучава теорията на театъра и усъвършенства в гласа. Трябваше да напусна обучението си в гимназията. Майка Никол страда от рак на гърдата и момичето е изцяло посветено на грижите за семейството.

Никол Кидман - началото на една звездна кариера

За първи път Никол Кидман се появи на телевизионния екран в видеоклипа на музиканта на Пат Уилсън през 1983 г. на 15-годишна възраст. В същото време Никол започва да работи във филми и по телевизията. Първата работа на актрисата е сериала "Five Mile Creek" и филма "Коледа Буш".

През 80-те години Никол застрелва много в австралийски филми и телевизионни предавания. Най-голямата популярност бе спечелена от сериен "Банкок Хилтън". Зашеметяващото представление на младата актриса харесваше аудиторията и беше силно белязана от филмовите критици. През 1989 г. екранните снимки на картината на Warner Brothers "Мъртво спокойствие", което беше огромен успех в световния бокс офис.

След заснемането в "Dead calm" Kidman беше поканен в Холивуд. Филмът "Дни на гръмотевицата", където Никол играе с Том Круз, стана наистина фатален. Между актьорите много бързо се разпадаше насилствена романтика, която завърши със сватба през 1990 г. Въпреки факта, че през този период Никол Кидман участва в редица красиви картини - "С широки затворени очи", "Далеч далеч" (1992), "Батман завинаги" говори за нея изключително като съпруга на Том Круз.

Никол Кидман - набира популярност

Критиците обръщат внимание на Никол през 1996 г., веднага след освобождаването на комедията "Die in the name". Кидман превъзходно се справяше с ролята на луд телевизионен водещ, готов по пътя, за да влезе в убийството. За този филм актрисата получи Златния глобус.

Въпреки това, истински пробив настъпи през 2001 г. след приключването на развода между Круз и Кидман. Музиката на "Мулен Руж" на Баз Лурман стана истинско откровение за публиката. Разнообразна и майсторска игра, Никол я номинира за Оскар.

Много важен момент за кариерата на Kidman, разбира се, е ролята на Грейс в трилъра "Others" (2000), който донесе актрисата статут на "звезда". Филмът събира 200 милиона долара в боксофиса и е приветстван от критиците за нетривиалното развитие на заговора.

Никол Кидман - най-важните роли

След развода от Том Круз Кидман потъна в продължителна депресия и едва през 2001 г. приема предложението на Стивън Далдри да играе ролята на Вирджиния Улф в касета "Гледай". Картината спечели много престижни награди и стана най-силната премиера на 2002 година. За снимките Никол трябваше да промени нещата си и да покаже всичките си актьорски умения.

Сред най-успешните филми Никол Кидман може да се нарече "Dogvil", "Cold Mountain" (2003), "Оцветена репутация". Случи се в кариерата на известна актриса и откровено неуспешни филми. Това е "Магьосница" и трилър "Интерпретатор", в който Никол заснема заедно със Шон Пен. Последният филм, в който Кидман е звезда, днес е картината "Какво крие лъжата", която, за съжаление, се провали в боксофиса.

Никол Кидман - личен живот

С първия си съпруг Том Круз, Никол се срещна с "Дни на гръма". Бяха женени в навечерието на Коледа 1990. "Звездната" двойка прие две деца: синът на Конър и дъщерята Изабела. Но през 2001 г. "те се разпаднаха.

Достатъчно дълго, Никол се срещна с музиканта Лени Кравиц, а през 2006 г. актрисата се ожени за страната певица Кийт Урбан. През 2008 г. Никол Кидман роди дългоочаквано дете - дъщеря на Санди Роуз.

Никол Кидман - Интересни факти

  • Никол Кидман, странно, се страхува от пеперуди.
  • Актрисата е лицето на известната марка парфюм Chanel No 5.
  • Звездата Никол Кидман се появи на холивудската разходка на славата през 2003 година.

Никол Кидман - Днешният ден

В момента Никол Кидман е "посланик на добра воля" и активно участва в обществени дейности. През 2013 г. една забележителна актриса планира да застреля във филмите "Еволюцията на рождението" и "Грейс от Монако" (реж. Оливие Даан).

Share:
Comments