Говеждо яйце у ​​дома - естествено вкусни! различни говеждо

Говеждото яйце у ​​дома е чудесен начин да се запази месото.

В резултат на това ще получите вкусно, и най-важното, естествен месен продукт.

Задушено месо се използва за подготовка на второто и първото ястие в случаите, когато няма достатъчно време или възможност за готвене от прясно месо.

Това е краен продукт, така че той се добавя в самия край.

Задушено говеждо месо у дома - основните принципи на готвене

За готвене задушено в дома използвайте прясно филе от говеждо месо. Замразеното месо за това не е абсолютно подходящо. Говеждото не съдържа достатъчно мазнини, така че добавяйте свинска мас.

Готвената готварска печка се приготвя в пара, буркани, тенджери под налягане, автоклав, фурна, мултифар и др.

Запазването на задушаването е по-добре в един литров или половин литров стъклен контейнер, който се навива с железни капаци. Стъклените контейнери и капачките са предварително стерилизирани в пещта или над пара. За да поддържате яхтата за дълго време, всички съдове трябва да са стерилни.

Говеждо нарязани на големи, същите парчета, сол и се разбърква. На дъното на кутиите се разпространяват черен пипер и дафинов лист. Банките се пълнят с месо и добавят вътрешна мазнина или свинска мас.

Изпълнените кутии се покриват с калаени капачки и се поставят върху лист за печене, покрит с голяма сол. Съдът се изпраща в предварително подгрята фурна за 200 часа в продължение на два часа. След това яйката се отстранява и се валцува със стерилни капаци.

Рецепта 1. Готвене на говеждо и свинско готвене у дома в тенджера под налягане

Съставките

600 г говеждо месо;

1 дафинов лист;

2 лука;

300 мл бульона;

7 грама пипер на буркана;

1 скилидка чесън на буркан;

1 морков;

5 грама сол на саксия;

600 г свинско месо;

мазнини.

Метод за приготвяне

1. Проверете консервите и капачките във фурната или над пара. Почистете добре стерилния контейнер. Свинско и говеждо месо измийте под чешмата, изсушете и нарязайте на малки барове.

2. Нарежете мазнината на тънки филийки. Лук, свободен от люспите, и да го нарежете тънки квадратни пръстени. Морковете се обелват, измиват се и се нарязват на тънки пръти.

3. В долната част на всеки буркан поставете дафинов лист, малко сол, черен пипер, скилидка чесън и няколко парчета мазнина. Изсипете много леко бульон. Плътно поставете парчета месо в буркани. Включване на говеждо месо със свинско месо. Затворете стъклените контейнери с капаци и ги поставете в тенджерата под налягане. Изсипете вода, за да получите кутии за раменете.

4. Поставете печката на огъня. След като водата се вари, огънете огъня до минимум и оставете да готвите в продължение на три часа. Отворете парахода само след като се охлади напълно. Ако го направите веднага, банките ще се спуснат от спада на налягането.

Рецепта 2. Говеждо яйце у ​​дома във фурната

Съставките

пет кг младо говеждо;

черен пипер;

килограм свинска мас.

груба сол;

12 листа от лаврови листа.

Метод за приготвяне

1. Измийте и изсушете с хартиени кърпи, говеждо месо. Разфасоването на месото по дължината на влакната е доста голямо. Поставете всичко в купа, пипер, сол и разбъркайте. Свинската мазнина се нарязва на малки резени.

2. Литературни банки силно се измиват със сода и се стерилизират във фурната или над пара. Капаните също трябва да бъдат стерилизирани. Стъклените съдове се сушат добре. В дъното на всеки буркан поставете дафинов лист, три филийки бекон и 10 грах черен пипер. След това поставете месото плътно, леко го удряйте. Банките не трябва да се попълват на върха.

3. Покрийте кутиите с говеждо месо с капаци от калай и ги натискайте с товар, така че да не се покачват по време на кипене. Поставете съдовете с месо в студена фурна. Загрейте го до момента, в който съдържанието в контейнерите започне да кипи и да намали температурата до минимум. Задушете месото за около шест часа.

