Елегантни прически за средна и дълга коса

Ако има тържествено събитие, обикновено се опитваме да се срещнем с професионален фризьор, за да направим красива прическа или изискан стил. Но понякога просто няма достатъчно време. И понякога дори искате да изглеждате особено добре поддържани и изискани дори и в обикновения работен ден. Но това е доста лесно, ако се научите да правите елегантни прически за дълги коси със собствените си ръце.

Отначало може да е трудно и резултатът ще бъде далеч от идеалното, но малко практикуване и търпение - и вашият образ ще се окаже просто възхитен. По-долу ще говорим как да направите сами някои силно ефективни прически.

Елегантни прически за дълги коси със собствените си ръце

Как да направите гръцки възел?

  • Гръцкият възел е класически и много женски стил, вдъхновен от образите на красотите на древна Хела.
  • Косата трябва да се пени на права част и да се навива на меки, не твърде стръмни къдрици с помощта на навиване на желязо или навивки.
  • След това по-голямата част от косата се събира в възел в задната част на главата - стегнат или по-свободен, както ви харесва. Възелът може да бъде фиксиран с щифтове, гребени, панделки.
  • Няколко тънки светлинни къдрици се освобождават от възела и обграждат бузите.

Тази прическа може да се носи с взрив или без. Ако челото е отворено, то като оригинален аксесоар е подходяща красива лента за глава или пръстен.

Елегантни прически за дълги коси със собствените си ръце

черупка

«черупка» — еще один классический вариант. Эта прическа на первый взгляд может показаться строгой, но ее изысканность просто сногсшибательна. При этом она вполне уместна и в сочетании с вечерним платьем, и с деловым костюмом.

Има няколко възможности за изграждане на "черупка", ние ви предлагаме един от тях.

  • Косата се събира във висока опашка, но не на върха, но леко далеч от нея, наляво.
  • Сега те трябва да започнат да се въртят в пакет. При завъртането турникетът става по-плътен, сгъвайки малък цикъл на върха. На този етап трябва да се фиксира - най-вече с помощта на обикновен малък мидик.
  • С вдлъбнатата страна надолу, поставете я в колана отляво и след това я завъртете надясно - това ще укрепи перфектно "черупката".

Освен това могат да се използват и шипове. Върховете на косата, които можете да се скриете под турникет, можете да обърнете, леко да разкъсате или да къдрете - това ще направи стайлинг малко по-спокоен и лекомислен.

Елегантни прически за дълги коси със собствените си ръце

Елегантна опашка

"Косито" е много добре позната прическа и почти универсална. Подобно на "черупката", с помощта на стилинг и различни аксесоари, "опашката" може да бъде построена за тържествен повод и за всеки ден.

Не е трудно да се направи такава прическа, но има няколко полезни фризьорски техники.

Че опашката изглеждаше по-обемна и великолепна, е необходимо да се отдели в основата с няколко фиби.

Косата на върха на главата е по-добре да се фиксира с помощта на косми или скоби - невидими - така че косата ще изглежда по-чиста.

За да скриете дъвката и да дадете на стила специален очарователен знак, отделете от опашката една нишка и я увийте около основата на опашката, като скривате върха с помощта на малки щифтове.

Можете да увиете цялата опашка около основата и да я фиксирате, като по този начин получавате оригиналния дълъг светлинен поток.

"Коницата" е еднакво добра и без бретон и с дебели праволинейни или наклонени брекети и със светлина "разкъсана".

Елегантна прическа с опашка:

Елегантни прически за дълги коси със собствените си ръце

Складиране с тъкане

Стилинг с плитки - нежна, но елегантна и очарователна прическа.

Косата е гребена до права част и плитка в две не много плътни плитки, започвайки от храмовете.

За да фиксирате краищата на плитката на върха на главата до възел или пакет. Можете да освободите няколко светлинни нишки по бузите или да имате чело.

Елегантни прически за дълга коса със собствените си ръце - нещо, което е достъпно за всички, като същевременно отваря голямо пространство за въображение и творчество.

Пожелаваме ви успех и красиви резултати!

Още няколко опции за елегантни прически, които можете да направите сами на снимката по-долу. Всички тези стилове няма да ви отнемат много време, но те ще ви накарат да изглеждате като истинска дама.

Share:
Comments