Колкото повече щастие в брака, толкова повече тегло?

След като наблюдават групата младоженци в продължение на четири години, изследователите установяват, че по-щастливите хора в брака, толкова по-вероятно са те да имат наднормено тегло.

Учени от Южния методистки университет бяха поканени да участват в проучване на 169 млади двойки, които вече са били женени за шест месеца и ги наблюдавали в продължение на четири години. Съпрузите средно са били на 25 години, а жените - 23 души. Осем пъти трябваше да отговарят на въпроси за удовлетворението си от брачния съюз и теглото.

Удовлетворението бе положително свързано с увеличаването на теглото. Съпрузите, които са по-доволни един от друг, като правило, придобиват по-голяма тежест от тези, които са изправени пред проблема за взаимоотношенията в семейството. Освен това увеличаването на теглото е присъщо и за двамата съпрузи.

Как да обясним излишните килограми? Учените са предположили, че двойките, които са по-малко доволни от взаимоотношенията си, могат да мислят за развод. Следователно, те може да се опитват да поддържат идеалното тегло, за да привлекат нов партньор.

В същото време двойките, които са щастливи в брак, се виждат повече и се хранят повече заедно, а вечеря в компанията на други хора може да доведе до хора, които ядат повече и макар че средното наддаване на тегло за четири години не беше толкова голямо, учените не изключват, че с течение на времето тази цифра ще нараства.

Здравословните проблеми, включително поддържането на теглото, са проблеми с отношенията. Ако обичате партньора си, трябва да вземете участие в здравето му, както и да се грижите за вашето здраве.

Share:
Comments