Рокли в китайски стил: как и с какво да носят

През последните години популярността на всичко китайски се е увеличила значително. Не ставайте изключение и се облечете в китайски стил, които имат една важна отличителна черта, която ги отличава сред разнообразието от женски дрехи. Рокли в китайски стил са затворени почти плътно, да се скрие по-голямата част от тялото, но в същото време много съблазнително затегнете силуета и да има разнообразие от цветове и нюанси.

Рокли в китайски стил или tsipao - това е името за шиене на самата рокля, която е обикновена копринена рокля с шлиц и яка, се считат за национални дрехи на китайски жени. Ципао не приема никакви претенциозни детайли, обемни рогове или изобилие от дантели, те се отличават с цвят и различни отпечатъци, които никога не се повтарят.

Историята на появата на роклята и нейните особености

Първата промяна рокля-tsipao е претърпяла през XX век, когато китайски дизайнери промениха стила си малко. Точно в онези дни това облекло се превърна в национална рокля на китайските жени и има голям успех.

По-късно рокли в китайски стил бяха признати за буржоазни и им беше забранено да ги носят. След това през 60-те години на миналия век роклите отново стават популярни, защото носят магията и очарованието на Изтока. В онези дни tsipao започна да завладява западните страни.

Сега тези рокли се считат за елегантни, луксозни, показват отличен вкус на собственика си. Много холивудски знаменитости избират китайски костюм за преминаването на червения килим или освобождаването на светлината. Независимо от факта, че портите на роклята са затворени и най-често е дълга, по-добре от къси поли, което подчертава женствеността и сексуалността на всяка жена, която я носи.

Разбира се, след първото му появяване тя е претърпяла някои промени. Например, дължината може да бъде не само в пода, но и midi, и мини. Закопчалката на роклята може да бъде както наклонена, така и права, а изрезката на всеки дизайнер идва с: овална, кръгла или "капка", въпреки че традиционният за този стил се счита за яка.

В колекциите от минали години много дизайнери предпочитат роклите в китайски стил. Например, Алберта Ферети (Алберта Ферети) представи на обществеността летни мини рокли, изработени от коприна, които удивиха с цветовата си палитра и разнообразието от отпечатъци. В допълнение, те са направени шапки с китайски произход. Тази комбинация изглежда модерна и много необичайна. Момичето в тази рокля няма да остане незабелязано!

Рокли в китайски стил ще бъдат идеални за коктейл парти, социално събитие и просто разходка в парка - всичко зависи от избраната дължина и цвят. За него е подходящ като къса прическа, дълги къдрици или високо стилизирана коса.

Ако не искате да направите косата си, то тогава ще получите спасител, който с правилната комбинация ще направи секси и стилен костюм. Добавяйки перла или реколта, завършваш образа си и ще изглеждаш модерен, необичаен и женствен.

Share:
Comments