Водная диета: развенчание мифа

Лекарите не спират да ни казват, че за нормална работа на тялото човек трябва да пие до 2 литра вода на ден. Учените обаче започнаха да се съмняват в този постулат. Както се оказа, няма научно потвърждение на тази стабилна теория. Експериментите показват, че възрастните не трябва да насищат телата си с вода на всяка цена.

Експертите са убедени, че питейната вода е необходима само когато сте жадни. И не можете да го угасите с вода, но, както се оказа, с питие, до кафе и червено вино. Свързването с ежедневни два литра вода е необходимо само за спортисти и хора, които се занимават с тежки физически труд.

Що се отнася до загуба на тегло, за които диетолозите сигурност ще пият вода, колкото е възможно, за да се ускори обмяната на веществата, а след това, както се оказа по-голямо количество вода се консумира почти никакъв ефект върху намаляване на теглото (освен ако, разбира се, че решите да замените вода висококалорични хранения). Теорията за "измиване на мазнините" с водата е постоянен мит, който хората, които мечтаят за загуба на тегло, не могат обективно да разберат. Водата само помага да се установи сол обмен в тялото. Но консумацията на продукти, които съдържат големи количества вода, има положителен ефект върху намаляване на теглото, тъй като в резултат на използването на размера на порциите са склонни да бъдат по-малки.

Какъв е механизмът на този процес. Както се оказа, супата е идеална комбинация от вода и зеленчуци, която е много по-ефективна за отслабване, отколкото ако сте консумирали нейните компоненти отделно един от друг. По-добре е да се яде течна храна, която за разлика от, да речем, месото се абсорбира изключително бързо. По този начин професионалните специалисти по хранене ви съветват да ядете възможно най-много продукти, богати на вода: зеленчукови супи, мляко, броколи, ябълки, домати, листа от маруля.

Несъмнено водата е един от най-важните елементи на човешката диета. Не е препоръчително обаче да се премахне гладът с него, защото по този начин можете да навредите само на вашето здраве. Водата, която не съдържа калории, означава, че тя не носи никакви полезни елементи в тялото. Ето защо, основният ефект от диетата на водата може да бъде само авитаминоза.

Share:
Comments