4. Прехвърлете яйката в чист, стерилизиран, половин литров стъклен съд и го навийте с капаци от желязо. Обърнете бурканите, обвийте ги и охладете напълно. Съхранявайте банките в хладилника за не повече от шест месеца.

Рецепта 3. Говеждо яйце у ​​дома в автоклав

Съставките

мляно говеждо месо - две кг;

черен и сладък пипер;

чесън-цвекло;

дафинов лист;

морков;

15 грама сол е голяма.

Метод за приготвяне

1. Измиваме говеждо месо под поток от вода, почистваме месо от филми и вени. Ние го обсъждаме с хартиени кърпи и го нарязваме с парчета със среден размер.

2. Почистете зеленчуците и измийте. Вземете количеството зеленчуци по ваше усмотрение. Лук нарязани на пръстени. Морков се раздроби в тънки кръгове.

3. Контейнерите с литра са подходящи за измиване и стерилизиране над пара или във фурната. След това контейнерът се изсушава добре. В дъното на всеки буркан се поставя ароматен и черен пипер грах и лаврови листа. Напълваме буркана с месо, леко го подсушаваме, без да го запълваме на върха. Нагоре с една чаена лъжичка голяма сол.

4. Завъртаме кутиите с калаени капачки, след като ги стерилизираме. Поставяме контейнера с месо в автоклава и го напълваме с вода, така че да покрива напълно месото.

5. Инсталирайте автоклава при начално налягане от 1,5 атмосфера. Поставяме я на огъня и чакаме, докато натискът на налягането достигне 4 атмосфери. Ние готви яхния за пет часа. След това нека банките напълно да се охладят в автоклава, да го извадят и да го махнат за съхранение на хладно място.

Рецепта 4. Говеждо яйца у дома в multivark

Съставките

един и половина кг младо говеждо;

два щипки сушен розмарин и черен смлян пипер;

6 г соли;

дафинови листа - 5 бр.

Метод за приготвяне

1. Говеждото се измива под течаща вода, отрязва филма и вените. Нарежете го на малки парченца, дебели два сантиметра и го поставете в капацитета на мулти-марка.

2. Не добавяйте вода! От месото се извлича достатъчно количество сок. Включете програмата "Загасяване" на мулти-маркера. Задайте таймера за седем часа. Регулиране на времето според месото. Ако месото е младо, достатъчно е пет до шест часа.

3. Оставете месото в покой за три часа. Не отваряйте капака често, в противен случай течността ще започне да се изпарява. След три часа проверете състоянието на месото. Ако течността се изпари, добавете малко вода. Затворете капака и го загрейте за още два часа.

4. Добавете всички подправки към капацитета на мултиваркета, разбъркайте и продължете да готвите за още един час. Проверете месото за сол, ако е необходимо, добавете сол.

5. Половин литрови стъклени контейнери трябва да се измиват и стерилизират върху пара или във фурната. Готови сте да поставите задуха върху кутиите, леко набиване. На върха се изсипва цялата разтопена мазнина. За дългосрочно съхранение поставете бурканите, покрити с капаци, върху лист за печене. Стерилизирайте на 200 градуса за половин час. След това се навивайте със стерилни капачки от калай.

Рецепта 5. Говеждо яйца у дома в казан

Съставките

говеждо месо с мазнина - три кг;

груба сол;

дафинови листа - 15 бр.;

смлян бял пипер;

лък - шест глави;

черен пипер - 20 бр.

Метод за приготвяне

1. Мина под чешмата парче говеждо месо, нарязани на филма и вените и го изсушете с хартиена салфетка. Нарехме голямото месо.

2. Луковиците се обелват от обвивката, изплакват се и се нарязват на четвъртинки.

3. Ние се разпространява в казан слоеве: парчета говеждо месо, сол и черен пипер, половината от дафинови листа и чушки грах, четвърт лук. Повторете слоевете в този ред, докато цялото месо приключи.

