Лук диета за отслабване

Много хора са наясно с ненадминатите качества на такъв обикновен зеленчук като лука. Много често се използва в готварството, козметологията, а също и като средство срещу настинка. Малцина обаче са запознати със способността на този зеленчук да има положителен ефект върху храносмилането и по-специално върху загубата на тегло.

Лук диета за отслабване

съдържание

  • Ползите от диетата на лука
  • Правила за диетата на лука
  • Недостатъци на диетата лук
Проведено от американски учени, изследването разкрива и доказва още едно уникално свойство на лука. Оказва се, че този зеленчук помага да се постигнат високи резултати за тези, които искат да отслабнат. Ето защо на основата на този зеленчук бе разработена специална диета.

Ползите от диетата на лука

Диетата на лука е многофункционална, позволява да ядете други зеленчуци: зеле, зърна, целина и домати, които са известни с минималното съдържание на калории и полезните свойства. Прегледите на диетата на лука показват своята ефективност, тъй като само една седмица помага да се загубят около 5 килограма. Вярно е, че такива високи резултати могат да бъдат постигнати само от тези, които точно следват всички правила на диетата.

Тази диета няма противопоказания. Дори такива жени по време на бременност и хора със заболявания на сърдечно-съдовата или храносмилателната система могат да се придържат към такава система на хранене.

В допълнение, тази диета от лук позволява на човек да се отърве от наднорменото тегло, има и почистване на тялото, в същото време тялото получава голям брой витамини и хранителни вещества. Невъзможно е да не се каже, че този начин на хранене не изисква специални финансови разходи и да се готви лук супа, това ще отнеме около 20 минути.

Лук супа

Правила за диетата на лука

Естествено, знаейки за специфичната миризма и вкус на лука, никой не предлага да я яде суров, въпреки че, ако ви харесва - тогава защо не? Най-подходящият вариант за използване на този продукт е супата, приготвена с добавяне на лук. Това е лук супа е основното ястие ястие лук, което може да бъде толкова, колкото искате. В допълнение към супата, докато спазвате диетата на лука, можете да ядете други диетични продукти, така че, спазвайки такава диета, няма да се чувствате гладни.

Броят на храненията с лук на диета трябва да бъде най-малко 4 пъти на ден. Доминиращата роля във вашата диета трябва да се играе лук - готвене различни ястия на базата на лук. В допълнение към лука супа, може да бъде зеленчукова салата с лук, печено месо и риба с лук, ястия с нарязан лук и др. Това означава, че всички основни методи на хранене непременно трябва да доминират на лука, в закуска лукът не може да се използва. В интернет можете да намерите огромен брой различни видове ястия, базирани на лук, а това са вкусни ястия.

Ястия от лук

Освен това количеството консумирана храна е от голямо значение. За да се отървете от повече килограми, след седмица на диета, можете да си починете. След 2-3 дни можете да се върнете към диетата на лука. Не пренебрегвайте и съветите на специалистите по хранене, които не препоръчват да се злоупотребява с диетата с лук.

За да се постигнат желаните резултати, си струва всеки ден да се готви лук супа. Същевременно достатъчно количество течни и нискомаслени продукти ще осигури на тялото необходимата енергия и ще ви помогне не само да се чувствате енергично, но и да намалите значително теглото си.

Недостатъци на диетата лук

Неприятната миризма на лук е може би единственият недостатък на тази диета, тук можете да включите и burping, който има специфична миризма, след като използвате лука. Използването на подправки и различни подправки не само ще помогне да се реши този проблем, но също така ще се увеличи вкусът на лука супа и лука ястия.

Share:
Comments