Здраве и цвят на косата: любопитно отношение

В природата абсолютно всичко подлежи на някои закони. И цветът на косата на всеки от нас не е случайност. Например, тъмнокожите и тъмнокоси хора в южните страни се чувстват страхотно в тропическата топлина, такива хора се нуждаят от слънцето. За блондинките, напротив, твърде много слънце е противопоказано. Ето защо в северните райони живеят хора с руса коса. Цветът на косата предоставя уникална информация за "слабите места" на човешкото здраве, физически и психически.

Лек цвят на косата

Хората с този цвят на косата имат слаб имунитет и са податливи на настинка. Също така, заболявания на бъбреците, пикочните пътища и пикочния мехур не са необичайни за тях. Освен това тези хора са особено чувствителни към болката. По отношение на характера, блондинките са уязвими, импулсивни и ненужно притеснени.

Червен цвят на косата

Тези хора трябва да внимават със слънцето. Тяхната кожа е особено чувствителна на слънчева светлина. Солариумът в този случай е противопоказан. Червенокосите хора са склонни да алергии към лекарства, цъфтящи растения и домашни любимци. Следователно, те трябва периодично да предотвратяват алергичните заболявания. По природа хората с червена коса обикновено са страстни.

Кестенов цвят на косата

Хората с този цвят на косата са склонни към главоболие и мигрена, което е опасно да не се обръща внимание. Те също така са най-податливи на изкушения, например, има повече пушачи сред тях, отколкото сред блондинки или брюнетки. По природа те са спокойни, разумни и отговорни.

Тъмна коса

Хората с такъв цвят на косата са податливи на заболявания на вегетативната система, но само в случай на живеене в район с неподходящ климат, а именно студ и сирене. Брюнетките са доста здрави. Те са изчисляващи и целенасочени в природата. Обикновено хората с тъмна коса скриват емоциите си. Ето защо те са по-склонни от други да имат сърдечно-съдови заболявания, а инфаркти и инсулти също са възможни.

За да обобщим, можем да кажем, че косата е индикатор за не толкова здравословно състояние, колкото и възможни проблеми с нея. И знаейки тази информация, много заболявания могат да бъдат избегнати.

Share:
Comments