Бери, изгаряне на мазнини с 73%

Боровинките са признати за супер-ягодоплодни за онези, които по всякакъв начин се опитват да се отърват от излишните килограми.

Боровинка официално е в списъка на продуктите, които помагат да изгаря мазнините. Американски учени са открили, че тези плодове имат способността да намалят броя на мастните клетки в тялото до около ¾ от общия им обем.

В допълнение, използването на боровинки може да предпази човек от наддаване на тегло, което прави това зрънце мощно оръжие срещу световната епидемия от затлъстяване.

Не толкова отдавна боровинките, поради високото съдържание на полифеноли в тях, вещества, притежаващи многобройни полезни свойства за човешкото тяло, се използват широко за терапевтични цели за предотвратяване на различни видове сърдечно-съдови заболявания и диабет тип II.

Сега е доказана ефективността на полифенолите при намаляване на броя на мастните клетки с 73% при използването на големите дози и при 27% при малки дози.

Все пак трябва да се отбележи, че за момента експериментите са били проведени само на лабораторни мишки, чиито мастни тъкани са били третирани с екстракт от черна боровинка, съдържащ полифеноли. Резултатите бяха повече от окуражаващи: загубата на мазнини беше много интензивна.

Сега е малко - да потвърди проучвания за хора, които, според учените, със сигурност ще се окажат обещаващи.

Share:
Comments