Какво трябва да направите за кученцето, преди да се появи в

И накрая, мечтата се сбъдна. Вече сте се съгласили със селекционера и сте определили деня, в който вашето семейство ще бъде попълнено с нов чорап с четири крака. Но добре ли сте подготвени за срещата на бебето?

За първи път в дома на кученце, много собственици не знаят какво да купят за домашен любимец и как да подредят жилище за пристигането си. Нашият списък с необходимите подготовки и покупки ще помогне на начинаещите кучета.

Подготовка на дома за пристигането на кученцето: какво трябва да се направи за безопасността на новия наемател

Подготовката за преместване на приятел с четири крака трябва да започне с цялостен одит на къщата. Поставете табу върху всички отворени кабели и електрически проводници: ги скрийте в специални кутии или ги закрепете на височина, която не може да се достигне до бебето. Ако подът е покрит с хлъзгав паркет или ламиниран паркет, поставете килими, подложки или линолеум за известно време. Килимите се отстраняват.

Входът към балкона е оборудван със защитни мрежи. Проверете дали тапетът изостава - малките шегаджии обичат да дъвчат краищата си. Погледнете мебелите - всички врати трябва да са здраво затворени. Елиминирайте тесните пространства между шкафовете и стените - една странна троха може да се изкачи в празнината, излизането от нея е много трудно.

Второто нещо, което трябва да направите за кученце, е да почистите деня преди пристигането му. Почиствайте подове с дезинфектант. Проверявайте внимателно всички тайни алеи - не разполагайте с моливи, писалки, клипове, малки детайли на детски играчки и бутони. Отделете на уединено място обувки, книги, вази на открито, химикали за бита, лекарства, лесно биещи предмети и малки аксесоари.

Ние взимаме кученцето вкъщи: това, което трябва да купите, за да транспортирате нов член на семейството

Опитайте се да вземете бебето сутрин. Преди пътуването до селекционера, вземете подходящо оразмерен контейнер или чанта. Използвайте го, дори ако карате кученце на личната ви кола: изплашеното животно ще ритник, ще се освободи от ръцете и ще се намеси в шофьора. Дъното на временната къща е покрито с мека постелка и пелена за еднократна употреба - без ауспух. Ако има дълъг път напред, резервирайте купа и питейната вода.

При избора на пратка обърнете внимание на дизайна и материала. Качественият продукт е изработен от трайна пластмаса, има удобни дръжки, леко тегло и множество вентилационни отвори. Чантите трябва да бъдат зашити от практичен плътен материал и да са снабдени с надеждни фитинги.

Място за домашния любимец: това, от което се нуждаете за удобство на кученцето

За място на кучето изберете светли помещения, които не са далеч от вашата спалня. Идеален ще бъде изолиран ъгъл от батериите и прозорците. В кутрето не трябва да има чернови. Не поставяйте бебето в коридора до входната врата или балкона - чуждестранните звуци ще дразнят трохата. Като диван, подходящ е мек кош или овална възглавница със страни, снабдена с подвижен капак. Ако нямате възможност да останете с бебето през цялото време, вземете просторна клетка или манеж.

Тъй като преди ваксинирането и в рамките на две седмици след това на животното е забранено ходене, кучето ще отиде до тоалетната в тоалетната. За да избегнете безброй локви, купчини и да спасите пода, предкупувайте няколко опаковки от абсорбиращи пелени. Ако сте избрали тава, предпочитайте стабилни контейнери с ниски страни. Не гледайте в посока на евтина пластмаса - абсорбира абсурдно миризми. Като пълнител, кинолозите препоръчват да се използват пелени за еднократна употреба.

Какво трябва да купите за кученце

Всеки новоизработен селекционер отива в магазина за домашни любимци преди появата на домашния любимец и попада в ступор от огромна селекция от стоки. Не се притеснявайте, не е нужно да купувате половината от асортимента - за кученце, от което не се нуждаете прекалено много. Фокусирайте се върху качеството, а не върху броя на зестрата на кученцето.

Храни и чаши

Преди да вземете решение за храната на кученцето, помолете селекционера какво яде бебето. Първоначално се придържайте към същата диета. След това изберете какво е по-приемливо за вас: естествена или суха храна. Не забравяйте, че преходът към ново меню се извършва постепенно.

Едно домакинство с четири крака ще се нуждае от две купи - за вода и храна. Съдовете трябва да бъдат стабилни, препоръчваният материал е керамика. Уверете се, че чашите са достатъчно тежки, в противен случай кученцето лесно ще ги обърне. За животни с увиснали уши изберете малки предмети с високи страни.

Комплект за първа помощ и продукти за грижи

При най-малкото съмнение за здравословните проблеми на кученцето, собственикът на грижите се обръща към ветеринарния лекар. Но за да се осигури необходимата първа помощ в къщата, трябва да има аптека за кучета, съдържаща:

• Бинтове, памучна вата;

• капкомер;

• капки за очи;

• Фурацилин;

• абсорбенты;

• водороден прекис, йод;

• 5% глюкозен разтвор;

• klaretil;

• крем;

• smektu;

• пантенол;

• Спазмаголици.

До четири месечна възраст не се препоръчва миене и къпане на домашни любимци. Ако бебето е много мръсно, разбъркайте водата и лимонената киселина в съотношение 1: 1, навлажнете разтвора с марля и изтрийте кученцето с него. Водните процедури с употребата на детергенти не могат да се извършват повече от 3-5 пъти годишно. Шампоан за трохи купува само в магазина за домашни любимци, също така получавате нокът, четка за шест и лосиони за лечение на очите и ушите.

Каишка, яка, хамут

Най-важният критерий при избора на яка е нейният размер. Измерете продукта преди покупка: разстоянието между него и шията на животното трябва да бъде два пръста. Предпочитайте леките боеприпаси, изработени от трайна мека кожа. Аксесоари (скоби, пръстени, нитове) от качествени яки са изработени от стомана. Да се ​​откажат от по-евтини материали - често причиняват алергии и раздразнения. Също така, не се изкушавайте от продукти със светлинни или крещящи елементи - те могат да плашат бебето.

За представители на дребни породи, за предпочитане е да се купи колан, идеален за домашен любимец. Що се отнася до каишката, най-доброто решение за ежедневни разходки е коженото въже с дължина от 1.8-2.5 метра. За дълги разходки и тренировки можете да си купите петметрово платно каишка или рулетка.

Играчки и дъвчащи кости

Когато сте домашни кученца, не забравяйте, че трябва да купите играчки - те не само ще ви спестят мебелите и обувките, но и ще помогнете на детето да не се отегчава сам. Основайте избора си по съображения за безопасност: Играчката трябва да бъде изработена от качествена устойчива гума или каучук. В противен случай, отделението може лесно да го ухажва и да поглъща малки части. За малки четирикраки кинолози препоръчват топки, пръчици и фризби летящи чинии.

Сред покупките трябва да има въже-трепалка - игра, с която се симулира борбата срещу екстракцията и се развива хватката, а влакнестата структура служи като инструмент за почистване на зъбите. За да се отговори на нуждите от мастика на кученцата, са добре изработени от пресована кожа и са живели имитации на кости, които могат да бъдат оголени и погребани на уединено място. Въпреки това, не се отказвайте от такива предмети: честото използване причинява метеоризъм.

И в края на краищата ще ви посъветваме какво не можете да купите, но винаги трябва да имате: адрес на добър ветеринар, практикуващ във вашия район.

Share:
Comments