Колко правилно да намалите косата?

Истинският майстор трябва добре да знае как правилно да нарязва косата, за да може да прави умело подстригване. Когато клиентът е удобно разположен в фотьойла, господарят се приближава към него от дясната страна и го покрива с негърли, като преди това е покрил врата си с лигнин; след това изглажда косата си и определя дали има брадавици, белези и т.н. на скалпа, които могат да бъдат травматизирани чрез срязване. След като слуша желанията на клиента и определя стила, капитанът започва да работи. Добрият майстор винаги ще може да каже на клиента коя прическа ще бъде най-добре в хармония с формата на лицето му и общия стил.

Дълга пълна подстригване

При такава прическа машината не се използва. Прическата започва от лявата страна в определен ред, очертаното място е ясно видимо. По-удобно е да започнете работа отгоре, като използвате подстригване "на пръстите" и разреждане (подаване).

Методът на рязане "на пръстите" се използва при скъсяване на горната коса и се препоръчва за всички видове прически, с изключение на прическите "bobrikom".

За изтъняване - изтъняване на косата на места, където са прекалено гъсти, използвайте специални ножици - денички. Когато приключи предварителната работа в горната част на главата, те започват да работят върху ноктите на главата. Когато се използва малка ръчна смокиня в задната част на главата, трябва да се внимава да не се прекъсва косата в задната част на врата и близо до ушите. В заключение, косата се пени и формата на прическата се проверява, ако е необходимо, премахвайки недостатъците. След това поставете памучна вата върху гребена и изрежете изрязаната коса.

Моделна прическа - стълба на видеото:

Средна къса прическа

Това е най-популярната прическа, която се извършва с ръчни или електрически машини. Тук се нуждаете от умерена спирала, не прекалено къса и висока.

Прическата започва с гърба на главата на машината номер 2 или номер 1, след това продължава с ножици или машина отстрани. За да обработвате космите на задната част на главата, използвайте машина № 0 или № 0000. След това превключват на подстрижка с ножици от лявата страна, като с дълга прическа. Филировку го правят по цялата глава, след което "на пръстите" нарязва горната коса. След това косата се пени напред и се подстригва с ножица. Ако клиентът коса косата за разделяне, не оставяйте по-дълги коси от едната страна, тъй като те са трудни за нанасяне и косата ще изглежда небрежна. В допълнение към конвенционалните ножици можете да използвате изтъняване или бръснач.

Къса прическа

Обикновено се извършва с електрически машини с подходяща дължина. След като машината щампова, завърта се с ножици, след това изглажда косата отгоре и, ако е необходимо, извършва така наречената кантиране на бръснача. В зависимост от режима, долната част на главата се обръсва с бръснач и следата от нея се изравнява с машина с дължина на зъба 0,1 или 0,05 мм.

Как правилно да намалите машината за коса се намира в тази статия.

Как да намалите дълга коса сами, ще научите, като гледате видеоклипа:

Share:
Comments