Нежен снежинка, направена от хартия със собствените си ръце:

Символът на пролетта е докосващ и нежен сняг.

Той е първият, който се появява на размразените кръпки, приятно за окото.

Жалко е да откъснете такава красота.

Можете да направите сами цветя от голямо разнообразие от материали, но е по-лесно да вземете това, което е почти винаги на ръка - хартия.

Изкуството на хартия-пластмаса е известно от незапомнени времена и неговите различни посоки ще ни помогнат.

Ние ще направим снегорин от хартия със собствените си ръце, декорирайки къщата, а не унищожавайки първите пролетни цветя.

Сноуборд със собствените си ръце в техниката на забиване

Работете в техниката на укротяване или усукване на хартия, което ви позволява да изпълнявате различни занаяти: животни, цветя, орнаменти. Картините, картите и дори играчките са ярки и елегантни. Леки и въздушни занаяти ще бъдат добър подарък за всяка почивка.

Квилингът ще ни помогне да направим нежна хартия със собствени ръце. За да направите това, ви трябват много малко: ножици, хартиени ленти за зацапване на бяло, меко розово, люляко или синьо за венчелистчетата и зелени за листа и стъбло, устройство за работа в техниката на забиване (може да бъде заменено с клечка за зъби или тънка игла) за хартия.

Внимателно вдигнете бяла лента на устройството или клечка за зъби. След това свалете детайла и леко разтворете. Поставяме върха на лентата и изравняваме детайла с една ръка от едната страна. Ще създадем три такива венчелистчета за едно цвете. Те ще оформят основата на снегорин.

Сега завой на зелената лента. От него ще извършим сепара. Вятър зелена лента на клечка за зъби или устройство и, без да се разтваря, лепене върха. Помогнете си с молив, опънете леко обработвания детайл, образувайки конус. За надеждно прикрепване в нея можете да капе малко лепило.

Поставихме три бели венчелистчета в сепалите и внимателно ги залепихме. От останалите зелени ленти добавяме листа и стъбло. Листовете могат да имат различна дължина и форма. За сила, ние ги лепим заедно в основата. Можете да подредете в ивици хартиени ленти с различни нюанси, а след това букетът ще се окаже по-реалистичен. Можете да използвате различни нюанси на зелено. Нашият търг е готов.

Как иначе можеш да направиш кокиче със собствените си ръце?

Лодка, самолет, вентилатор и хартиена чаша от слънцето са продукти, изработени по метода на оригами. Такива прости занаяти направиха много в детството. Изкуството на оригами ще ни помогне да създадем от хартията с ръце нежно пролетно кокиче.

Нуждаем се от няколко листа бяла или оцветена хартия, владетел, молив, ножици, лепило.

Нарежете парчето хартия на квадратчета. Когато избирате размера на продукта, помислете дали чашата с цвете ще е половината от страните на площада. Сгънете заготовките диагонално, след това наполовина.

Изправете гънката в квадрат. Повторете действието от другата страна. Огънете и развийте ъглите до централната линия на детайла. 5Raspravlyaem всички сектори и огъване и unbend ъглите на средната линия. Изправете гънката, внимателно я изгладете. След това вдигнете остър връх нагоре. Повторете действието за всички сектори. Не забравяйте внимателно и внимателно да изгладите всички гънки на продукта.

Разгънете листа напълно. След това поставяме гънките по пунктираната линия. Изпъкнали ъгли огъват вътрешността на продукта и внимателно го изпиват. Ние лепираме стъблото с листа на цветето. Оказа се, че има сладък цвят на снежинка.

Необичайни, запомнящи се занаяти се получават, когато се работи в модулна техника на оригами. Тази техника ви позволява да изпълнявате от хартиени модули, обемни играчки, декоративни предмети, бижута, вази. Ние модулни оригами ще ви помогне да направите снегорин с осем венчелистчета от хартията. Ще използваме отново цветна или бяла хартия, също така имаме нужда от владетел, обикновен молив, лепило, тънка тел, велпапе хартия със зелен цвят.

Нарежете листа на квадратни заготовки. От листа с размер 7х7 см ще получите купа за цветя около 4х4 см. Сгъваме страничните ъгли до средната линия и дъното се отстранява отвътре.

И отново ъглите се огъват до средната линия и ги запълват в детайла. Повдигнете ъглите и завъртете частта.

Извиваме ъглите от предната страна, а задната част на детайла се огъва. Трябва да стигнем до такава подробност. Общо, имаме нужда от четири модула. Ние ги поставяме един в друг, образувайки елегантна чаша цвете. За сила, можете да използвате лепило, като ги мазате, че част от модула, който е поставен вътре в детайла. Вълновата хартия се нарязва на ленти с ширина около 1 см. Изрежете парче от тел с необходимата дължина и го увийте плътно с парче хартия. Поставяме лентата така, че да не се отпусне. Вкараме тел, увит в гофрирана хартия, в чаша и я фиксираме навътре с две или три завъртания. Имаме докосващ нежен снеговалеж.

Използвайки хартиени заготовки с различен цвят и размер, работещи в различни техники, ние създадохме няколко версии на сладководни снежинки. Такива букети ще бъдат добър подарък за приятели и роднини, хубав знак за внимание за близки и близки, ще изглежда добре както в интериора на апартамента, така и в офиса или в провинцията. В същото време запазихме истински цветя, за да ни правят щастливи всяка пролет за още много години.

Share:
Comments