Каланхое - видове, култивиране, грижи, трансплантация и

каланхое принадлежи към станните на семейство Толстой. В природата мястото на неговия растеж е тропически и Южна Африка, Южна и Югоизточна Азия, тропиците на Южна Америка. Ние имаме това цвете, отглеждано само при условия на стаята. Цветарите го харесват за относителна непретенциозност и дълъг цъфтеж, който започва през зимата и продължава до юли. Родът Каланхое обединява около 200 вида. Най-популярните от тях са:

каланхое Блоссфельда - е малък половин храст, нараства до 45 см. Има тъмнозелени, гладки листа, леко вълнисти по краищата. Украсата на растението са множество тръбни цветя, събрани в чадъри на съцветия. Цветовете в този вид могат да бъдат бели, жълти, оранжеви, розови, червени. Това е един от най-красивите декоративни и цъфтящи представители на род Каланхое.

каланхое Каландива - выведен из каланхое Блоссфельда, но он имеет меньшие размеры, более короткие цветоносы и большее количество цветков, имеющих самую разнообразную окраску. каланхое Каландива имеет длительный период цветения, который может продолжаться до полугода.

каланхое Мангина - се отличава с по-малки листа и цветя, които имат формата на камбани с дължина около 2 см.

каланхое Дегремона - се отнася до декоративно-широколистни сортове на цветето. Това растение има прав ствол с триъгълни листа, разположени върху него, достигащи до 10 см дължина. На листата се намират дъщерни растения, които са малки листа с корени. Тези листа изчезват от дъщерята и се вкореняват в почвата.

каланхое перистое - один из наиболее выносливых и жизнестойких видов, вырастающий до 1 м в высоту. Это растение имеет плотные светло-зелёные листья и цветет крупными зеленовато-бело-розовыми цветками. По краю листа у него также появляются дочерние растения, укореняющиеся впоследствии в грунте. Именно этот вид используют при изготовлении сока каланхоэ, который является лекарственным средством и продаётся в аптеках.

каланхое - выращивание и уход

Тези, които са решили да отглеждат това растение, не трябва да преодоляват специални трудности. На първо място, това изисква здраво гърне с безплодна почва със смес от пясък. Оптималният режим за растежа му ще бъде температура от 15 ° C до 20 ° C. Това цвете обича топлината, но насочените потоци могат да повредят растението, така че той трябва да е далеч от батериите за централно отопление или нагревателите.

Това цвете е много фотофилно, така че трябва да му осигурите ярко осветление. Това е необходимо за по-интензивно оцветяване на цветя и листа. Допуска се известно количество пряка слънчева светлина, но през лятото не трябва да се поставя на открито слънце, за да се избегнат изгаряния.

По време на растежа и цъфтежа, растението трябва да осигури обилно напояване и торене с минерални торове веднъж седмично. Чувства се много добре при условия на висока влажност на въздуха. За да поддържате този режим, гърнетата се обвива с влажен торф.

каланхое - пересадка и размножение

Трансплантацията на цветята е необходимо (ако расте твърде много). Най-доброто време за трансплантация е пролетта. Въпреки това, тя трябва да бъде произведена само след цъфтежа и само ако кореновата система е запълнила цялото пот пространство. За трансплантация трябва да вземете неутрална или слабо киселинна почва. За да приготвите сместа за трансплантация, вземете една част от трева, листа, торфена почва, една част от трохите и една част от пясъка. Можете да добавите битови брези към него, а вместо торф, да вземете иглолистна почва. Ако няма възможност да се подготви такава смес, най-добре е да купите земя за сухи растения. Растението, което е трансплантирано, трябва да бъде издърпано от земята, като се опитва да не повреди кореновата система и да я прехвърли в нова пота, която има по-голям обем.

Размножавайте семена от каланчо и резници. Семената трябва да се засяват през февруари-април в почвата за сукуленти, в които се добавя фин пясък. Докато се появят издънките, контейнерите се съхраняват на тъмно място, като температурата се поддържа около 21 ° С. След поникване са трансплантирани в специален касета за сукуленти почвата смес, и след това в саксии с диаметър 6-8 см. Филизи извършва чрез използване на издънки, които се появяват на дръжки с изсъхнали цветя, ги рязане през май и юни, и поставяне в torfopeschanuyu Смес от почви или земя за сукуленти и пясък. Докато те не се вкорени, те са pritenyayut и съдържат при температура от около 22 ° C.

каланхое - болезни и вредители

Проблемите с поддържането на растението, които водят до загуба на декоративни свойства, обикновено са резултат от грешки в грижите.

По този начин прекомерното поливане, особено през зимата, може да доведе до разпадане на листата. Ако това се случи, те трябва да бъдат изтрити.

Липсата на светлина също може да окаже негативно влияние върху цветята. Това води до опъване на стъблата и падане на долните листа или загуба на техния цвят.

Ако след изобилен цъфтеж растението не расте или губи листа, то се нуждае от храна, затова трябва да бъде трансплантирано или да започне да се храни.

Съдържанието в много топла стая може да доведе до смъртта на листата. В този случай условията на цветето трябва да бъдат оптимизирани, като му се осигури по-подходящ температурен режим.

Ако изглежда здрав, той ви харесва с големи, сочно-зелени листа, но не цъфти, което означава, че той е бил пренатоварен с торове.

Най-често това растение е засегнато от брада, паяка и мелибубуси. С папагал и паяк борба с борба с пръскане растения с разтвори на инсектициди; Мелибугът се отстранява с четка или парцали, напоени с алкохол.

По този начин, за да развиете това красиво и полезно цвете, трябва само малко търпение и внимание, в замяна на което ще получите много положителни емоции и незабравима атмосфера на красота и уют във вашия дом.

Коментари

Денис 03.21.2016 Вече многократно съм купувала нови растения от Каланхое с големи листа. Но след известно време листата стават неизменно малки, с много издънки ... Не намирам информация за каузата ...
Share:
Comments