4. Казан затвори плътно с капак и го сложи на огъня. Опитваме се да не пропуснем момента, в който сокът, който е определил месото, няма да започне да кипи. Смесваме съдържанието на котела и огъваме огъня до най-слабите. Продължаваме да го излагаме, като го покриваме още един час. Разбъркайте отново и оставете за още един час. Вече не смесвайте месо. Понякога проверяваме дали съдържанието на котела леко кипи.

5. Toumie яде за половин час. Това яйце не е предназначено за дългосрочно съхранение, затова го прехвърляме в контейнера и го изпращаме в хладилника.

Рецепта 6. Говеждо яйце у ​​дома на водна баня

Съставките

800 г говеждо месо;

дафинови листа - 3 бр.;

200 г свинска мас.

сол - 5 g;

7 грама смлян черен пипер.

Метод за приготвяне

1. Част говеждо месо под поток от вода, отлепени вени и филми. Нарежете месото с хартиени кърпички и го нарежете като шиш кебап.

2. Нарежете мазнината на свинското месо, колкото е възможно по-малко, така че да е добре натопена и да я задушава.

3. Сложете свинска и говеждо месо в дълбоки ястия. Съотношението на месото и мазнините трябва да бъде около 4: 1, т.е. за четири парчета месо, вземете една част от свинската мас.

4. Оставете месото със сол и смлян черен пипер и разбъркайте добре с ръцете си.

5. Измийте и стерилизирайте контейнерите. Поставете, леко набиване, в кутии от месо смес. На върха с дафинови листа. Банките не трябва да се попълват на върха.

6. Поставете щанд за кутията на дъното на широк тиган. На нея поставете бурканчета с месо и ги излейте със студена вода, така че да стига до раменете на кутията. Покрийте буркана и леко го затегнете. Поставете тигана в огъня, изчакайте, докато водата се свари, огънете до минимум и готвя задухата с бавно кипене за около шест часа. Когато водата кипи, внимателно го добавете. Извадете подготвената задушена и завъртете капака докрай. Запалете яйцата в хладилника за не повече от шест месеца.

Рецепта 7. Говеждо яйца у дома без мазнини

Съставките

два килограма говеждо филе;

смлян черен пипер;

телешка мазнина;

осем лаврови листа;

маса за сол;

черен пипер грах - 30 бр.

Метод за приготвяне

1. Подгответе стъклени контейнери за съхранение. Измийте го и го стерилизирайте. Сложете няколко грах черен пипер и един дафинов лист на дъното на кутиите.

2. Измийте говеждото месо под кранчето и го нарязайте на парчета, размера на кибрит. Сложете месото здраво в бурканите. Слоеве от сол пипер. Попълнете контейнера по шията, оставяйки няколко сантиметра от ръба. На върха с дафинов лист и черен пипер.

3. Мазнини от говеждо месо нарязани на малки парченца и поставени върху месото. Листът от фолио се сгъва на две и покрива шията на кутията. Поставете контейнера с месо на тава за печене, като в него се налива студена вода. Поставете тавата за печене в студена фурна. Завъртете температурата на 120 градуса. Сварете яйцата за осем часа.

4. След това цялото количество течност трябва да се изпари от консервите. Изключете фурната и, без да я извадите, охладете яйцата. Отстранете фолиото и затворете капачките с капаци.

Задушено говеждо месо у дома - съвети и трикове

  • Ако готвите задуха във фурната, изсипете вода над тавата за печене, на която ще стоят бурканчетата, или го налейте със сол. Това е необходимо, за да не се изгаря мазнината, която може да изтече от буркана.

  • За да се задушава не се изсушава, не забравяйте да добавите мазнини или мазнини.

  • Печете, приготвени само в стерилни стъклени съдове.

  • За да предотвратите окисляването на капака отвътре, смажете го с мазнина.

  • Съхранявайте месния продукт на тъмно, хладно място. Ако са изпълнени всички условия за готвене, яхтата може да се съхранява до пет години.

Share:
Comments