Корекция на веждите - как правилно да издърпате веждите

Веждите, тези дъгови линии, покрити с малки косми, изпълняват незабележими, но по-скоро важни функции. Първо, те предпазват очите от ярка слънчева светлина и влага. Капчиците на дъжд или изпотяване тече надолу от челото, на вътрешния и външния веждите на окачване насочени към храма или мост, отколкото лигавица око, той е защитен от дразнене. На второ място, с помощта на веждите, можем да изразим нашите емоции. Когато общуваме, ние несъзнателно преместваме веждите, а изражението на лицето изразява нашето вътрешно състояние, било то гняв, радост, изненада, съмнение. И трето, веждите изпълняват естетическа функция, превръщат лицето ни, правейки го по-изразен. Понякога те са украсени с кристали, пиърсинг, татуировки и най-важното - правилни, т.е. дават желаната форма и цвят. В крайна сметка, природата е възложила веждите на идеалната форма на не всички. За да направите веждите винаги красиви, трябва да се грижите за тях. Един от основните етапи на грижата е тяхната корекция, която може да се направи в салона или у дома. Това въобще не е трудно, най-важното е да се запознаете с прости правила.

Как да изберем формата на веждите

Преди да започнете да коригирате веждите и да изберете правилната линия на огъване, трябва да определите формата на лицето. В края на краищата, определен вид лице е подходяща форма на веждите. С негова помощ можете да коригирате визуално овалния, например, кръглото лице е направено по-продълговато и удълженото е скъсено. 1. Триъгълно лице, За този вид лице изберете кръгла форма на веждите. Не е нужно да ги закръгля, не е необходимо да се придържате към права, леко заоблена линия.

2 Кръгло лице, За да дадете на човека овална форма, трябва визуално да го направите малко по-дълго и по-дълго. Линията на формата на веждите е оформена с лека сгъвка, леко заострена по външния ръб. Прекъсването трябва да се извърши на разстояние около 2/3 от вътрешния ъгъл.

3 Квадратное лицо, Веждите се формират почти еднакво, както при кръглата страна, само една раздяла се прави по-близо до средата. Твърде не е необходимо, в противен случай веждите ще приличат на "къщи", като лицето ще бъде леко изненадано.

4 Овално лице, Това лице може да бъде визуално закръглено, ако дадете на веждите форма с мека крива, без ясно изразени крачки. На външния ръб линията може да бъде леко заточена, т.е. го направете по-тънка.

5 Напречно лице, Лицето има удължен овал, за да го закръгли, да го направи по-женствен, веждите да бъдат оформени като прави линии.

Когато се определи тип лице и се избере подходяща форма на веждите, може да започне корекцията.

Корекция на веждите у дома

Корекцията на веждите се извършва в три етапа: подготвителна, директна корекция (отстраняване на излишни косми) и окончателна. 1. Подготвителен етап, Първоначално трябва да определите началната и крайната точка на веждите, както и местоположението на завоя. Их легко установить при помощи длинного тонкого предмета — карандаша, палочки, спицы. Край палочки следует приложить к крылу ноздри и соединить с внутренним уголком глаза. Где она соприкоснется с бровью, там и будет начальная точка ( на рис. точка А). Далее палочку от крыла ноздри следует направить через внешний уголок глаза. В месте соприкосновения с бровью находится конечная точка (точка С). Чтобы найти точку изгиба (точку В), необходимо от крыла носа провести линию через зрачок. 2 корекция, За да се намалят болезнените усещания, веждите първо трябва да бъдат намазани с мазен крем, например "Детски". След 15 минути излишъкът се отстранява със салфетка и леда се нанася върху веждите в продължение на три минути.

Премахването на космите се извършва с восък, конци или пинсети. У дома, от депилация, восъкът трябва да се изхвърли. без умения, можете да останете без вежди изобщо. По-добре е да поверите тази работа на майстора в салона. Много е удобно да премахнете космите с нишка. Този метод на епилация се нарича азиатски или ориенталски. Той постепенно набира популярност, защото има няколко предимства. Първо, премахването на космите е много бързо, почти без дразнене на кожата. На второ място, заедно с космите, мъртвите кожни клетки се отстраняват, т.е. се извършва ексфолирането им.

Вярно е, че този метод има един недостатък - необходими са умения и опит. Можете да научите това от господаря в салона, като си направите няколко платени урока или гледате демонстрации. Ако нямате никакви умения, остава доказан метод от години - корекция на веждите с пинсети. Първо, трябва да почерпите веждите си с четка. След това, за удобство, можете да маркирате точките от началото и края на линията на веждите, да нарисувате бъдещия им контур. Депилацията се препоръчва при ярка светлина. Пинцетите се държат в едната ръка, а другата леко се издърпват над кожата. Космите един по един се хващат в самата основа и се изтласкват с рязко движение. Периодично е необходимо прекъсване, за да се наблюдава процесът и да се оцени резултатът.

Если все-таки удалось выдернуть «лишку», и на этом месте образовались проплешинки, по окончании депиляции, их можно замаскировать тушью или карандашом. Последующую коррекцию проводят по мере нарастания новых волосков. 3 Последният етап. По завершении коррекции, необходимо провести дезинфекцию. Кожу протирают спиртовым лосьоном или тоником, затем, для снятия раздражения, наносят успокаивающий крем или гель (с глицерином, ромашкой). корекция бровей — это не только депиляция, но и окрашивание.

За да се осигури необходимата сянка, е възможно чрез козметичен молив. По-добре е да не очертаете солидна линия, но да прилагате малки удари. Редките вежди са по-добре да боядисват с маскара. Ако веждите не се нуждаят от оцветяване, фиксирайте формата им и дайте блясък със специален прозрачен гел.

корекция бровей при помощи татуажа

Татуировката се отнася за корекцията на веждите, която се извършва с помощта на постоянен грим. Тя ще ви помогне да се даде вежди перфектна форма, дори и в случаите, когато корекцията на пинсета и прост цвят, няма да помогне. Например, ако веждите са много рядко, леки или асиметрични. Същността на процедурата е да се запълни клетките на роговия слой на цвят пигмент на кожата, подобно на татуиране. Първоначално майстор тираж форма молив на веждите, и ако клиентът не го одобри, преминете направо към татуировката, т.е. въвеждането на специална боя под кожата. Процедурата е малко болезнена, така че, ако желаете, се извършва лека анестезия. Ако някои "естествени" косми са оставени зад татуировката, те просто се отстраняват с пинсети. Има няколко опции за татуиране. Най-често срещаните са косата на косата и изстрелите. В първия случай се изчертават линии с различна дължина, които могат да се движат паралелно или да се пресичат. По този начин се симулира ефектът от истинските вежди. Има по-проста опция, когато линиите се изчертават с удари и между тях остават определени интервали. Когато shirovaniem създава ефекта на вежди, изготвени в сенки или молив. По принцип този метод се използва за коригиране на предишната процедура за постоянно гримиране. Татуирането на веждите се извършва в една сесия, след около месец, да се направи корекция. Татуировката, в зависимост от вида на кожата, продължава 3-5 години. Това е много удобно, защото елиминира ежедневното регулиране на веждите, което спестява време. Постоянен, като всяка козметична процедура, има някои противопоказания: алергични към лекарства, диабет, бременност, възраст 18 години, хипертония, остри възпалителни заболявания.

Share:
Comments