Запържването на месото и рибата в растителното масло е

Лекарите отдавна говорят за опасностите от пържените храни. И сега те конкретизират: месо и риби пъпки изпържено растително масло - са особено вредни. Независимо какъв вид масло използвате.

В отговор на въпроса дали наистина ли е толкова опасно да се запържват продуктите и дали не е по-добре да се задушаваш или парите, отговорът е доста прост: всичко трябва да бъде умерено. Ако човек вярва, че е абсолютно здрав, в допълнение, възрастта му е 15-40 години, понякога можете да ядете малко месо, приготвено на скара или пържено пиле.

Ако не принадлежите към тази категория хора, тогава пържени ястия не са за вас. Особено продуктите, пържени в растително масло. Факт е, че термичната обработка само за 4-5 минути променя химичната формула на растителното масло и го превръща в транс-мазнини, които са чудовищно опасни за кръвоносните съдове.

Особено нежелателно е да се комбинират животински мазнини с топлинно обработени растителни мазнини. Например, използвайте растително масло за пържене на риба или месо. Но зеленчуците могат да се готвят в растително масло, но само ги запържете на гореща чиния и не повече от 2-4 минути. За готвене е по-добре да използвате горещ тиган с незалепващо покритие и без масло. Но най-добрият начин да запазите витамините и микроелементите е да се задушите или да се издигате над малък огън.

Share:
Comments