Учените: захарта подтиска човешкия имунитет

Американски изследователи в хода на научните изследвания са установили, че консумацията на захар може да потиска човешката имунна система. В продължение на 20 години изследователите са наблюдавали 30 хиляди души. Най-вероятните рискове са фрактури, нарушения на паметта, различни сърдечни заболявания.

Както се оказа, хората, които консумират 10% захар от общата диета на ден, са изложени на риск от възможно развитие на сърдечни заболявания. Установено е, че мозъчният отдел, който регулира паметта и концентрацията на вниманието, може да страда от захар.

Учените са установили, че за асимилацията на захарта тялото се нуждае от значително количество калций, което в резултат се измива от тялото, което води до крехкостта на костите.

Коментари

Mefista 02.02.2016 Американските учени просто нямат нищо общо. Захарта е добра за тялото. Единственото нещо, което много злоупотребява с всички вкусни - но това вече е вредно! Аз също, когато се разстрои, ям много сладък, а след това е необходимо да седнете на диета или по принцип да отидете в центъра на козметологията на преспиротерапията. Между другото, ако говорим за центровете за отслабване, мога да препоръчам Грейс. Аз идвам тук сам.
Share:
Comments