Най-добрата диета след празниците

До края на Новогодишните празници седмица, а мнозина вече мислят как да възстановят привидното увеличаване на теглото: защото толкова много деликатеси бяха приготвени и изядени на масата за Нова година. Но има Коледа напред. Така че най-ефективните са моно-диетите - специални хранителни системи, при които само няколко продукта трябва да се консумират в рамките на няколко дни. Кефирът, ябълката, елдата и подобни диети са изключително полезни тук.

Въпреки това, според диетолозите такива ограничения са просто безсмислени, защото когато тялото получава по-малко хранителни вещества (и това се случва винаги, когато хората започват да прибягват до моно-диети), метаболизмът на организма се забавя. Ето защо, когато човек реши, че е изпуснал достатъчно килограми и отказва диета, излишното тегло се връща с интерес.

Най-адекватният начин да отслабнете след празниците по мнението на специалистите по хранене е да се движите повече, да не ядете много преди лягане, да пиете кисело мляко през нощта, а сладките не ядат веднага, а няколко дни.

Share:
Comments