Правилната закуска е основата на вашето здраве и настроение

Закуската е много важна за здравето. Много изследвания показват това. Доказано е например, че ако една жена не закуси сутрин, тя е по-често подложена на стрес и депресия.

Причината е, че заедно със закуската се лишаваме от микроелементи и други полезни вещества. В резултат на това получаваме спад на силата, летаргия, отслабване на имунитета.

Голяма грешка се прави от тези, които искат да отслабнат и след диета прескочи закуската. Ефектът е напълно обърнат. Усещането за глад за вечеря се увеличава до такава степен, че е трудно да се контролира. Хората, които игнорират закуската, често получават камъни в жлъчния мехур.

За да извлечете максимума от закуската, трябва да запомните и да спазвате следното:

1. Най-доброто време за закуска е от 7 до 8 часа сутринта.

2. За да предизвикате чувство на глад, е полезно да направите леко физическо упражнение преди сутрешното хранене.

3. Закуската трябва да е правилна, само тогава тя ще бъде от полза за здравето. Рационално направеното меню ще ви помогне да избегнете леки закуски и без проблеми изчакайте вечерята, която е много ефективна при отслабването.

4. Сутрин е полезно да ядете храни, съдържащи въглехидрати, протеини, фибри, калций, витамини от вида B и желязо: порции, извара, яйца, сирене, сьомга, пресни плодове.

5. Сладки, печени сладкиши и мастни храни не се препоръчват.

6. И не забравяйте да пиете чаша вода преди закуска. Това допринася за по-добра работа на стомашно-чревния тракт.

Share:
Comments