Пост - подробно описание, съвети, плюсове и минуси. методи

Постенето - описание и общи принципи

Терапевтичното гладуване се отнася до методи за стимулиране на защитата на тялото. Как учените стигнаха до идеята за ползите от глада? Когато животното започне да боли, веднага спира да яде. При тежък стрес човек също губи апетита си, а дори и отвращение от храната може автоматично да се прояви. Така се проявяват естествените регенеративни процеси. Това не е панацея за всички болести, а само един от начините да има силен ефект върху тялото. И това е доста стресиращо, но позволява да се постигнат забележителни резултати. Преди да започнете да гладувате, трябва да претегляте всички плюсове и минуси, правилно да подготвите храносмилателната система, способността да прилагате комплексна терапия за постигане на целта. По този начин, голям брой заболявания на вътрешните органи могат да бъдат излекувани. Не трябва обаче да считаме този метод за прекалено прост, необходимо е да се вземат под внимание много нюанси. Поддръжниците на лечебния глад са много. Най-известният от тях Пол Брег вярва, че е нежелателно да се използват най-екстремните форми - дълго сухо гладуване без вода или без движение. Необходимо е да се извърши комплекс от процедури за почистване.

Основните етапи на гладно

Разтоварването и диетичната терапия се състоят от обучение и два основни етапа. За да се подготви за глад, се провеждат процедури за почистване. В първия етап, гладуването се извършва от три до пет седмици. Не се използва храна, не се използват лекарства. В изобилие трябва да бъде чиста питейна вода. Изискваше режима на деня, вземайки вана и процедури за почистване. Във втория етап основната цел е да се възстанови чрез специален метод. В началото се използват зеленчукови и плодови сокове, след което зеленчуците се разтриват върху малък ренде. Допълнителни варени зеленчуци се приготвят и се приготвят като специална винегрет с билки, ядки, зърнени храни, продукти от кефир или кисело мляко. Възстановяването трябва да продължи толкова дълго, колкото самата пост, или дори повече. Психологическа безопасност при лечението на глада - поддържащ фактор Пълното и непълното гладуване има фундаментална разлика. Ако храната все още се използва, дори и най-малко количество, тялото преминава към вътрешно хранене. Поради нарушаването на нормалния метаболизъм в тялото може да предизвика феномен на дистрофия. Терапевтичното гладуване преминава по същество по различен начин. Повечето хора се чувстват гладни, а гладът е лесен. Човек не е застрашен от изчерпване, за разлика от принудителното гладуване в екстремни условия, в които хората падат. Това се обяснява с факта, че с премахването на токсините помага да се справят с допълнителни процедури - бани, масажи, разходки на открито. Психологически безопасно отношение, наличието на контрол от страна на лекарите, което ще изключи усложненията, е от голяма подкрепа. Ако човек знае кога ще започне пълно хранене, страхът от глад е почти елиминиран.

На кого е посочено постът?

На практика това е било доказано, че този метод е продуктивно в случаите, когато пациентите имат риск от усложнения при лечението на медицински консумативи, както и с наднормено тегло. За терапевтично гладно може да бъде признаци на пациенти с наднормено тегло и следните заболявания: - алергия (храна и лекарство); - кожни заболявания (екзема, псориазис, уртикария), - бронхиална астма - началните етапи на атеросклерозата - затлъстяване и придружаващите ендокринни безплодие; - обмен злоупотреба (остеохондроза, остеоартрит, анкилозиращ спондилит), - чернодробна цироза и хроничен хепатит, - панкреатит, холецистит acalculous - на хипертония I - II степен - коронарна болест на сърцето, и ранните етапи на атеросклерозата - х ronicheskom ентерит, колит, заболявания на храносмилателната система - неврози и депресията.

