Rospotrebnadzor е открит в staphylococcus и e. coli на

Скандалът, свързан с неправилното съхранение на сирене за сандвичи и нехигиенични условия във веригата за заведения за бързо хранене, избухна в Краснодар. Rospotrebnadzor глоби McDonald's за факта, че беконът и сиренето за сандвичи са били държани при неподходяща температура, а опаковката не съдържа маркировки, указващи датата на изтичане. Освен това служителите на компанията откриха E. coli и staphylococcus aureus.

Представители на "Роспотбразнзор" решиха да проверят ресторант "Краснодар" Макдоналдс след служител на институцията и един от посетителите беше в болница с диагноза "чревна инфекция". В резултат на това в кухненски прибори и в хамбургери са открити бактерии от чревен пръстен. Половината от персонала на смената имаше бактерии от Staphylococcus aureus. Арбитражният съд в Краснодар реши да накаже Макдоналдс с 300 хил. Рубли за нарушение на хигиената.

Повтарящата се глоба за подобна сума беше изписана, тъй като букерите на марките Cheddar и Emmental, както и беконът, съхранявани в biggies, cheeseburgers и rolls, се съхраняват при температура над + 13 градуса. Продуктите са без етикетиране, което ви позволява да определите срока на годност. Съдебното решение заяви, че "наличието и продажбата на тези храни провокира появата на такива опасни заболявания като гастроентерит, холера, дизентерия, стрептококова и стафилококова токсикоза".

По-късно глобата е намалена на 100 000 рубли. В момента съдът е зает с прегледа на двата случая. "Макдоналдс" настоява за своята невинност, отдел "Краснодар" на "Роспотбребнадзор" от своя страна се опитва да защити първоначалното решение на съда.

Едновременно със скандала в ресторанта McDonald's в Краснодар се появи още една неприятна история, свързана с генерала - клиентът намери червей в кутия от сандвич с пилешко месо. След това Генадий Онишченко, ръководител на Федералната служба за защита на потребителите и защитата на потребителите, остро критикува бързата храна и призова руснаците да не ядат в "Макдоналдс". "Бих искал да напомня на жителите на Москва и Русия, че яденето на хамбургери не е правилно и вредно", каза главният санитарен служител.

Share:
Comments