Крем от боровинки у дома: страхотно! интересни и необичайни

Без значение колко твърдим за произхода на сметаната от червена боровинка, която се нарича "северен лимон", но ползите от това зрънце е без съмнение от никого.

И все пак всички са единодушни, че изливането на боровинки у дома не само има лечебни свойства с разумна употреба, но е изненадващо лек и приятен на вкуса.

Пълнеж от червени боровинки у дома - общи принципи на готвене

Клюква са тези плодове, за които казват, че от слана става по-сладък. Ето защо, за подготовка на пълнежи, и когато го използвате във всяка рецепта, по-добре е да замразите зрънце, дори ако тя се събира само.

При замразяването плодове и плодове има и други неоспорими предимства:

• Разделянето на сок от размразения продукт става по-интензивно от пресния плод.

• Замразените боровинки винаги могат да се получат от хладилника дори в началото на лятото и да се приготвят от тях с пълнеж, например с череши, малини или ягоди. Можете на почивка да донесете смокини или манго от юг и да комбинирате тези екзотични плодове с замразени боровинки.

Киселият и сладък вкус на боровинките е съвършено комбиниран с плодовете:

Манго,

круши,

ябълки,

Мандарини и портокали,

Други плодове.

Отлични добавете червена боровинка всички видове пикантни вкусови добавки:

Корица,

джинджифил,

Шоколад,

карамфил,

ванилия,

Мята.

Списъкът с аромати, които допълват боровинките, може да продължи безкрайно. С голяма увереност можем да кажем, че много от най-добрите комбинации от аромати и вкусове все още не са открити.

Изливането се отнася до група ликьори алкохолни напитки. Обхватът на крепостта, както ликьорите, така и ликьорите в момента, е променлив. Смята се, че ликьорите, по-силните напитки от алкохола. Крепост на вилиците - 12-25%. Във вашата кухня можете да приготвите запълване с всякаква сила, ако желаете. За да направите това, можете да използвате алкохолен метър или да прибягвате до обикновени аритметични изчисления. Единственото нещо, което отличава течността от ликьор, е способността за застаряване. Ликьорите в производствената технология трябва да се съхраняват в дъбови бъчви. Инфузиите се вливат в стъклени, керамични или други контейнери. Изключение са резервоарите от желязо или пластмаса, които не са предназначени за съхраняване на храна.

Основата на пълнежа е пресен натурален сок от плодове или плодове. Плодовете и зърната за производство на ликьори се получават чрез раздробяване на суровините. В зависимост от свойствата на тези или други плодове, както и от рецептата, се използват различни техники за смилане: плодово рязане, пробиване, смилане с помощта на механични инструменти (целулоза, месо).

За да подготвите пълнежа, можете да използвате плодови и ягодови суровини от един вид или да комбинирате (смесват) два или повече вида плодове.

Полученото тегло на плодовете настоява за пиене на алкохол, водка, други напитки, съдържащи алкохол, 40% или повече: коняк, ром, ракия. Качеството на изброените продукти влияе и на вкуса на произвежданите ликьори. По-добре е да се избягват използването на нискокачествени суровини, съдържащи алдехиди, фюзелови масла, етилов алкохол, метанол и много други опасни съединения.

В допълнение, този алкохол дава сила на пълнежа, укрепва и ускорява процеса на отделяне на сока от целулозата на плодовите суровини.

При приготвянето на пълнежи се прилага и методът на първоначална ферментация на плодовата маса, последван от инфузия на напитки, съдържащи алкохол.

Следващият критерий за вкуса на течности - съдържание на захар, Захарта дава мекота на вкуса на силна алкохол, въпреки че всъщност не намалява съдържанието на алкохол в нея. Класическият боровинков пълнеж по индустриална рецепта съдържа 30 грама захар на 100 мл от продукта. У дома този индикатор може да се променя според личните предпочитания.

Отлично допълнение към производството на вилици служат подправки и лечебни растения, Използвайки предложените по-долу рецепти, можете лично да проверите това, като приготвите ликьор от червена боровинка у дома.

Рецепта 1. Червена боровинка налейте у дома с мента

Комбинацията от свежест на мента, кисела тъкан от червени плодове и захар в алкохолна напитка правят присъствието на градуси невидими.

