Пълнени гоблени

Ако ви беше казано по-рано, че с удоволствие ще хапнете пълнени багели, вероятно ще се смеете с него в лицето - каква храна е това?

Въпреки това, с появата на криза, много домакини започват да търсят рецепти за евтини и приготвящи ястия ястия, които лесно могат да се хранят с голямо семейство и все още "със собствени"!

Пастата и картофите вече са отегчени и искате нещо вкусно и икономично, така че не се карайте толкова категорично за поничките, може би те ще ви харесат - просто трябва да се опитате да ги приготвите според рецептата, описана по-долу.

Така че, нека вземем за 4 порции такива съставки:

- 1 куп големи багели;

- 400 г мляно месо;

- 50 г сирене;

- 1 пилешко яйце;

- 2 щипа сол;

- 10 ml растително масло за смазване на матрицата;

- 100 ml вода или мляко.

Най-добре е да изберете големи постни понички - те не са много сладки на вкус и идеално се накисват в мляко или вода. Те се продават почти навсякъде, но не в опаковки или по тегло, но вече в пакет. Но ако не намерите гевреци в магазин или супермаркет, тогава малките суши са също така напълно приготвени с печено мляно месо!

За да не се направят още по-твърди багел, печене във фурната, първо трябва да се накисват. За да направите това, ги идентифицирайте в купа с вода или мляко - по ваш вкус, и оставете да се накисва за около 10-15 минути, като се уверите, че черупката им остава леко твърда.

По това време в каймата, разбийте пилешкото яйце и го солете. Смесете всичко до гладка. Изберете говеждо или свинско говеждо месо, тъй като съдържа повече мазнини, които ще абсорбират багелите и ще станат по-сочни и вкусни. Ако сами вие решите да направите мляно месо у дома, можете да използвате всяко месо, дори пиле или пуйка, но не забравяйте да добавите парче свинска мас - за мазнини. За тези, които обичат вкусния вкус в месни ястия, се препоръчва да добавите няколко скилидки чесън към кайма, преминали през пресата - от такава съставка, мляното месо ще спечели само по вкус! Също така, не само да ограничите тези подправки - можете да добавите няколко пикантни билки или ароматни подправки в пълнежа.

Поставете накиснатите багели на тава за печене или пергаментна хартия, намажете с растително масло и ги напълнете с мляно месо на върха. Уверете се, че сте мазали тавата за печене, тъй като накиснатите торбички могат да се придържат здраво към тавата за печене, ако забравите да я мажете! Поставете листа за печене в предварително загрята фурна при 180 ° C и печете около 20 минути, докато кората бъде напълно изпечена.

Докато багелите се пекат - сирене за сирене върху голям ренде. За такова ястие е по-добре да изберете твърди сортове сирене, тъй като те перфектно задържат формата и перфектно се стопят, когато се пекат. Вземете лист за печене с гевреци и ги поръсете с настъргано сирене отгоре, като се опитвате да не излизате отвъд ръбовете. Загрейте ги във фурната още 3-5 минути преди да разтопите сиренето и извадете листа за печене.

Това ястие трябва да се сервира горещо, така че деликатният кремообразен вкус на сиренето резонира със соковете на мляното месо и сладкото тесто. За него можете да готвите всякакви гарнитури - с мека гореща всичко се яде на "отлично", и можете просто да служите със зелени!

Изчисляване на разходите за ястие:

- 1 купчина багели - 30 рубли.

- 400 г мляно месо - 100 рубли;

- 1 яйце - 5 рубли;

- 50 г сирене - 15 рубли;

- сол и масло - 5 рубли.

Общо: 155 рубли.

В същото време получавате пълно месо, което в ресторантите е много по-скъпо, а не факта, че ще бъде готвено там много по-вкусно, отколкото сте в кухнята! Бон апетит!

Share:
Comments