Как да направите прическа в ретро стил?

Ретро - прически. Как да направите ретро прическа?Ретро стилът, който се е върнал на мода през последните години, се превърна в сериозен конкурент на модерния фризьорски салон. Като много чувствен, женствен и елегантен, той стана цар сред вечерните и сватбени прически и спечели специална популярност сред известни личности.

Ретро прическите са гъвкави: поради разнообразието от варианти, всяка жена може да избере интересен и красив модел. Трябва само да помним, че прическата, изработена в ретро стил, не е за ежедневна употреба. Но е идеален за специални тържествени поводи, които лесно ви отварят вратата към света на лукса и блясъка.

Как да направите ретро прическа?

Не е трудно да се направи ретро прическа. Тя се основава на полагането на коса под формата на красиви меки вълни.

За да създадете такава прическа, ще ви е необходима къдричка с различни размери (в зависимост от ефекта, който желаете да постигнете) и продуктите за оформяне (пяна, лак или гел със силно фиксиране).

  • Нанесете върху агент за оформяне на влажна коса и след това навийте нишките върху навивача. Не забравяйте, че ретро стилът абсолютно не разпознава великолепието и обема в корените, така че да получите "правилния" резултат, вятърът на косата къдрици, като се оттегли от началото на нишката 7-10 см.
  • Завършените къдрици в косата ви. Огромна каскада от небрежно падащи къдрици се прави най-добре с помощта на восък и пръсти, фиксирайки косата с лак. Но за да създадете меки, красиви вълни, имате нужда от гребен или масаж. Нанасянето на спрей върху поставените нишки ще помогне за фиксирането на резултата и ще даде на косата уникален блясък.

ретро прическа, фото

Друга версия на ретро прическата се прави с помощта на термична коса и лак силно фиксиране. Включете само суха коса със суха коса. Ако имате тънка коса, обработете ги преди да навиете пяната за оформяне. Широчината на всяка нишка не трябва да надвишава 2 см. Ъгълът на навиване трябва да се променя в зависимост от тази или онази част от главата. В областта на върха по линията на засмукване термообградите се навиват успоредно на пода; приближавайки до тила, посоката постепенно се променя на перпендикуляр. Готов къдри гребен четка с естествени влакна, след това внимателно се отделят всеки извиване, даде го оформят и да определи боята.

Много красива елегантна ретро прическа може да бъде направена от обичайната "опашка на пони". Косата се събира във високата опашка на самия връх. Средната част на косата трябва да бъде отделена и оставена за по-късен стайлинг, а останалите коси да бъдат разделени на шест направления. Всяка направляваща трябва да бъде пенирана, изгладена и подложена под формата на пръстен около основата на опашката. Пръстените са прикрепени с игли и невидими. От останалата средна част на косата отново отделете малка част и я оставяйте "в резерв". Всички други коси отново са разделени на шест части и подредени под формата на пръстени между предишните пръстени или малко по-високи. Последно положената нишка е разделена на три части и е оформена от пръстени, които прилягат над втория ред. Изпълнената пирамида от пръстените е фиксирана с лак.

Още няколко опции за ретро прически:

Share:
Comments