Съставки:

• Сок от червена боровинка 2,4 литра

• Мед 400 гр

• мента, пресни (листа) 250 гр

• Захар (сироп) 850 гр

• Алкохол, вино, 150-200 мл

Получаване:

Мента тинктура е по-добре да се подготви предварително, преди да започнете да се направи течност от боровинки. Фино нарязаните листа са плътно опаковани в буркан и се изсипват с алкохол. Затворената банка трябва да се съхранява далеч от слънчева светлина. След 2-3 седмици стиснете листата и почистете получената тинктура с памучен марля.

Кюфтетата се търкат и се смесват с мед, заедно с кожата. Получената трябва да се съхранява при температура 20-25 градуса за 10-12 дни, разклаща се ежедневно. Когато започне ферментацията, запечатайте с медицинска ръкавица с пробит пръст. След това изчакаме края на ферментацията и отстранете червеното вино от утайката. Трябва да почакаме още една седмица. Ако отново се появи утайката, повторете отстраняването. По-добре е да не се филтрира, а да се източва с помощта на епруветка. В рафинираното младо вино добавяме захарен сироп и тинктура от мента. Изваждаме контейнера на тъмно място за няколко месеца за стареене. Сега можете да го опитате. Но истинският вкус и аромат ще се прояви след около шест месеца. Изливането, както и реколтите, колкото по-дълго се съхраняват, толкова по-вкусни са те.

Рецепта 2. Изсипване на боровинки у дома, с хвойна и kalganom

Суровина:

• Червени боровинки, размразени 1 кг

• Хвойна, обикновени (плодове) 50 g

• Водка 400 мл

• Захар 250 гр

• Останалата част (lapçatka) Корен 20 гр

• Вода 200 мл

Получаване:

Замразени боровинки се изсипват в сито, при което поставяме подходящ контейнер за потока на вода и сок. Тази течност се използва за приготвянето на захарен сироп. Той съдържа сок от плодове и топене вода: това е, всъщност, тя е пречистена вода и сок. Ако течността не е достатъчна, добавете 200 ml пречистена вода. Сиропът е достатъчно, за да доведе до възпаление, за да разтопи напълно захарта. В марля се свързваме с корените на плодовете на Калан и хвойна. Трябва да се има предвид, че само обикновена хвойна е подходяща за храна. Плодовете хвойна се продават в специализирани магазини и аптеки. На пазара е по-добре да не ги купувате, ако не знаете какво трябва да изглежда едно годно за консумация ягодоплодно. Червени боровинки леко смаже, така че плодовете са освободени сок. В контейнера с каша спускаме лечебната торба, изсипваме сиропа и водката, разбъркваме добре съдържанието на буркана. Освен това контейнерът се отстранява за съхранение на тъмно и топло място и "забравя" за банката за един месец. След "намирането" ние филтрираме и изливаме в бутилки от тъмно стъкло.

Рецепта 3. Червени боровинки се изсипва у дома с цитрусов аромат

Съставки:

• Коняк или ром (по избор) - 2,1 литра

• Портокали - 2,4 кг

• Червена боровинка, замразени 1,7 кг

• Захар 0,9 кг - 1,0 кг

Получаване:

Клюква отлично сочетается с любыми цитрусами. При желании апельсины можно заменить мандаринами. Главное, чтобы фрукты были достаточно сладкими. Аромат лимонов также может «украсить» вкус клюквенной наливки, но при использовании лимонного сока придётся добавлять большее количество сахара. Поэтому при желании добавить лимонные нотки используйте только цедру лимона или удвойте съдържание на захар. Из 2,2 кг апельсинов получится примерно литр сока. Из килограмма клюквы выходит 750 мл сока. Значит, в среднем должно получиться два литра чистого сока. Теперь о крепости. Ром содержит 35-40% спирта, коньяк — от 40 до 72%. Крепость наливки будет зависеть от выбранного алкогольного напитка и его добавленного объёма. В рецепте указано количество рома (35%) для получения наливки крепостью 17 — 19%. Принимайте во внимание, что процентное содержание спирта должно быть не ниже 15 — 16 градусов. Это — критическая отметка для жизнедеятельности дрожжей. Довести свежий сок до крепости 15-16 градусов — значит остановить процесс брожения диких дрожжей, что позволит увеличить срок хранения наливки без риска нежелательного сбраживания или закисания.

