Какво трябва да знаете за транс-мазнините

Известно е, че човек трябва да получава мазнини. Те допринасят за защитата на тялото от студа и спомагат за правилното смилане на витамините. Все пак, трябва да помним чувството за пропорция и балансирано хранене в правилното съотношение на мазнините към протеини и въглехидрати. Необходимо е да се изключат от диетата всички вредни и опасни продукти, сред които са разпределени по-специално транс-мазнините. Те не носят никаква стойност на тялото и са източник на допълнителни калории.

Транс мазнините се наричат ​​различни ненаситени мазнини, които се получават чрез хидрогениране на естествени мазнини. Всъщност това са твърди растителни мазнини. Те представляват опасност, тъй като допринасят за появата на различни заболявания като диабет, рак, сърдечно-съдови заболявания, намаляване на качеството на млякото на кърмещи жени и метаболитно разстройство.

Трябва да сте наясно с всички продукти, съдържащи транс-мазнини, и да ги избягвате, когато е възможно. Първият продукт, получен чрез хидрогениране, е маргаринът, чието консумация е повече от 4 грама на ден, е много вредно за здравето. Също така трябва да бъдат заличени от полуфабрикатите - готови котлети, рибни пръчици, майонеза, пуканки, чипс, бисквити, сладки продукти. Етикетите върху сосове или други продукти могат да дадат полезна информация, но за съжаление в Русия почти няма такава информация за наличието на транс-мазнини върху опаковките.

Следва да се заключи, че яденето е най-добро у дома, не в бързо хранене, избягва използването на рафинирано растително масло и заменя продуктите за пържене и пържене за охлаждане или печене.

Полезна алтернатива на "вредните" мазнини могат да бъдат растителните мазнини, които в разумни количества са полезни и необходими за живота. Те са абсолютно необходими за асимилацията на някои витамини и са необходими, за да се снабди тялото с енергия. Сред натуралните растителни масла има голям избор за всеки вкус: маслини, слънчоглед, ленено семе, горчица, царевица и рапица. Не пренебрегвайте ядките и зърнените храни, които съдържат витамин Е, много силен антиоксидант, допринасящ за асимилацията на ценни мазнини. Лекарите обръщат внимание на факта, че отнемат две години, за да се изчистят ефектите от транс-мазнините; През това време, човек трябва да се откаже напълно от тези продукти, които съдържат тези вещества.

Share:
Comments