Дрехи от различни цветове: можете ли да намерите перфектната

Всеки ден всяка жена създава образ за себе си, като избира цветова схема. Това не е лесна задача, защото цветовете на дрехите разкриват трудни задачи и понякога трябва да се замислите колко умело да подчертаете заслугите на фигурата. Правилната комбинация от цветове също е почти от първостепенно значение. От детството всеки от нас е научил факта, че всички цветове са разделени на топло и студено. Но изберете гардероб, не разчитайте на този строг стандарт.

Специалистите по цветове разграничават четири групи нюанси:

  • основно топло (жълто, оранжево, червено),
  • основен студ (синьо, зелено, лилаво),
  • неутрален (бял, черен, сив)
  • топла неутрална (бежова, сметана).

Определена с рокля, трябва да зададете цвета на облеклото на един от тези видове и след това да изберете правилната комбинация. Най-добрите опции са два основни нюанса и един неутрален, един основен и един неутрален, един основен и два неутрални. Два или три неутрални цвята са типични за бизнес или класически стил. Най-трудната комбинация от гама - две основни и една неутрална. В този случай основните цветове трябва да са еднакво заглушени или ярки и независими.

Черните, бели, кремави и сиви са най-комбинирани с други нюанси. Ето защо основните неща на гардероба трябва да бъдат неутрални нюанси. Най-добрият вариант - комбинация от два или четири цвята в едно облекло. Монотонното изображение е твърде скучно и дори леко нарушава очите на другите. Излишните нюанси подсказват за лошия вкус и хаос. Ако роклята има три цвята, тогава едната трябва да бъде основната, втората - да я подчертае, а третата - да се поставят правилните акценти. Всички пастелни цветове съвпадат перфектно помежду си, което не може да се каже за основните. Много пастелни нюанси в облеклото създават образа на "момиче от бонбони от дома на мезета", което е, изглежда, твърде сладко. Тези тонове са по-добре да се комбинират с техния по-светъл брат, например светло синьо със синьо. Най-успешните комбинации са свързани оттенъци: синьо, синьо и виолетово, въпреки че контрастът (червен и син) също изглежда елегантен. Тънката фигура дава лек връх и тъмно дъно. Топлите цветове (с изключение на жълтия цвят) перфектно компенсират цвета на кожата, придавайки на лицето си здрав вид.

Цветът на роклята задължително трябва да съответства на цвета на очите, косата или кожата. Не обръщайте внимание на онези нюанси, които са в състояние да "изплуват" естествения образ, или обратно, да го направят избледнели и безразлични. Опасните комбинации са черни и кафяви, кафяви и сиви, бели и кремави. С кремави и бежови нюанси "неприятният" кафяв цвят се смесва много добре. С топъл цвят от групата на червено и розово, както и с лилаво, тя няма да изглежда.

Ако имаше трудности при избора на цветовата схема, струва си да се обърне към най-интелигентния цветен - природата. Естествените цветове са изненадващо комбинирани един с друг много хармонично, като всеки път от годината е богат на нюанси. Както знаете, природата никога не е наред, така че трябва внимателно да разгледате кои комбинации често използва и кои не използва изобщо. Светът е пълен с цветове - трябва търпеливо да потърсите вашия стил в света на безкраен брой нюанси, стилове и форми.

Share:
Comments