Райското брашно е предимство и гастрономически предимства. в

Една от основните зърнени култури в света - ориз, се консумира под формата на брашно в количество малко по-малко, отколкото под формата на зърнени култури.

Оризовото брашно е полезно за здравето на тялото и външния вид, но също така е важно да се знае какви са възможните ограничения при използването му.

Как е взаимосвързано състава и ползата от оризовото брашно?

Райското брашно е направено от ориз от различни сортове, но се разделя на две категории:

• бял, от полиран бял ориз;

• Тъмни цветове от кафяв ориз.

Второто разнообразие, иначе наречено пълнозърнест, е малко по-малко популярно от първото, но се счита за по-полезно, тъй като за него семената първо се почистват само от тънката горна черупка.

Бялото оризово брашно е неутрално на вкус, не прекъсва вкусовите ароматични нюанси на други продукти. Пълнозърнестът има по-ярък вкус и лека нотка.

Това необичайно брашно е незаменима съставка в кухните на Китай и страните от Югоизточна Азия, Япония. От него пригответе полупрозрачни юфка, сладкиши, палачинки на известната патица в Пекин, печете хляб и печете. Направете оризова хартия, популярна за пролетни ролки, и създайте цветен хранителен печат на чертежи върху тортата. Брашното се използва за сгъстяване на кисело мляко, супи, зърнени храни, сосове и хляб.

Печенето от оризовото брашно има порьозна трохичка и хрупкава кора, но в по-голямата част от рецептите за оризово брашно е необходимо да се смесва пшеницата (най-малко 25% от общия обем), в противен случай всичко ще бъде изпечено и мая тестото изобщо няма да се покачи.

Оризът брашно изисква увеличение (в сравнение с пшеницата) в рецепти за изпитване на пропорции на вода и яйца, тъй като абсорбира влага много добре.

Също така се комбинира с овесена каша, царевица, елда, орехово брашно, всяка дума.

За да не се влоши качеството на продуктите, старото брашно от ориз никога не се намесва в пресни.

Оризовото брашно се произвежда по GOST (се използва за производството на бебешка храна - растителни и месни пюрета) и според спецификациите (продава се в магазините, в търсенето за производство на различни продукти).

Приготвяне на оризовото брашно в домашни условия няма да работи - можете не само да смилате зърното правилно, но същата структура на праха може да бъде постигната само в индустриални условия.

Срокът на годност на оризовото брашно - не повече от шест месеца, винаги на тъмно, сухо и хладно място. По-добре - в контейнер с плътно прилягащ капак, тъй като от достъпа на въздуха вкусовите качества на това брашно се влошават с течение на времето.

Райското брашно има уникален състав. Има аминокиселини и минерали, особено високо съдържание на манган, селен, фосфор, мед, цинк, калий.

Но основната му характеристика е пълната липса на глутен. От една страна, липсата на глутен не ви позволява да го печете много, без да добавяте пшенично брашно. Но от друга - това го прави незаменим продукт за тези, които са принудени да избягват глутена поради алергии.

Оризовото брашно съдържа голямо количество нишесте, което допринася за значението му за диетата на почитателите на здравословен начин на живот и спорта.

Енергийната му стойност е около 360 kcal на 100 g, от които до 80% са въглехидратите и само 6% за протеините. Но малко количество оризов протеин е ценно - те участват в изграждането на нови клетки.

Същата тази част осигурява 12% от дневните нужди на възрастен в диетични фибри. Райското влакно има абсорбиращ ефект - той абсорбира токсини, соли на тежки метали, остатъци от необработена храна и всичко това се отстранява от тялото, едновременно с леко стимулиране на активността на червата, като по този начин се подобрява обмяната на веществата.

Ястията от оризовото брашно са лесни за храносмилане, минимално натоварване на храносмилателната система.

Използването на оризово брашно не е противопоказано дори при хроничен ентероколит и стомашна язва.

Съдовете от оризовото брашно са добре наситени. Толкова е добро, че намаляват нуждата от организма (и възниква необходимостта от психически смисъл) да яде нещо вкусно, сладко или мазно.

При какви заболявания и заболявания има полза от оризовото брашно

Редовната консумация на оризово брашно нормализира състава на кръвта, включително намаляването на нивото на захарта и предпазването от вредни вещества, които навлизат в тялото от атмосферата.

Също така, добавянето на седмично хранене на оризовото брашно допринася:

• профилактика на заболявания на мускулно-скелетната система;

• Подобряване на сърдечната функция при физически и психоемоционален стрес;

• предотвратяване на гастрит, особено когато се натрапва с пикантна и пикантна храна;

• нормализиране на състава на кръвта и съдовото здраве - поради значителното съдържание на мед в ориза.

Отделно, заслужава да се отбележи ползата от оризовото брашно за черния дроб, чието здраве пряко засяга състоянието на целия организъм.

Как иначе е ползата от оризовото брашно

Качеството на оризовото брашно не е преди век rasprobovali в козметологията на азиатските страни и днес не е необичайно различни продукти с него - гелове за миене, измиване и други неща.

Но оризът е полезен за красотата на лицето и за яденето му и той може:

• Затегнете контура на лицето;

• подобряване на хидратацията на епидермиса;

• Премахване на възпаление и обриви;

• опреснявайте тонуса на кожата и я поднасяйте.

Основното нещо - не се лекувайте за тези цели, да речем, печени бонбони от оризово брашно или палачинки, и предпочитайте храната на по-здрави, например - пролетни ролки.

Брашното от кафяв ориз или от черен див ориз (в продажба е много рядко), в сравнение с бялото оризово брашно съдържа огромно количество витамини от вида B, което му придава полезни свойства за укрепване на естествената защита на тялото срещу:

• инфекциозни заболявания;

• вредни фактори на околната среда - от замърсяването му до изкуствено и слънчево излъчване;

• последствията от стреса, които, както е известно, могат да навредят на здравето.

Всяко оризово брашно е полезно в периода на възстановяване след сериозни наранявания и заболявания, насърчава създаването на метаболизъм, увеличава жизнеността.

Каква вреда може да направи оризовото брашно?

Във всяко предимство на оризовото брашно, в него все пак няма да бъдат въведени полезни вещества върху комплекс за висококачествено функциониране на организма на човека, така че постоянно не се препоръчва да се прави или да се прави храна от него на основата на каква диета.

В този случай вредата от оризовото брашно ще се прояви най-малкото с неизправност на метаболизма.

Вредите от оризовото брашно (по принцип и оризовото зърно) са особено забележими поради прекомерното му захранване и това се проявява:

• нарушения на нервната система, провокирани по-специално от липсата на тиамин;

• набор от наднормено тегло поради високото съдържание на калории;

• забавяне на работата на храносмилателния тракт и запек - защото оризът е богат на бавно преминаване на GIT мазнини.

В дните, когато на масата има много ястия от оризово брашно, трябва да пиете повече, за да поддържате баланса между вода и сол и да предотвратите дехидратация, тъй като този продукт активно стимулира отстраняването на течността от тялото.

Също така, за да няма вреда от оризовото брашно, употребата му трябва да бъде ограничена до тези, диагностицирани със захарен диабет и мъже с еректилна дисфункция.

Share:
Comments