Пет продукта, които могат да предпазват от рак

Не е тайна, че през есента и зимата човешкият имунитет е най-отслабен, което увеличава чувствителността му към различни заболявания. Една от тях са онкологични заболявания. Лекарите, специализирани в изследванията на раковите заболявания, въз основа на дългогодишния си опит, дадоха препоръки за това как всеки от нас може да се предпази от това ужасно заболяване с помощта на достъпни продукти.

  • ябълки може да намали възможността от рак на гърдата, устата, гърлото, дебелото черво и белите дробове. Достатъчно е да ядете една ябълка на ден, за да подхранвате тялото си с необходимите витамини.
  • червена боровинка, съдържащ в състава си бензоена киселина, е в състояние да предотврати рак на белите дробове, дебелото черво, левкемия. В допълнение, зрънце дава на тялото способността да се предпази от инфекции на пикочния мехур, а също, интересно, от кариес.
  • Цвекло, моркови и пащърнак - тези цветни зеленчуци могат да възпрепятстват развитието на рак. Това е тяхното богато оцветяване и съдържа антиракови хранителни вещества.
  • Листни зеленчуци - Брюксел, бяло зеле, броколи. Използването на тези зеленчуци може да помогне на тялото в борбата срещу възможността за развитие на рак на простатата, устната кухина, стомаха и белите дробове.
  • Каротиноиды, част от моркови, картофи и тикви подпомагат предотвратяването на рак на простатата, дебелото черво, белите дробове и гръдния кош.
Share:
Comments