Отстранете кора от цитрусовите плодове, обелете ги и ги нарязайте на кубчета, за да оставяте сока. Пъхнете боровинките с дървени петлици. Комбинирайте плодовете с портокали и изсипете захар. Изчакайте захарта да се разтвори. Можете да ускорите процеса: вземете малко количество сок или вода, залейте в него захар и го загрейте на печката, докато се разтвори. Целият сок не трябва да се нагрява, защото витамин С се унищожава чрез нагряване. Важно е да се съхранява в напитките витамини и замайващ аромат. След това свързваме любимото бренди или ром със сироп и плодов плодов сок, разтърсваме я здраво и плътно затворете буркана. Изливането ще бъде готово след една седмица. Той ще трябва да бъде внимателно почистен от земята и утайката. Една гъста алкохолна напитка ще ви помогне много при приготвянето на десерти и печене. Тортите за торти с такова импрегниране причиняват обща наслада и изненада.

Рецепта 4. Изсипване на боровинки у дома с коняк и круша

Най-важният тон в рецептата за този ликьор не се дава дори от червена боровинка, нито от коняка. За да направите ликьор от боровинките в къщи има уникален вкус, важно е да изберете клас от най-вкусната круша. И крушите могат да създадат един незабравим вкус. Разбира се, шампионът на аромата е Duchess. Но ако не успеете да получите този вид круша, тогава ще направите "Карола", "Аромат" или "Ириста" с мирис на мускат. Ако не намерите тези сортове, можете да използвате някоя от най-сочните и сладки круши, добавяйки същност с вкус на крушата.

Съставки:

• Круши 3,5 кг

• Червени боровинки, замразени 1,3 кг

• Рафинирана захар 1,7 кг

• Коняк 2,4 литра

• Плодова есенция (аромат) "Duches" 10 мг

Получаване:

Клюква и захар ще помогнат да се получи чист и изяснен сок от крушата. Отстранете от крушите само семена и "опашки". Нарежете смесените плодове с натрошените плодове от боровинки. Всичко това трябва да бъде покрито с коняк и добре смесено. През следващите две седмици съдържанието на бутилката се смесва ежедневно. Под влияние на захар и коняк, сокът ще излезе от плода, а останките от кашата ще се утаят на дъното на буркана. Изтеглете горната част на течността в отделна купа. Хъс прелисти ситото, преди това беше облицован с памучен марля. Не го извивайте. Свържете първата и втората част на тинктурата, като добавите екстракта от плодове, ако е необходимо. Един месец след експозицията проверете пълненето. Най-вероятно ще трябва да премахнете утайката още веднъж. Запечатайте пълнежа в бутилки.

Рецепта 5. Изсипване на боровинки у дома, с мащерка

Съставки:

• Червена боровинка 750 г

• Чабрец 50 г

• Водка 250 мл и 100 мл

• Захар 220 гр

Получаване:

Тъй като мащерката уверено заема водещи позиции в религиозните ритуали, народната медицина, фитотерапията и като цяло постоянно присъства в ежедневието, би било несправедливо да не споделяме рецептата за еликсир на базата на сок от червена боровинка и мащерка.

В боровинки да се премахне "опашки", и мине през игла убождане плодове, а след това да го комбинирате с мащерка и водка. Затворете банката и я поставете на тъмно място. Оставя се три седмици при стайна температура. Отцедете получената настойка и горски плодове изпълват със захар и се изсипва останалата водката в тях. Разклатете добре и останете в продължение на още три седмици, като периодично повтаряте треперенето. Изцедете сладкия сок и го комбинирайте с тинктурата, получена в резултат на първата мивка. Оставете експонацията отново за 3 седмици. Излеенето е готово и може да се излива в предварително приготвени бутилки или декантери.

Рецепта 6. Червена боровинка налейте у дома с манго и шоколадов ликьор

За ликьори:

• Манго 2 бр. (800 - 900 g)

• Червена боровинка 700 г

• Червен оранжев 1 кг

• Дух от вино 350 мл

• Захар 2,8 кг

За шоколадовия ликьор:

• Мляко (или сметана) 0,25 л

• Захар 0,3 кг

• Какао 100 г

• Ванилия 5 гр

• Ром 0,5 л

• жълтъци 4 бр.

Получаване:

Изливане на червена боровинка, манго и портокали

Изливането и шоколадният ликьор са чудесно дует, въпреки че всяка напитка е интересна сама по себе си. Да ги служиш на десерт заедно или поотделно е частен въпрос за всеки.

