Лекарите нарекли идеалния продукт за зимни ястия

Според лекарите хората през зимата трябва да се придържат към специална диета. Идеални, според експерти, ястие е царевична каша, която ще се въздържат от голям брой полезни вещества, особено необходими за тялото в студения сезон. Това е благодарение на балансирания комплекс, който се съдържа в тази бъркотия, че човек става по-устойчив на различни "зимни" заболявания: настинки, болки в гърлото, грип.

В царевичните булгури съдържа голямо количество въглехидрати, микроелементи, витамини В, каротини, селен и провитамин А. Като се имат предвид тези фактори, царевицата е изключително полезна за червата, която изисква влакна за нормална работа.

Така царевичната каша е една от най-ценните хранителни храни, идеално смилаем организъм. Според лекарите редовната консумация на царевична каша през зимата може да предпази хората от нервни разстройства.

Особено полезна е царевичната каша за хора, които водят пасивен начин на живот, тъй като царевичните зърна потискат гнилостните процеси, които се развиват в червата. Царевиците също допринасят за загуба на тегло.

Share:
Comments