Череша от сладки череши с лимон - сладко-кисела за зимата.

Cherry е сочно, сладко ягодопло, което за пръв път се появява на нашите маси след дълга зима.

Cherry berries съдържат много полезни вещества и витамини, които имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата, нормализират чернодробната и бъбречната функция и помагат да се справят с депресията.

Чери от череша с лимон не е просто вкусно лечение, но и полезно.

Основното нещо е да го подготвите правилно, за да запазите всички витамини.

Череша с череша и лимон - основни принципи на готвене

От череши се приготвят компоти, конфитюри, конфитюри и, разбира се, сладко. Изработен е от бели, жълти, червени и черни череши.

За да приготвите конфитюр от череша с лимон, използвайте мед или неръждаема стомана. За приготвяне на конфитюр в алуминиеви прибори не се препоръчва, тъй като ястията могат да окисляват, което ще повлияе неблагоприятно на вкуса на крайния продукт.

Събраните череши се изсипват със студена вода и се оставят няколко часа, за да се измият всички боклуци от плодовете. След това внимателно ги измиват, подреждат и разкъсват опашките.

Ако забележите, че има червей плодове, накиснете череша в продължение на 15 минути в слаб разтвор на сол, след това изплакнете.

От плодовете на сладката череша, камъните се отстраняват със специална машина или щифт. Приготвените плодове се поставят в басейн, покрити със захар и смесени. Веднага след като ягодите напуснат сока, тазът се поставя на бавен огън.

Лимонът се обелва, отрязва се бялата част и се нарязва на ситно. Части от лимон се добавят към купа с кипене на плодове, разбърква се и се довежда до кипене. След това се вари в продължение на пет минути, като се разбърква непрекъснато. Талията се отстранява от огъня, парчетата лимон се отстраняват, покриват се с чиста кърпа и се оставят да почиват.

След като венците отново се кипнат, те се опаковат в стерилен контейнер от сухо стъкло и се затварят.

Можете да направите вкуса на конфитюра още по-интересно, ако добавите ванилин или орехи към него.

Предписание: черешово сладко с кост и лимон

Съставките

 • килограмм сахара;

 • два средни лимона;

 • черешите са килограм.

Метод за приготвяне

1. Череша се накисва в студена вода в продължение на няколко часа. След това плодовете се измиват добре, отстраняваме повредените плодове и отрязваме опашките.

2. Сгънете плодовете в меден басейн и заспивайте със захар. С помощта на остър нож или малка ренде, премахваме лимоновата кора и изстискаме сок от нея. Зедра и сок се добавят към сладката череша със захар. Разбъркайте.

3. Поставете таза върху малък огън и гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сокът се освободи. Ако течността е малка и захарта се придържа към стените, изсипете чаша варена вода. Запалете конфитюра от точката на кипене в продължение на пет минути. След това извадете басейна с конфитюр от огъня, покрийте с кърпа и оставете в продължение на шест часа.

4. След определеното време отново изпращаме пелетата на огъня и готвим от точката на кипене в продължение на пет минути. Оставете за шест часа, покрити с кърпа, и повторете отново процедурата.

5. Разпръскваме горещо сладко на стерилни сухи половинлитрови буркани и ги стягайте здраво. Изцяло охладено и изпратено до склад в сутерена.

Рецепта 2. Конфитюр с череши с лимон

Съставките

 • череша - килограм;

 • голям лимон;

 • килограмм сахара.

Метод за приготвяне

1. Ако в сладката череша присъства черешов плод, я накиснете в слаб разтвор на сол. След това измийте добре черешата. Отделете всяко зрънце на половинки и премахнете костите.

2. Сгъстената череша се сгъва в емайлиран или меден басейн, като се наливат плодовете със захар. Внимателно разбъркайте масата и поставете чиниите на огъня.

3. Измийте лимон и нарязани на филийки. Добавете я към кипящата маса на черешата. Пригответе конфитюра, като разбърквате непрекъснато, докато се образува необходимото количество сок. Сварете, докато конфитюрът получи правилната последователност.

4. Приготвено горещо сладко от половин литър стерилни буркани и веднага запечатано. Изцяло охладете детайла.

Рецепта 3. Черешово сладко с лимон, ядки и канела

Съставките

 • череша - килограм;

 • корица — 4 г;

 • голям лимон;

 • 200 грама орехи;

 • гранулирана захар - килограм;

 • питейна вода - 250 мл.

Метод за приготвяне

1. Cherry старателно измити, сортирани, премахване на изгнилите плодове и отрязване на опашките. Разстиламе плодовете върху ленена кърпа и леко ги изсушаваме. Отстраняваме костите от плодовете със специално устройство или щифт.

2. Ядките от орех са разделени на четири части. Поставяме във всяко зрънце парче орех, така че да изглежда леко.

3. Поставете пота на водата в огъня. Изсипете захарта и варете сиропа от момента на варене, за около пет минути.

4. Извадете сиропа от огъня и разстилайте черешата в него. Разбърква се и се охлажда напълно.

5. Изпращаме в огъня саксия с плодове, довеждаме до кипене и кипене в продължение на десет минути. Извадете от топлина и напълно готино.

6. С миенето на лимон, отстранете остър нож с жар и канела. Добавете го в тигана, разбъркайте го и го поставете на бавен огън. Ние кипваме от точката на кипене, десет минути и се оставяме на стерилни сухи буркани. Плътно запечатани със стерилни капаци.

Предписание 4. Черешово сладко с лимон и орехи

Съставките

 • килограм сладка череша;

 • 300 грама орехи;

 • килограм гранулирана захар;

 • лимон;

 • една половина чаши вода за пиене;

 • 2 г ванили.

