Млечна гъба: как да се грижим? съвети: как правилно да

Мляко (тибетски, кефир) гъба - много полезен продукт, който има много лечебни свойства за човешкото тяло.

С помощта на тази гъбичка може да се отърве от много сериозни заболявания, както и причините и последиците от тях.

Въпреки това, преди да консумирате млечната гъба, трябва да се запознаете с нейните свойства и да научите как да се грижите за нея, за да получите максимална полза от нея.

Редовната консумация на продукти от тази гъба може да помогне за подмладяване на кожата и удължаване на живота до 10 години или повече.

Млечна гъба: научете се как да готвите и да се грижите

Много домакини се интересуват от това как да отглеждат и готвят млечна гъба у дома. По принцип тук няма нищо сложно, всичко, което е необходимо, е време и малко желание. Той расте доста бързо, единственото нещо, което трябва да запомните, е да го направите своевременно, за да изцедите готовата течност, така че да не започне да се разваля и да се окичва.

1. Така че, първо трябва да си купите разводна двойка млечни гъби. Цената в тях не е твърде висока, затова много любовници правят грешка, като ги получат в значително количество и впоследствие изхвърлят излишни. Така че не бъди алчен, те не се нуждаят от много.

2. Веднага след покупката незабавно трябва да се погрижите за тяхната подготовка. Първо трябва да изсипете 800 г мляко, затоплено до стайна температура, в гъбите и да поставите на сухо, тъмно място за 24 часа. Сложете ги в хладилника не е необходимо, защото твърде ниската температура може да бъде вредна за продукта.

3. След известно време млякото, в което се намира гъбата тимус, ще започне да ферментира. За да се определи готовността на продукта, трябва да го проверите: ако отгоре се появи дебел слой (като обезмаслено мляко) и продуктът се поплаши в него, киселото мляко вече е готово и може да се източи.

4. За да направите това, трябва да вземете капроново сито (с малки дупки) и да разтечете течността през него. Не се препоръчва да се използва марля или метална коприна, тя може да увреди гъбичките. След това ферментиралото мляко трябва да се изсипе в буркана, а самата гъба трябва да се измие във вода при стайна температура.

Внимание! При никакви обстоятелства не трябва да използвате студена вода или вряла вода, това може сериозно да повреди гъбичките от кефир!

5. След това поставете гъбата обратно в буркана и я напълнете с прясно мляко. За да избегнете излишното количество отпадъци, е желателно да покриете гърлото с марля. Не покривайте буркана с капак капарон, тъй като продуктът може да се задуши. Не забравяйте, че млечната гъбичка е живо същество и лесно може да умре без въздух.

Мляко за кефир

Имайте предвид, че при приготвянето на продукта се използва само природно мляко, в екстремни случаи - пастьоризирано. Факт е, че една тибетска гъба може да умре в соя или в напитка на прах, така че внимателно да наблюдава нейната естественост независимо от произхода, било то крава, коза или кобила.

Посуда

За приготвянето на гъби от кефир използвайте само стъклени, керамични съдове. В никакъв случай не използвайте метал, той може да повреди продукта. Преди да го поставите в буркан, контейнерът трябва предварително да се изплакне във вода, не могат да се използват препарати, те също могат да унищожат гъбичките.

Как да се измие правилно млякото гъби?

Млечната гъба трябва да се мие всеки ден в много леко топла вода. Ако водата е с неподходяща температура, първо ще получи кафяв цвят, след което ще умре. Използването на развален продукт е строго забранено, защото лесно може да бъде отровено.

Намалете процесите

Ако трябва да излезете от къщи за няколко дни и няма кой да се грижи за продукта, не е нужно да се тревожите за него. За да избегнете това, трябва да поставите цялото съдържание на буркана в хладилника (за предпочитане в отдела със зеленчуци, където температурата не е най-ниската), защото в студените тибетски гъби няма да растат. Въпреки това, бъдете бдителни, поддържа капацитет в студено може да бъде не повече от един ден.

Ако трябва да излезете за 3-5 дни от дома си, след това излейте в продукта 1,5 литра мляко, разредено със същото количество вода и поставете на сухо, хладно място, дори и килера ще се похвали. Това ще ви позволи да отнемете до 5 дни, за да не се притеснявате за състоянието на вашите кефирни гъбички. Когато се върнете у дома, не забравяйте да я върнете обратно в натурално мляко и да го поставите в помещението за квас.

Мляко гъби: как да го използвате?

Ако сте купили млечна гъбичка за лечение, тогава определено трябва да знаете как да я използвате правилно. Пийте го не повече от 2 пъти на ден (200 ml всяка). Експертите съветват да пиете този най-полезен продукт в чаша за 30-40 минути преди лягане. В същото време е желателно поне един час преди да не използвате нищо друго. Сутрин трябва да направите същото - половин час преди хранене. Ако ще работите сутрин, трябва да го пиете веднага след пробуждането.

Вземете продукта трябва да бъде в продължение на 20 дни, докато правите кратки почивки (15 дни), това е да се гарантира, че тялото няма време да свикне с него. Целият процес на лечение трябва да продължи около една година, след което е необходимо да се спре за известно време.

Влияние на млечната гъбичка върху тялото

В началото на лечението (първите 10-15 дни) човек може да почувства някои неприятни усещания, свързани със стомашното разстройство и подуване. Освен това, ако човек има проблеми с пикочно-половата система и бъбреците, може да възникне коремна болка по време на процеса на уриниране.

Но не се уплашете, като правило, такива проблеми се случват доста често и изчезват за една седмица. След това започват да се появяват очевидни положителни аспекти на лечението: повишено либидо, подобрение на настроението, акне върху кожата започва да изчезва и много повече. Но за такива проблеми като депресията, стресът и липсата на енергия могат да бъдат забравени за дълго време.

Има обаче случаи, когато отрицателните симптоми не изчезнат и след това е по-добре да се види лекар. В никакъв случай не трябва да започвате лечение с кефир гъбички, ако пиете антибиотици или други силно действащи лекарства.

Ако се лекувате с гъбички от мляко, можете значително да подобрите здравето си, а именно:

  • укрепване на паметта и вниманието;

  • укрепване на имунната система;

  • увеличаване на общия тон на тялото;

  • премахване на токсини, токсини, соли;

  • нормализират метаболизма;

  • да се отървете от алергични реакции и някои хронични заболявания;

  • укрепване на стомашно-чревния тракт и лечение на бактериален гастрит и заболявания на черния дроб и жлъчния мехур;

  • предотвратяване на развитието на ракови тумори;

  • подобряване на мъжката мощ.

И това все още е далеч от пълен списък с положителни промени в организма.

Противопоказания за употребата на млечни гъби

Въпреки масата на положителните свойства на гъбичките от кефир, не се препоръчва всеки да използва инфузията си. Например по време на бременност се забраняват деца под тригодишна възраст, както и хора, страдащи от бронхиална астма.

Що се отнася до хората, които страдат от диабет, използвайте много внимателно напитката, като я приемате в интервал от най-малко 3 часа с приема на инсулин. Същият интервал трябва да се поддържа, когато се използват други лекарства. Също така за периода на лечение е да се ограничи консумацията на алкохолни напитки, както и остра и мазни храни.

Млечната гъба е продукт с много положителни свойства и ако нямате противопоказания, можете безопасно да го използвате като лекарство.

Share:
Comments