Как да засадим овчарката на открито. тайните на грижа за

Растението на овчарката принадлежи на семейството на Аралско море, има над 200 сорта. Хората го наричат ​​дърво за чадъри.

В естественото местообитание разбъркващите се представляват лиани, високи храсти и дървета, чиято височина варира в рамките на два метра. Родината на това екзотично растение е Австралия, но може да се намери на брега на Тихия океан и в Източна Азия.

Напоследък градинарите започнали да отглеждат настойника на открито. Най-популярни са сортовете с пъстър листа. Това невероятно растение е в състояние да насища въздуха с кислород и да увеличи неговата влажност.

Листата на бузите се нарязват на 4-12 парчета и приличат на длан. Разнообразните растителни видове имат бели петна и петна по листата. Цветът подсказва много особен: съцветието е разширено и подобно на пипала. Вярно е, че можете да видите цъфтежа само в градината или в оранжерията, в условията на стаята растението не дава цветни четки.

При отглеждане на семплера растението се формира под формата на малко дърво или храст. Неговите издънки са тънки, така че се нуждаете от подкрепа.

Условия за отглеждане на открити пасища

Sheflera расте добре в региони с топъл климат. В природата височината му може да достигне до 5 метра. Днес има джудже сортове готвачи, които са подходящи за малки площи.

За да се култивират готвачите на открито, почвата трябва да се подготви предварително, тъй като растението предпочита добре изцедени пясъчни терени. Почвата трябва да изсъхне добре след дъжд, растението не понася стагнацията на влагата в корените. Влажните зони не са подходящи за засаждане на звезда.

Районът под подслон трябва да бъде равномерно осветен. Видовете със зелени листа носят лека сянка и разнообразни сортове се засаждат на слънце. На сянка цветът на листата отслабва и растението губи декоративност.

Важно! Sheflera не толерира замръзване, въпреки че може да издържи на разликите в температурите през деня и през нощта.

Шефлер е засадил на място, защитено от течения и вятър, в противен случай пориви на силен вятър може да счупи растението.

Уход за шефлерой (фото)

Приземяването на готвачите на открито е само половината от случая, по пътя на отглеждане на красиво дърво. Заводът изисква допълнителни грижи и грижи.

Технология полива

Шефлер добре толерира суша, така че честото поливане може да съсипе растението. Почистената почва води до заболявания. Поливането трябва да е изобилно, но не е често. Между напояването земята трябва да се изсуши добре.

Важно! Ако шефлерът капки пожълтели листа - това е резултат от често и изобилно поливане. Почвата под растението трябва да се изсуши добре.

Топ превръзка на растение

Шефлера реагира добре при прилагането на органични торове. Пънчето може да бъде покрито със слой от слама или дървени стърготини, което ще обогати почвата с всички необходими хранителни вещества.

Ако желаете, можете да напоявате растението с комплекс от разтворими минерални торове. Но процедурата не трябва да бъде повече от един - два пъти на сезон.

Оформяне на храста

Като се грижим за уреда, човек не може да направи без подрязване и образуване на храст. Заводът е добре лечим и бързо се възстановява след процедурата. Отглеждайте растението под формата на декоративно дърво или храст.

Можете да създадете собствено елегантно дърво с помощта на подрязване. От завода, отсече всички ненужни клони, които му дават желаната форма. Тънките издънки могат да бъдат огънати или плетени в плитка.

Отглеждайки булеварда под формата на храст, образуването се извършва, за да се контролира височината на растението. Когато подрязвате, отрежете всички излишни издънки, съкратете върха.

Вредители и болести на готвачите на открито (снимка)

Ако се спазват всички условия на отглеждане, пастирът практически не е болен и не е засегнат от вредители. Но ако грижите за растението са с лошо качество или засаждането е удебелено, паразитите няма да ви оставят да чакате.

1. Паяк и насекоми.

Най-често растението е засегнато от тези вредители, защото е силно отслабено. В началния етап на инфекцията листата на готвачите се измиват със сапунена вода. Ако се загуби време, химическото лечение не може да бъде избегнато. В такива случаи се използват инсектициди.

2. Кореново гниене.

Растението страда от това заболяване в резултат на обилно поливане в слабо дренирана почва. Като правило, тежко засегнатото растение не може да бъде спасено.

3. Листата на готвачите стават черни.

Много градинари се оплакват, че листата на растението стават черни от върховете. Това е така, защото в растението липсва влага в корените и въздухът е прекалено сух. Достатъчно е да излеете вода на готвача и да поръсите листата. Ако се спазват всички условия на култивиране, растението бързо ще се възстанови.

4. Листата стават жълти и падат.

Ако растението има трицветни или блестящи, бързо губи своята декоративна: листата стават жълти и се разпадат. Без навременна обработка началникът ще умре. Редовно проверявайте растението за вредители. При първите признаци на увреждане листата се измиват със сапунен разтвор и се третират с карфофос. Повторното лечение се извършва с интервал от 10 дни.

5. Бели петна по листата.

Появата на белезникави петна и изсушаването на листовата плоча показва, че растението е получило слънчево изгаряне. Повредените листа не могат да бъдат спасени, но в бъдеще растението трябва да бъде засенчено от пряка слънчева светлина.

Възпроизвеждането на готвачите

След подрязване на растението, има много издънки, които могат да бъдат използвани за разпространение на закачалката. Рязането е единственият бърз начин да получите голям брой растения. Малките разсадчета добре се привикват, като ги засадите в вани и саксии, е възможно да украсите тераса или веранда.

Не е трудно да изрежете писаря. Процедурата се извършва с дезинфекцирани инструменти, за да се избегнат различни заболявания. Изрежете стъблото от средната част на снимката. Приготвеният посадъчен материал се поставя във влажна кърпа преди засаждане.

За кацане командирите вземат малки контейнери, пълни с хранителни вещества. Добре уплътнени почвата, тя прави дупки за засаждане резници, с помощта на молив. Долната част на резбата се обработва с прах Kornevin за бързо зараждане на растенията и се поставя в кладенец. Почвата около разсада леко се притиска, фиксирайки резбите на място.

Засадените резници са добре напоени и почистени в добре осветено място без пряка слънчева светлина. След няколко седмици на изрезките ще бъдат допуснати корени. Когато изглеждат млади листа, разсадът може да бъде трансплантиран на постоянно място. Горната част на издънките е убодена, за да направи кефлер добре клон.

Зимни фенове

Шефлеру се отглежда като ежегодно. На открито растението не понася зимата и умира в студове. Оптималната температура за зимата е 16-18 градуса. Заводът може да понесе леко понижаване на температурата до 12 градуса.

Ако пастирът се отглежда в вани, тогава те трябва да бъдат доведени в помещението удобно за зимуване. По време на почивката честотата на напояване се намалява, за да се избегне кореновото гниене. С настъпването на пролетта контейнерите отново се пренасят във въздуха.

Share:
Comments