Ефектът от гладуването върху тялото

Първата процедура е пречистването. Възможно е да се състави истинска схема, според която организмът се пречиства. Под шлаката са веществата, които се натрупват в тялото, но абсолютно не се нуждаят от това. Например, отпадъци от клетъчни процеси, токсини. Първоначално те влизат в кръвта, който е основният канал за прехвърлянето им в тялото. Увеличаването на шлаките предизвиква слабост, състоянието на здравето се влошава. Кръвта се изчиства с помощта на отделителната система, която включва бъбреците, червата, кожата. Кръвта се изчиства, подобрява се благополучието. Дневен режим и допълнителни процедури За това можете да използвате разходки на открито, физическо възпитание, морски процедури. Колкото повече кислород носи кръвта, толкова по-добре е благосъстоянието на човека. Те помагат да се подобри благосъстоянието и масаж, парна баня и сауна. В този случай процесите на отделяне се активират през кожата. Масажът и ваната трябва да се използват внимателно при спазване на общото състояние. Също така, за да се подготвите за глад, можете да използвате клизма. Човек трябва да внимава да не премества съдържанието на червата навътре. Сред другите начини за използване на прочистване на червата лаксативи - магнезий, специални билкови настойки. VodaEsli процедури не дават осезаем резултат на това, че за по-добро пречистване на тялото може да се въведе в диетата на минерална вода Боржоми, което ще забави потока на токсини в кръвта. Но дори една бутилка (500 мл) може да простира условията на глад. Възможност за забавяне е възможно дори в случаите, когато изворната вода съдържа много минерални компоненти, например в планините. Част от водата за клизма също остава в тялото, така че трябва да се обърнете към него внимателно. Но ако използвате дъжд или дестилирана вода, очистващият ефект се проявява много по-бързо. Но в този случай е необходимо да се помогне на организма да се упражнява и процедури, които да допринесат за отделителните процеси (масаж, сауна, разходки, спорт заплащане).

Методи на глад

В тази статия са описани главно методите на А. Николаев. Класическите и авторски методи на гладно на практика не се различават помежду си на първите етапи. Всички те изискват предварително почистване и участие на допълнителни процедури - масаж, самомасаж, спиране на тютюнопушенето и консумация на алкохол, достатъчна моторна активност.

Методът на глада П. Брег

Известният разработчик на методи Пол Брег практикува еднодневно гладуване с последващо увеличение на броя на дните. Една от разликите в неговия метод е отричането на използването на клизми. Използването на клизма, той счита за неоправдано изразходване на чревни сили. Той използва метода си на този принцип: през годината гладува три пъти - един ден, три месеца в седмицата и три седмици веднъж годишно. Освен това беше вегетарианец.

Методът на гладно A. Brusnev

А. Бръннев вярва, че гладът може да се извършва само в съчетание със законите на дъха - това е основната разлика в неговата техника. Дишане, вода, хранене - основата, основата на човешкия живот. Методите на пречистване трябва да вървят паралелно с тези закони. Първият етап е два дни. След две нощи с празен стомах, Brusnev препоръчва обичайния обяд (не повече от 300 ml).

Метод на глада Г. Войтович (каскада)

GA Войтивич вярва, че лечението на тежки пациенти чрез гладуване трябва да се извърши на няколко етапа (каскади), като цяло ще бъде постигнат доста дълъг период от време. Каскадното гладуване се прекъсва от циклите на регенеративното хранене.

Противопоказания за гладуване

Пациентите, които показват терапевтично гладуване, трябва да бъдат под бдително медицинско наблюдение. Противопоказанията за гладуване могат да бъдат разкрити по време на предварителен медицински преглед. За пост, има относителни и абсолютни противопоказания.