Нека започнем с пълненето. Или по-скоро с манго. Зрели манго плодове - много нежна и сочни, така че е трудно да се срещнат зрели плодове под тропически слънце в супермаркет рафтове. Те са донесени от Индия на полу-зрял етап, зелени и с твърда плът. Но дори и в тази форма, манго е невероятно полезен плод. По-точно, зърна, чието тегло достига 400 г. За да се улесни получаването на сок, плодовете от манго трябва първо да бъдат замразени. Методът на нагряване се елиминира незабавно, за да не се губят ценни витамини. Между другото, боровинките също след размразяване дават сок и стават по-сладки. Размразените плодове боровинки и манго се шлайфа през сито. Решетката на ситото не трябва да бъде твърде често, така че картофените пюрета да не запушват дупките. С портокали, за да отстраните зрението, изцедете сока от пулпа отделно и го изпратете всичко в пюре от пюре заедно с половината от захарта, посочена в рецептата. Получената мъст се оставя да ферментира и една седмица по-късно, когато започне да "играе", уплътнява от въздуха. Млади вино, постоянно, отстранено от утайката, запечатано с алкохол, за да спре маята. От останалата захар, пригответе гъст сироп: разтваряйте захарта (1,4 кг) в 0,5 литра пречистена вода, приближете сиропа до кипене. Свързваме охладения сироп с вино и изпращаме бутилката за издръжливост в продължение на два месеца.

Шоколадов ликьор

Разбийте жълтъците със захар и ванилия, докато захарта се разтвори напълно. В жълтъчната маса добавете какао и разбъркайте до хомогенност. В кипящ крем или природно мляко (домашно), добавете бичи жълтъци с непрекъснато разбъркване. Изпеченият крем се отделя от топлината за охлаждане, като се добавя ванилия. Когато кремът е топъл, въведете рома. Ликьорът трябва да има гъста, кремообразна консистенция. Следователно количеството на добавения ром се регулира съответно.

Рецепта 7. Червена боровинка налейте у дома с горчив вкус

Съставки:

• Подправки: джинджифил, пелин, анасон, хибискус;

• Червена боровинка, замразена 2,5 кг

• Стафиди 200-300 гр

• Вода 1,7 л

• Водка 3 л

• Захар 4 кг

Получаване:

Стафиди (мръсни) излива топла вода (200 мл) и се оставя да се загрее за около една седмица, за ферментация. Размразените боровинки разкъсва и се добавят към това ферментирало стафиди заедно с течността, и два паунда захар. Dish с каша и се слага в жегата, чакайки го да ферментира, изсипва се в бутилка, затваряне спукан гумена ръкавица. Докато чакате за приготвяне на червена боровинка вино, водка настояват джинджифил, анасон, пелин и хибискус ( "Hibiscus" чай). Тинктура да се съхранява няколко седмици, без достъп на светлина. След това, инфузията трябва да се филтрира. Виното, без никакви признаци на ферментация, защитавайки, извадете от утайки декантиране. Първоначално, добавете инфузия, за да се избегне повторна ферментация, след което добавете останалата захар, vymeshivaya докато се разтвори напълно. Издържа на ракия 8-10 седмици.

Рецепта 8. Червена боровинка налейте у дома, класически

Съставки:

• Захар

• Червена боровинка

• Водка (разреден алкохол) 40%

• Вода

Получаване:

Съотношението на съставките трябва да бъде както следва: водка, захар и боровинки - 1 част, вода - 1/2 част. Черните боровинки леко се простират. Приготвя се сироп от захар и вода. Всички съставки се комбинират в контейнер с подходящ обем, плътно затворени, смесени и поставени на тъмно място. Не забравяйте да разклащате буркана ежедневно за един месец. В края на периода на стареене внимателно изсипете пълнежа и изсипете в готови бутилки.

Крем от боровинки у дома - трикове и съвети

• За да филтрирате пълнежите, не прибягвайте да натискате гъсталака през филтъра. Бъдете търпеливи и оставяйте течността да тече произволно: така че изливането първоначално ще бъде по-прозрачно.

• Уверете се, че при приготвянето на ликьора не са случайно уловени зелени или изгнили плодове. Едно нискокачествено зрънце може да съсипе цялата работа.

• Като правило те се съхраняват в контейнери, изработени от тъмно или непрозрачно стъкло. Грижете се предварително за контейнера за съхранение. Трябва също така да разгледате въпроса за ограничаването: подгответе силни запушалки, капаци, уплътняващи восъци.

• Качествено подготвените пълнежи могат да се съхраняват до три години при стайна температура.

Те казват, че кремът от червена боровинка е бил изобретен от самия Отец Фрост в Лапландия и затова се смята за новогодишна и коледна принадлежност на празничната трапеза.

Ако вярвате в чудеса, рано или късно те се случват. Не забравяйте да поставите на празничната трапеза изливащ червен цвят от най-северните плодове, за да се изпълнят всички желания

Share:
Comments