Супер-лека закуска от пълнени раци

Изглежда, че наскоро навлязохме в нашия кулинарен живот, но без тяхното участие никоя любовница не представлява празник или празник, тъй като на нашите маси винаги присъства салата от ракови пръчки!

Но не само тази известна ястие може да бъде приготвена от такива морски дарове - те са просто пълни и ако ги сложите под формата на хижа, ще получите чудесен кулинарен шедьовър, който ще се превърне в най-доброто ястие на празничната трапеза!

В същото време сте свободни да избирате самия пълнеж, който ще напълниш кребъл пръчици, но най-добрата възможност ще бъде извара с копър, облечена с майонеза или заквасена сметана. Такава пълнеж, колкото е възможно по-добре, ще подчертае деликатния вкус на морските дарове и ще донесе лека кремообразна нотка, подправена със замайването на зелените.

Апетизаторът не само е външно привлекателен, но и много икономичен на цена - това, което в края на рецептата ще изчислим, както обикновено!

В "Монастическата вила" на ракови пръчки, ще ви трябва:

- 400 грама пръчки от раци;

- 200 г извара;

- 1 китка копър;

- 2 ст.л. майонеза;

- 3-4 щипки сол;

- зеленчуци и краставици за декорация.

Преди всичко, трябва да подготвите пълнежа: извадете извара в контейнер, налейте солта и зелените копър, преди да го измиете и да го нарязвате. Смесете леко с вилица или шпатула. Уверете се, че извара не е кисел, или ще унищожи целия вкус на варената храна!

Добавете майонеза или заквасена сметана. Лекотата и маслеността на продуктите могат да избират според вашия вкус! Разбърква се цялата маса на извара, така че да се смесва напълно с майонезата и солта.

Чист пръчици от раци. Ако не сте ги разтопили предварително, след като ги прехвърлите от фризера в хладилника за нощта, просто ги поставете в контейнер с високи страни и напълнете с вряла вода. След няколко минути източете водата, която се е затоплила, и отново изсипете вряла вода.

Това е малка корпоративна тайна за това ястие - кребните пръчки се разтварят само след като са в кипяща вода за около 5 минути и ще станат меки. Без отстраняване не можете да ги разположите правилно - то ще се счупи на гънките.

Вземете пръчките едно по едно и ги разгънете на върха или чиния. Разстилайте пълнежа върху вътрешния ръб с помощта на чаена лъжичка и върнете обратно, леко грундирано раско месо в пълнежа. Рак стик ще нарасне значително в ширина!

По този начин, поставете целия долен слой на пълнени пръчки, а след това смажете си повърхността с майонеза или заквасена сметана.

На него поставете втория варен слой. Изградете от колибата, което означава, че ги оформят под формата на триъгълник, смазващи всеки слой.

След като завършите разпространението, украсете ястието с зеленчуци и пресни краставици. Можете леко да пипер на закуска от по-горе, и след това я поставете на студено за 1-2 часа, така че всичко е добре напоена.

Вашата празнична закуска е готова - извадете, изрежете, поставете я на чиния и я опитайте. Бон апетит!

За да изчислим себестойността - нека изчислим цената на всички използвани продукти:

- 400 грама ракови пръчки - 40 рубли;

- 200 г извара - 17.5 рубли;

- 1 китка копър - 4.5 рубли;

- 2 супени лъжици майонеза - 3 рубли.

Общо: закуска "Манастирската хижа" на раковидните пръчки е 65 рубли, Въпреки това, за 6 порции, и това означава, че една порция от такъв апетитен аперитив ще бъде само за джоба ви 10 рубли!

Отличен бюджетен вариант за празнично ястие - вземете под внимание нашите рецепти, напишете ги в кулинарния си бележник или поставете сайта си върху маркерите и гответе с нас!

Share:
Comments