Катаракта се засажда и се грижи у дома. методи за

Цъфтящата катаракта веднага предизвиква желанието да я развива у дома. Той може да расте поне на открито, макар и в саксия на прозореца, без да дава особени проблеми на собственика. С добра грижа това цвете се развива бързо и се радва на красиви цветя.

За любителите на красиви, но прости цветя, катаракта е само находка. Ефективният храст с много прости листа, покрити с ярки цветя с малко око, изненадва с възможността да цъфти непрекъснато.

Катаракта е такава култура, чието засаждане е възможно както в условията на помещението, така и в цветното легло като годишно растение.

Външно тази култура наподобява ерозия, но тези растения дори не са свързани. Височината на възрастен храст е около 60 см, има ампел и храстови видове катаракта. Всички сортове растения имат свой собствен вид растеж, височина и цвят на цветята.

Възпроизвеждането и засаждането

Всеки, който обича цветя, може да растат катаракта у дома, той обича лесната почва. Получете нов завод, който ще цъфти бързо само за няколко месеца. Съставът на почвата за растението включва едрозърнест пясък, трева, хумус и торфен тор в равни пропорции. От закупените смеси можете да използвате "Geranium". Корените на катартума растат много бързо и се нуждаят от голям капацитет за пълно развитие.

Вземете нов завод по 3 начина:

1. • Израстват от семена;

2. • чрез вкореняване на изрезките;

3. • Чрез разделяне на растение за възрастни.

Възпроизвеждане на семена. На пазара можете да си купите огромно количество семена от различни сортове catharanthus. Той почти черен, големи семена, които се засяват в началото на пролетта, дълбоко в почвата на 1-2 см. След засаждане на котлите, покрити с фолио и се прехвърлят в тъмна стая. Семената покълват в продължение на 7-10 дни, семената имат отличен капацитет на покълване. След като се оформят 4 листа, разсадът се гмурка. Ако разсад ще растат на легло, е необходимо да се убоде 3 броя. на всеки пот. Когато дойде времето засаждане на разсад, отгледани в земята, без споделяне, се засаждат на постоянно място. За да направят храстите разклонени по-добре, издърпва на растението щипка.

graftage, Подгответе резници от върховете на издънките на храсти за възрастни. Тази работа е по-добре изразходвана през пролетта. Резени бързо растат корени в топла стая с достатъчно поливане.

Деление, Майка растения лесно се разделят на няколко храсти, това се прави през пролетта. Части от растението бързо се установяват и образуват нови издънки. Можете да трансплантирате катарфалните деления в цветен пласт или саксии.

Важно! Катаракта - култура, съдържаща отровни вещества. Изпълнявайте работа, при която вегетативната маса на растенията е повредена (притискане, издънки, подрязване), спазвайки правилата за безопасност, не позволявайте на децата, измивайте ръцете си, носете ръкавици.

Какво да обмислите при купуването на катаракта

По време на подбора на растения внимателно ги погледнете, изберете храстите, където по-голямата част от пъпките все още не са цъфнали.

Долните листа нямат пожълтяващи части - пожълтяването започва по-рано, но този процес трябва да се появи на върха на цъфтежа.

Катаракта - грижа за растенията

Съгласно изискванията, тази култура наподобява други вечнозелени растения. Основното нещо е да се осигури подходяща влажност. Според други характеристики те са издръжливи и непретенциозни.

Осветление. Те могат да цъфтят красиво само в добре осветена област, докато растящите в една стая могат да издържат на леко засенчване. По-добре е да изберете катаракта за място с малка сянка, отколкото място под изгарящите лъчи през лятото. Вътрешните растения трябва да се поставят на западния или източния перваз на прозореца.

Температура. Катаракта, не може да се нарече растение, което може да издържи на екстремна топлина. Храстите се виждат най-добре в помещение, където температурата се поддържа в рамките на 15-22 градуса. Трайните насаждения са малко по-различни - колкото по-висока е температурата, толкова повече цветя изхвърлят.

Ако катаракта ви ще расте като целогодишен, опитайте се да активирате нейното цъфтеж чрез зимуване в прохладна стая. За тази цел растението се прехвърля в помещение, където температурата не надвишава 15 градуса, но не може да бъде намалена до 10 градуса. Ако храстът расте като годишен, тогава след цъфтежа може да бъде изхвърлен.

През лятото растенията могат да бъдат поставени на балкона, след като температурата достигне 18 градуса. Основното е да им се осигури достатъчно светлина и да предпазват растенията от дъжд и течения. Върнете катаракта в апартамента, от който се нуждаете, в края на август, с първите студени щрихи.

Поливането. Катаракта е растение, което обича влагата и се нуждае от редовно поливане, за да образува цветя. Не сушете или почистете почвата. Броят на напояването се регулира по такъв начин, че да се постигне средна влажност в саксиите. Между напояването е необходимо да се изсуши почвата с 2-3 см, ако катаракта расте в многогодишна култура, тогава броят на напояването за нея се намалява, като почвата е влажна.

Влажност на въздуха. Това изискване е най-неудобно, катарантът обича влажен въздух и за това не е достатъчно само да се пръска. В допълнение, вземете предвид, че съцветието не може да се навлажни, само трябва да се напръскат листата. Поради тази причина е препоръчително да се използват овлажнители (закупени или домашно) за катаракта. Трайни насаждения, трябва да се пръскате през зимата в прохладна стая.

Хранене. Завод с много цветя изисква достатъчно количество допълнителни превръзки. Оплодете, както и други ежегодни цветя - добавете хранителни вещества веднъж седмично към водата за напояване. Многогодишните растения трябва да се хранят два пъти месечно, две преди да намалят дозата на хранене, с изключение на зимния период (от октомври до февруари).

резитба, Катаракта расте добре и цъфти след формирането, най-добре е да се използва бразда. Многогодишните сортове, храстите преди трансплантацията трябва да бъдат съкратени с 1/3 дължина. Но най-важното подрязване е да се отърват навреме растения от пожълтели листа и сухи цветя, те са ясно видими на фона на зелени листа. Без помощ, растението няма да запази безпогрешния си вид за дълго време.

Болести и вредители от катар

Болестите и вредителите слабо увреждат тази култура. Когато прекомерно поливане може да разпространява гъбични заболявания, които могат да се видят от появата на тъмни петна по листата.

Ако стаята е много сух въздух, катараторът се заразява с паяк или клечка. В цветето на цветното легло може да бъде нападнат от орди от листни въшки. Поради тази причина, преди да я преместите в стаята, трябва внимателно да погледнете листата на растението и ако трябва да унищожите вредителите.

Share:
Comments