Хламидия - причини, симптоми, диагноза, лечение

хламидия Има широко разпространено венерозно заболяване, характеризиращо се с остър, бавен или асимптоматичен курс. Причиняващото средство е хламидията, най-простият микроорганизъм, който живее в клетките на човешкото тяло.

Хламидиите засягат лигавиците на пикочно-половата система, ректума (с анален секс) и след това се разпространяват във всички органи на гениталната област. Възможни увреждания на очите, лигавиците на устата и фаринкса по време на орален секс.

Урогениталните хламидии са един от най-сериозните социални проблеми на нашето време. Честотата е разпространена главно сред младите хора (18-40 години).

хламидия — причины

Случайният секс е основната причина за разпространението на болестта. Като правило, 70% от младите хора, водещи насилствен и свободен сексуален живот, са открити хламидии.

Детето, преминаващо през заразения канал за раждане на майката, също рискува да стане носител на инфекцията. Много често тези деца след раждането са открити хламиди в назофарингеалната кухина, гениталиите и очите. Те могат да причинят сериозно заболяване на бебето: конюнктивит, възпаление на назофаринкса, ухото и дори белите дробове. На практика има случаи на вътрематочна инфекция с хламидии.

Вероятността за залавяне на болестта чрез контакт и домакинство е минимална. На първо място, това се дължи на факта, че хламидиите извън човешкото тяло незабавно умират; на второ място, дори ако в тялото ви проникне известно количество, а не факта, че тази концентрация ще бъде достатъчна за инфекция.

хламидия — симптомы

От момента на инфекцията с хламиди до появата на първата симптоматика може да отнеме от 1 до 4 седмици.

Най-често пациентите се оплакват от болка, възникваща по време на уриниране и сексуален контакт, сърбеж при отваряне на уретрата. Жената изглежда неестествено жълтеникаво отделяне, придружено от неприятна миризма, болезнени усещания в долната част на корема, кървене може да възникне по време на или след сексуален контакт.

Човекът има парене и болка в процеса на уриниране, освобождаване от пениса, подпухналост на тестисите, възможно е появата на мътна урина с гнойни вени.

Поражението на ректума се проявява под формата на незначителна болка и изпускане от ануса.

Предупреждение, че изразени симптоми се появяват само при 3-5 заразени от 10, в останалите 7 - признаци, напълно отсъстващи или причина за безпокойство (бавен хламидия).

Проучванията показват, че всеки трети човек, страдащ от хламидия, развива усложнения под формата на нарушение на сексуалната сила. Освен това, инфекцията не стои неподвижна, но се движи все по-далече, достигайки до пикочния мехур и простатната жлеза. Последствията могат да бъдат плачевни до развитието на безплодието.

При жените хламидиите също се разпространяват в матката, фалопиевите тръби, яйчниците, причинявайки дълбоко възпаление на тазовите органи (WBC), което на свой ред води до безплодие.

Нека направим извода, че с времето не се разпознава и не се излекува, инфекцията може да направи стерилен мъж и жена, поради което всяко неприятно усещане и болка по време на уриниране трябва да ви предупреждават.

хламидия — диагностика

1. PCR анализ. Пациентът е взел тампон от канала на уретрата (и жената и шийката на матката) и е изпратен в лабораторията. Този метод се основава на изолирането на ДНК на патогена. Към днешна дата това е един от най-точните методи за откриване на хламидиите. Ефективността му е 95-97% .2. Културен преглед на изстъргването за наличие на агент. Директен имунофлуоресцентен тест (PIF) - материалът се изследва с помощта на специален микроскоп. Имуноензимен анализ (ELISA) - се основава на изолирането на специфични антитела срещу хламидии.

хламидия — лечение и профилактика

хламидия лечат антибиотиками. Не допустимо самолечение сомнительными и народными средствами. Схему лечения вырабатывает только специалист, руководствуясь полученными результатами анализов и физиологическими особенностями пациента.

Традиционно се използват антибиотици, които могат да проникнат в клетката (хламидия - вътреклетъчен паразит). Тази способност се притежава от препарати от серията на тетрациклините, макролидите и флуорохинолоните. Положителен резултат е еритромицинът, който има двойна активност, и кларитромицин - при смесени инфекции.

Предотвратяване на хламидиите: Много по-лесно е да се предотврати заболяването, отколкото да се лекува, така че не забравяйте за превантивните мерки, които значително намаляват риска от инфекция. Предотвратяването включва:

- предотвратяване на промискуитета;

- използване на бариерни методи за контрацепция (качествени презервативи).

И накрая искам да кажа: поддържайте лоялност един към друг - и никаква клемидиоза няма да бъде ужасна!

Коментари

Люба 11/22/2016 Нежелана, с бактериална вагиноза, такава миризма е неприятна и постоянно се тревожи. За щастие, тя помага бързо да се отървем от проблема с метрогилния гел вагинал. Що се отнася до мен, това е много ефективно. Юлия 09/02/2016 Да, момичета, каква болест не се случва! За съжаление и аз за съжаление срещнах това. Гинеколог незабавно каза, че няма да пия таблетки (проблеми със стомаха). Тя ме определи Метрогил вагинален. Тя помогна много добре и действа само на местно ниво. Аня 01/20/2016 Не е възможно да се намери точно, по-лесно и по-евтино от метагрелита на вагината. И най-важното е, че по отношение на ефективността, то не е по-лошо от рекламираните наркотици!
Share:
Comments