Как да раждаме новородени: съвети и препоръки. новородените

Новите родители имат много въпроси относно ухажването на бебета, включително като даването на напитки на новородените.

Решението дали изобщо да се направи това, разбира се, е за самите родители, но има някои фактори, които могат да помогнат при вземането на това решение.

Новородените се нуждаят от вода, в кои случаи трябва да го направят?

Първата приоритетна роля в нуждата от вода за новороденото се изявява чрез метода на хранене. Кърменето обикновено не изисква вода за бебета. Масленото мляко има в състава си 90% вода, останалата част е заета от други хранителни компоненти и вещества. Това е съставът и определя нуждата от допълнително пиене.

Кърмата не е еднородна по състав, обичайно е да се разделя на предни и задни, които изпълняват различни функции. Предното мляко е течността, която влиза в тялото на бебето през първите минути на хранене и е практически пенлива. Задното мляко има по-дебел състав, в който има всички полезни елементи, това е храна за детето и дава насищане на тялото.

В обикновени случаи новороденото може да направи без вода в своята "диета" до въвеждането на допълнителни храни. Въпреки това случаите и ситуациите са различни, а след това бебето трябва да се напоява с вода по-рано.

1. Ако майката консумира солена храна или поради особеностите на някои продукти млякото й стана мазнина, детето може да има нужда от пиене.

2. Децата на изкуствено хранене се нуждаят от вода при прекъсвания между храненията. Поради въвеждането на твърда храна в храната им, необходимостта от вода също се увеличава.

3. Твърде дебел стол може да доведе до новородено да се превърне в признак на липса на вода в тялото. Това се доказва и от коликите. Липсата на вода може да се прояви дори под формата на запек.

4. Когато детето е горещо, се появява изпотяване, а в тези случаи също е необходимо да се напоява с вода.

5. Други признаци на дехидратация могат да бъдат: падането на фонтан, суха кожа, рядко уриниране, плаче без видима причина. Най-често тези симптоми се проявяват през лятото.

6. Ако стаята е прекалено запушена и суха, трябва не само да снабдите тялото на бебето с течност, която липсва при такива условия, но и да придобиете въздушен овлажнител.

Някои майки може да имат въпроси, защо дават вода на бебето, ако можете да му дадете напитка?

Лесно е да си представите горещо лятно време, тялото на бебето може да прегрее и да изпоти пот. И е необходимо да се напълни течността, изгубена от тялото. Да пиеш бебето може да си пожелае на всеки половин час, ако му дадеш гърди всеки път, а след това заплашва пренаселената и изобилна регургитация.

Как да се роди новородено бебе: колко течност се нуждае бебето

Необходимостта от организъм във флуида във всяко дете се проявява индивидуално. Този показател може да бъде повлиян от различни фактори:

• храна;

• степента на физическа активност;

• размери, т.е. височина и тегло;

• климатът и атмосферата;

• здравословно състояние.

Тези родители, които все пак са положили положително решение в полза на водата за новороденото, не трябва да засмукват сляпо бебето си. Има обща формула, която се изчислява въз основа на теглото на бебето. За всеки 1 кг тегло е необходим 100 мл вода на ден. В тези 100 ml се взема предвид целия обем течност, постъпваща в тялото на бебето, включително тези от кърмата, смеси или копър вода.

Винаги трябва да се съсредоточите върху нуждите на детето. Ако не иска да пие вода, то не трябва да бъде принуден да пие. И е добре, че тази цифра не достига, например, 50 мл. Това означава, че тялото на вашето бебе вече не е нужно, а ежедневната нужда от вода е удовлетворена за него.

Трябва ли да дам вода на новородени: как да го направя правилно

След като беше изяснен въпросът дали трябва да се даде вода на новородени, има и логично следващия начин как да го направите правилно? Всъщност всичко не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

• Ако детето ви кърми, тогава водата ще бъде по-добра с лъжица или пипета. Възможно е да се разсее митът, че да се даде на дете от бутилка с биберон, е изпълнен с отхвърляне на гърдата и да използва такъв атрибут. Не всички майки могат да се съгласят с това, страхувайки се от възможни капризи и загуба на смучене на рефлекс на дете.