Метод за приготвяне

1. Черешите, които избираме, изхвърляме развалените плодове и отрязваме опашките. Отстраняваме камъните от сладката череша с щифт или фиба. Машината за отстраняване е най-добре да не се използва, защото тя пронизва през зрънце.

2. Орехи, нарязани на парчета, с размер на черешов камък. Поставяме парче орех във всяко зрънце.

3. Изсипете захарта в тигана и го напълнете с вода. Поставяме на огъня и непрекъснато бъркаме, задушаваме. Извадете сиропа от огъня. Череша се поставя в емайлиран басейн и се напълва с захарен сироп. Оставете берилата в продължение на три часа, така че да се накисва в сироп.

4. Поставяме таза върху огъня и готваме сладката череша на слаб огън, докато ягодите станат прозрачни. Не позволявайте интензивно кипене, така че плодовете да не са сварени. Десет минути преди края на готвенето изстискаме сока от лимон. Пет минути по-късно слагаме ванилия. Горещо сладко се излива върху готови буркани. Плътно запушване и охлаждане.

Черешово сладко с лимонена киселина

Съставките

 • спелая череша - килограм;

 • лимонена киселина;

 • килограмм сахара;

 • 200 ml питейна вода;

 • ванилин.

Метод за приготвяне

1. Измиваме череши в няколко води, като ги изчистваме от пениса.

2. В емайлиран или меден таз ние изсипваме захар и се налива в питейната вода. Поставяме пелетата на огъня и готвим, като се разбъркваме непрекъснато, около пет минути след кипене.

3. Разстилайте черешата в сиропа и го запазвайте докато огъня. Отстранете пяната с пяна. Изключете огъня и оставете плодовете за три часа, покрити с капак.

4. След три часа отново включим огъня и оставяме плодовете да се вари. Кук в продължение на пет минути и отново се оставя за три часа.

5. Повторете процедурата за трети път, като добавите лимонена киселина и ванилин. Разстиламе приготвеното конфитюр върху стерилни половин литрови буркани и ги навиваме.

Рецепта 6. Амбър от черешово сладко с лимон и мента

Съставките

 • клонка от мента;

 • килограм бяла череша;

 • 600 г гранулирана захар;

 • парчета лимон.

Метод за приготвяне

1. Чери внимателно изплакнете под течаща вода, отидете и отстранете опашките. Поставете плодовете на бельо и изсушете. Разделете сладката череша наполовина и отстранете костите. Половината от плодовете лежаха в емайлиран басейн и поръсиха със захар.

2. Разбъркайте сладката череша със захар и изпратете таза до огъня. Пригответе конфитюра от череша в три партиди, като заврите и кипете в продължение на пет минути.

3. Добавете клонка от мента и нарязани лимони в сладко, като я кипвате три пъти. Таз с череши се запалва за четвърти път и се готви за пет минути от момента на ефервесценция.

4. Извадете клонка от мента и кръг от лимон. Пригответе конфитюра с горещи буркани на кутии, след като ги стерилизирате. Затворете корк плътно и охладете.

Предписание 7. Череша от черна череша с лимон

Съставките

 • один лимон;

 • килограм гранулирана захар;

 • 1 кг сладка череша.

Метод за приготвяне

1. Плодовете черни череши се сортират, отстраняваме изгнилите плодове и отрязваме опашките. Отстраняваме костите от плодовете с помощта на фиби или щифт. Прехвърляме сладката череша в меден басейн, изсипваме захарта и стоим час, така че плодовете да оставят сока.

2. Изпращаме пелета на слаб огън, чакаме съдържанието да се вари и готваме за седем минути със слаб врял, като периодично отстраняваме пяната. Изваждаме я от огъня и го оставяме за шест часа, така че сладката череша се накисва със сироп.

3. Поставяме таза за втори път на огъня. Лимонът ми, го избършете и го нарежете на тънки чинии, като отстранявате всички кости. Поставете парченца лимон в конфитюра и гответе в слаб огън за пет минути. Изключете огъня и оставете в продължение на шест часа.

4. Третото време готвене на слаб огън, докато задръстване се сгъсти. Разстилахме леко охладеното конфитюр върху буркани и здраво затегнахме капачките, които преди това ги завриха.

Рецепта 8. Черешово сладко с лимон и ванилия

Съставките

 • килограм голяма червена череша;

 • пакет ванилова захар;

 • килограмм сахара;

 • една половина чаши вода за пиене;

 • лимон.

Метод за приготвяне

1. Внимателно изрязваме черешата, отлепваме я от пеницилите и листата. Моята и сушена, върху кърпа за спално бельо. Ако плодовете са твърде големи, ние ги пробиваме на няколко места с клечка за зъби. Разстиламе подготвената череша в басейна.

2. Изсипете вода в тенджера, залейте захарта и гответе сиропа, като постоянно се смесват с дървена шпатула. Запълнете плодовете със сироп и оставете ги на по-хладно място в продължение на три часа.

3. Поставяме контейнера с плодове на слаб огън и готвим, като не позволяваме интензивно кипене, така че плодовете остават непокътнати. Кук, докато сладката череша стане прозрачна. Сега добавете парче лимон и ванилова захар. Gotteway още пет минути и сложи сладкото в бурканчета.

Jam от череша с лимон - съвети и трикове

 • Подгответе конфитюра в чаша мед или неръждаема стомана, обемът не е повече от пет литра. В купа с по-голям обем конфитюрът се оказва "набръчкан" и варен.
 • Измийте черешите в няколко води. Ако има насекоми, накиснете плодовете в слаб разтвор на сол.
 • Ако подготвяте конфитюр с камък, носете плодовете на няколко места с игла или клечка за зъби, така че те да са по-добре напоени в сироп.

Share:
Comments