Какви са ползите от парафиновите вани: същността на

За да се осигури ръцете на красотата и младостта от дълго време, е необходимо да се грижите за тях по съответния начин. Те се нуждаят от навлажняване и подхранване с помощта на хранителни вещества, за които процедурата с парафинови вани е идеална. Но какви ползи или вреди могат да донесат парафинови вани в ръцете си?

Парафинотерапия

В козметичните салони наскоро подобна процедура като парафинотерапия стана популярна. Има много предимства, които благоприятно засягат кожата, омекотява, овлажнява и подхранва различни компоненти.

Парафинът се топи, затопля добре и благодарение на свойствата си поддържа температурата. Тази топлина има положителен ефект върху процесите, които преминават в кожата. Парафинотерапията има не само козметичен ефект върху тялото и кожата, но се използва и за медицински цели.

Също така, тази процедура оказва положително влияние върху състоянието на ноктите. Ето защо, за тези, които страдат от фолиото на ноктите или имат тънка чиния, тази процедура е отлично решение на проблема. Бани с парафин имат сложен ефект върху човешкото тяло и човешки проблеми. Поради това базовият състав понякога се добавя и различни витамини, които са подходящи за тази или тази ситуация.

Използването на вани с парафин има същия ефект като посещение на сауната. Вече първата процедура дава добър резултат:

● овлажнява кожата;

● подобрява притока на кръв;

● подобрява обмяната на веществата;

● Има впечатление за масаж, когато компонентът се охлади.

Такива бани могат да се използват практически на всички части на тялото:

● за ръце

● за лицето;

● за краката;

● за лакти;

● для живота;

● за бедрата.

Парафинотерапията не само дава добър естетичен вид на кожата, но също така може да лекува различни заболявания. Може да се извършва както в салони, така и у дома.

Ползите от парафиновите вани

Предимствата на парафиновите бани за кожата са доста големи. Тази процедура се препоръчва при зачервяване на кожата на ръцете. Помага за подобряване на кръвообращението, като по този начин елиминира много проблеми. В допълнение, кожата започва да е копринена при докосване след първото приложение. Но значителен резултат може да бъде постигнат едва след цял курс на такава терапия. Състоянието ще се подобри дори при промени, свързани с възрастта.

Особено полезни парафинови бани са в студения сезон, когато кожата страда от сухота и дефицит на витамини, хранителни вещества. Няколко процедури помагат значително да подобрят състоянието на кожата, да облекчат пилингните ръце и да подобрят кръвообращението. Такава терапия осигурява дълбоко подхранване на кожата. Хранителните съставки на различни кремове и витамини се абсорбират многократно и по-ефективно, благодарение на разширената топлина на порите.

Парафинотерапията трябва да се извършва поне веднъж месечно, за да се подобри състоянието на горния слой на кожата. В допълнение към много полезни свойства, ваните за ръцете и краката облекчават умората и напрежението в тялото, действащи спокойно. Парафинът също така е способен да премахва шлаки и токсини от тялото, които се освобождават заедно с пот и не се абсорбират обратно поради придобиването на голяма молекула.

Баните за лице може частично да облекчи бръчките, като същевременно затяга контура си и значително подмладява човека. Течният парафин предизвиква повдигане, опъване на повърхността на кожата и увеличаване на нейната еластичност, което се получава, когато компонентът се охлади. Това засяга всички най-близки до горния слой тъкан.

Показание за използването на тави

Показания за прилагането на тази процедура са:

● суха кожа на ръцете;

● пигментация;

● Небесни нокти;

● тънка ноктопластика;

● суха кожа;

● ексфолиация на кожата по ръцете;

● пигментирани петна;

● артрит;

● артроза;

● Вятър или измръзване.

Пълното предимство на парафиновите вани се проявява след тяхното редовно приложение.

Лечение с парафинови вани

Парафинотерапията често може да бъде предписана за терапевтични цели, например за отопление на определени части на тялото. Лекарите могат да препоръчат на пациентите си, в някои случаи, да направят тази процедура. Течният парафин често се бори с болката, действайки по-осезателно от препаратите. Също така е подходящо в случай, че лекарят е назначил да загрее местата след нараняването им.

Парафинът се третира:

● пациентски стави;

● отпусната кожа;

● заболявания на нервната система;

● себорея;

● акне;

● дислокации;

● фрактури;

● гастрит (помага за облекчаване на болката и парафинът лежи на възпалено място).

Парафинотерапията не е основното лечение, а само допълнителна процедура, която може да елиминира някои симптоми. Но не се занимавайте с каузата им изобщо.

Увреждането на парафиновите вани

Увреждането на парафиновите вани в большинстве заключается в том, что во время данной процедуры можно получить ожоги, если не проконтролировать температуру разогретого парафина. Вред может нанести и использование в домашних условиях, если не соблюдена правильная технология подготовки и выполнения. Также чрезмерное использование подобного рода процедур тоже не пойдёт на пользу коже. Не исключено появление аллергической реакции во время процедур, так как парафин делают из нефти, чьи производные являются потенциальными аллергенами.

Противопоказания за парафинови процедури

Директното увреждане на парафиновите вани може да причини, когато дадено лице приложи процедурата, имайки противопоказания за употреба. В никакъв случай не може да се извърши парафинова терапия, ако има:

● рани на ръцете или зоните, на които ще се прилага процедурата;

● захарен диабет;

● съдови заболявания;

● хипертония;

● астма;

● гъбични или инфекциозни заболявания;

Сърдечни заболявания;

● обрив по кожата;

● гнойники;

● Исхемия;

● кървене.

Бани за крака не се допускат при наличие на гинекологични заболявания и разширени вени.

Не се препоръчва тази процедура да се прилага при бременни жени, тъй като ефектът от парафиновата терапия през този период върху тялото не е напълно проучен.

След парафинотерапия, препоръчително е кожата да не се излага на температурни промени, оставяйки я на чист въздух, особено ако е студена навън. И най-добре след смазване области с питателна крем за най-добър резултат.

Приемането на парафинови вани за някои хора може да доведе до дискомфорт, защото всички ние имаме различни възприятия за температурите и всеки организъм има свои собствени характеристики. По този начин оптималната температура на парафина за някой може да бъде прекалено гореща и да изгори ръцете.

За да не се навредите от парафиновите вани, е необходимо да получите предварителна консултация с лекар или козметик, който може да открие противопоказания за използването на тази процедура, ако има такава.

Честота на прилагане на парафинови вани

Колко често и колко дълго е необходимо да се направи такава процедура - до голяма степен зависи от болестта и целта, която трябва да бъде постигната. Доктор или козметик може да предпише оптималното време за терапията: два пъти или веднъж седмично. Необходимо е да се вземе предвид видът на кожата. Кожата от сух тип трябва да се извършва на по-кратки интервали от собственика на мастен тип.

Share:
Comments