• При изкуствено хранене можете безопасно да нахранете бебе от бутилка с биберон, освен това този метод ще спомогне за улесняване на въвеждането на допълнителни храни в бъдеще. Обикновено при хранене температурата на хранителната смес е около 36 ° C, докато водата може да се дава на деца по-студени от 25 до 29 ° С през първите няколко месеца, а по-късно и при 20 ° С.

• Основното правило е да се вземат предвид нуждите и желанията на новороденото. Когато бебето не иска да пие - това е забележимо, той плюе, се отвръща, дросели и други подобни. Не настоявайте сами, опитайте се да му дайте течност по-късно.

• Плачещите деца не се нуждаят от вода, по време на пиене могат да поглъщат много въздух, което ще причини колики или просто ще задуши. Следователно, бебето трябва да бъде успокоено преди да пие.

• Даването на вода на новородено трябва да става след приемане на храна в интервалите между храненията.

Как да раждам новородени и какво да правя, за да избера

Когато въпросът за това как да се даде на новородените бебета се издига, повечето майки казват, че идеалната варена вода е идеална за тези цели. След кипенето, всички патогенни бактерии и микроби, които съществуват във водата умират, но заедно с тях се разрушават и солите, необходими за организма на детето.

Какво, следователно, трябва да се даде предпочитание? Водата от кранчето очевидно не е пукнатина, водата в открити източници и кладенци може да съдържа вредни съединения, които изтичат от почвата. И здравето на бебето не е мястото за експерименти.

Затова в съвременната епоха е разработена специална вода за бебета, която има всички необходими компоненти за крехък бебешки организъм. Необходимо е тази бутилирана вода да се използва не само за даване на напитка на новородено, но и за подготовка на смеси за хранене.

Такава вода съдържа в състава си набор от компоненти:

• Калций (съдържание до 60 mg / l);

• минерали (по-малко от 250 mg / l);

• калий (от 10 до 20 мг/л);

• магнезий (от 10 до 30 mg / l).

Алтернативен вариант за бутилирана вода за майките ще бъде закупуването на детски филтър, който успешно пречиства водата от вредни вещества и съединения за тялото на бебето. Препоръчително е да го купите в случай, че често използвате вода в диетата на бебето, например, подгответе сместа, дайте напитка, гответе бульони или компоти. Една касета може да продължи дълго, до 150 литра. вода.

За да раждате новородени можете не само да чистите вода, но и бульони, например копър. Тази напитка може да изпълнява няколко функции:

• Потапяйте жаждата си;

• премахване на подуване и колики.

За да направите такова отвара, имате нужда от 1 супена лъжица. л. семена от копър. Те ще трябва да излее вряла вода в количество от 1 чаша и се вари около 10 минути. След това течността ще трябва да се филтрира и да я остави да се вари. Да й дадеш бебе е по-добре, докато тя все още е топла, така че ефективността на бульона ще бъде по-висока.

Как да раждам новородени: кога да започнем

Съвременната медицина настоява, че не е необходимо да се дава вода на новородени от първите дни от живота. Най-добре е да започнете това от 4-5 месеца. В случай на болест на детето, хранене с изкуствени смеси, питейната вода се третира индивидуално.

Ако давате на бебетата вода от първите дни от живота, това може да доведе до разпадане на все още слабо храносмилане, отказ за ядене. Поради малкия стомах на бебето, дори и малкото количество вода в тялото му може да предизвика появата на въображаемо чувство за ситост.

При изкуствени проблеми с храненето с вода в първите дни от живота не трябва да възникват, както при бебетата. Това се обяснява с повишеното съдържание на протеини в смесите. Ако сте започнали да напоявате бебето с вода, не го давайте в големи количества, за първи път ще има няколко супени лъжици. Ако температурата на детето, тогава количеството вода, изразходвано от него, трябва да се увеличи до 30 ml на ден.

Share:
Comments