Сред абсолютен следния могат да се споменат: - туберкулоза (активна фаза), белодробна и извънбелодробна туберкулоза в активен стадий; - ревматизъм; - инсулин-зависим захарен диабет (и безвкусен) - надбъбречна недостатъчност; - холелитиаза етап II-III - стомашна язва и 12 -perstnoy язва; - хроничен хепатит и цироза; - възпалителни процеси, свързани с гнойни образувания инфекция; - сърдечна недостатъчност, сърдечни аритмии, - тромбоза и tromboflebit.Otnositelnye противопоказания се определя, когато се гледа лекарят, следващ текущото състояние на пациента. Трябва да се обърне особено внимание, ако последната операция за имплантиране тъкани са прехвърлени или друга хирургична интервенция. Не започвайте пост в състояние на депресия и тревожност, както и други психични разстройства, както и изразени дистрофични прояви.

Плюсове и минуси на глада

Разработчиците на Coryphaeus от този метод показват, че всички процеси се извършват само под строго наблюдение на лекарите. Недостатъкът на глада може да се нарече сложността на поведението му, особено в първия път, когато то измъчва чувството на глад. Раздразнителност, нарушения на съня, хронични заболявания могат да се появят. Ацидозата се развива - върху езика се образува бяло покритие, човек издишва въздуха с ацетон. Теглото на тялото престава да намалява твърде много - един ден от само 200-300 грама. Продължителното гладуване е изпълнено с влошаване на бъбреците и се развива едем, състоянието на косата се влошава. След 7-10 дни тези явления преминават. Професионалисти - класическите и индивидуалните авторски методи третират различни заболявания. Постенето ефективно почиства организма и е превантивно за появата на нови заболявания.

Постенето - полезни съвети и обратна връзка

Парадоксът, но лечебният глад е полезен и за стимулиране на апетита при хора с ниско телесно тегло. Това може да е състояние след заболяване в случай на хранителни разстройства. Това се обяснява с факта, че по време на пости нормализирани хранителните центрове, и след напускане на глад започва да асимилира храната е много по-добре, отколкото преди пост. По време на гладуването телесното тегло може леко да намалее, но това не се счита за отрицателен фактор. Необходимо е да проведете 2-3 курса за разтоварване, около 10 дни. Пропуските трябва да са поне 3-4 седмици. Ето някои съвети дава на гладния и заобикалящата ги среда е друг автор на техниката пост Х. Шелтън: Използвайте лечения вода по време на пости в ограничен брой, да спазват чистота и хигиена. Банинга не трябва да изисква много енергия, така че трябва да е кратък. Водата трябва да е топла или хладна, но не гореща и не студена. Ако един гладен човек се чувства слаб, можете просто да му помогнете - избършете с влажна гъба. Не пренебрегвайте и слънчеви бани, но не винаги можете да бъдете на слънце. Това не е лекарство, а неразделна част от лечението.

Коментари

Алексей. 08/03/2016 Редактирайте статията, имате "хроничен хепатит" като индикатор за глад и след това като абсолютно противопоказание. Между другото, аз го излекува от глад, сега консумирам силен алкохол и постоянно влак. евгений 05/15/2016 гладен в продължение на 11 дни (сух), се отървах от хипатита, моята коса започна да оцветява. През целия ден се чувствах добре, взех децата на училище и практикувах медитации. Много доволни от резултатите. Валентина 03/22/2016 Гладувам дълго време и много пъти. И тя винаги стоеше. Сега просто трябва да гладувам периодично, затова съм свикнал с прекрасните усещания след почистването на тялото. Първият път е труден, но наистина, когато знаете точно какъв брой можете да ядете и как ще се подобрите - това е много стимулиращо. Галка 03/22/2016 Бях лекуван за глад от депресия, след развод от съпруга ми. Не знам какво помогна, било самият метод, или постоянната борба със себе си (за да не яде нищо), но депресията си отиде. И като цяло прегледах целия си живот, направих много изводи, станах по-силен. жар 03/22/2016 Прочетете за метода на гладно Бръннев, аз се доверявам на неговото мнение. Освен това колегата ми ми разказа за свекървата си, която използва този метод, което наистина й помогна да се отърве от много заболявания. Като цяло, трябва да разтоварвате организма по-често, въпреки че това също е за някого.
Share:
Comments