Какво може да направи детето след 8 месеца. описание на

Бебето придобива повече независимост и независимост от възрастните. Да, мама няма да може да го задържи. В края на краищата, карамфил идеално пълзя, затова той решава къде да отиде. И вашата задача е да коригирате своето движение на безопасна траектория във времето. Чувствате ли се като полицай по пътищата или като спасител? Дали ще бъде ...

Какво може да направи детето след 8 месеца

Сега момчето, прилепващо се към кошарата на пантите, се издига, пада, става на четири крака. Скоростта на движение постепенно се увеличава и там той и преди първите стъпки се затварят. Тогава започва забавлението. Вече осеммесечното чудо е невероятно като да се опитваш да ходиш, като държиш ръцете на възрастен. За него той все още прилича на забележителна атракция.

Детето постепенно подобрява произношението на любимите комбинации от звуци. Сега той може да прошепва своите често повтарящи се срички "Да-да-да", "Ма-ма-ма", "Ба-ба-ба". Когато е буден, той почти винаги бръмчи нещо. Единственото, което се интересува от нещо, спира, очарователно гледайки нещо. По-добре да се научите от самото начало, че мълчанието не винаги е добро нещо и ако палав човек е тих в съседната стая, най-добре е да проверите как е бил отвлечен. В крайна сметка, понякога децата, които избират за забавление, не са най-безопасните неща, които родителите забравиха да премахнат от зрителното поле на дребните изследователи.

С бебето става по-интересно да се общуват, да се научат нови упражнения и движения: той е способен да плесва ентусиазирано в ръцете си и да повтаря непринудените действия, които си спомни. Особено интересно е да се наблюдава мимикрията на малък малък мъж. Погледни го, когато му се обадиш за негово име: той слуша толкова внимателно този звук!

Позицията на детето към майката става много специална. Ако за шест месеца току-що даде предпочитанията си в комуникацията, сега се превръща в невероятно силна привързаност. Когато малкото внезапно забелязва, че майка му напуска, той започва да се изнервя и дори да плаче. Да, и с леглото в леглото може да възникнат проблеми, макар че след всички ритуални действия лежеше с удоволствие. Сега е болезнено за него да се раздели с близкия до него човек и това състояние може да продължи един месец. Не се ядосвайте на малкото момиче за неудобството: педиатрите смятат, че това поведение е свързано с нарастващата му независимост. Детето губи постепенно зависимост от майката и това усещане може да му причини психически дискомфорт.

Физическо развитие на детето за 8 месеца

Друг месец се записва в историята на семейството и се записва в албума. През това време детето е добавило тегло приблизително 550 грама и е нараснало с дължина 2 пъти. Честотата на дишането продължава до 35 в минута, а при едно издишване на дъха се правят 3 сърдечни намаления.

За децата на 8-ия месец от живота, определени диапазони от стойности се считат за стандартни показатели, разработени от Световната здравна организация (СЗО).

При момичета за норма се приемат:

тегло - 7,0-9,0 кг;

височина - 66.4-71.1 cm;

обиколка на главата - 42.0-44.7 cm.

За момчетата средните показатели са:

тегло - 7.7-9.6 кг;

височина - 68.4-72.8 cm;

обиколка на главата - 43,3-45,8 см.

Наблюдавайте как постепенно се оформя трохата. Не бързайте да се притеснявате, ако нещо не върви според плана, който сте планирали. Педиатрите отбелязват случаи, когато бебето не седна на 6-7 месеца, а след това на 8-9 веднага се изправи на краката. Също така се случва и с пълзене: някои хитро категорично отказват да се движат по този начин, но преди другите да започнат да печатат.

Независимо от това, трябва да е ясно какво детето трябва да може да направи в рамките на 8 месеца, за да се придвижва в крайните срокове за формиране на определени умения. Ако времето вече е изтекло и бебето не е усвоило никакви действия или не е стъпило на тази стъпка, консултирайте се с педиатър, който контролира растежа и развитието на бебето.

Така че, трябва да се притесняваме, ако до края на 8-мия месец бебето все още е:

- не може да обходи обратно;

- не се стреми (или не работи) да стои на крака с опора на ръцете;

- не може да вземе и задържи голям бутон между два пръста (показалец и голям);

- не се интересува от разговорите на възрастните, не ги слуша.

Важно е да обърнете внимание на положението на детето по време на сън. При покой, ръцете са наведени в лактите и краката са в коленете и са изтеглени до стомаха, тогава това е сериозна причина да се обърнете към невропатолога, тъй като тази стойка е характерна само до 2,5 месеца.

Масаж за дете 8 месеца

На тази възраст трябва да помогнете на бебето да развие и подсили мускулите на гърба, корема, задните части. Натоварването върху скелета започва да расте - трохата изучава вертикалната позиция. Пред ходенето, бягането и силната мускулна корсет ще бъде много важно за поддържането на здравето и по-нататъшното развитие. За тази цел учебните упражнения от броя на тези, които детето трябва да може да направи през 8 месеца, трябва да бъдат допълнени с прости масажни техники, които могат да се извършват независимо, без да се поканят специалисти.

Масаж на гърба и бедрата. Помолете детето да лежи на корема си. С топли ръце, започнете да местете облегалката от горе до долу. След това разтъркайте мускулите с последващото рязане с ребрата на дланите. Тези техники трябва да бъдат завършени с ново потупване. Следващият етап е затягане. Направете го, като започнете от дългите мускули на гърба и завършите на бедрата. Изплакнете отново червеникавата кожа няколко пъти, след което продължете да изтръскате с изливане. И отново, изпълнете успокояващо, нежно потупване с повърхността на дланите. Препоръчва се всички действия да се повтарят 3 пъти.

Массаж живота. Помогнете на бебето да се обърне и да направи няколко нежни удари на корема от горе до долу. Следвайте триене с подложки за пръсти. След отстраняване на напрежението чрез меко увисване, продължете с рязането, което се извършва върху ректусите на коремните мускули с ребрата на двете ръце. Следващият метод е да изтръпне кожата около пъпа. Завършете масата, като потупвате прави мускули. Не забравяйте, че всяка процедура се повтаря 3 пъти.

Масаж на гърдата. Процедурата насърчава развитието и укрепването на мускулите на гръдния кош. Оставете детето на гърба му. Започнете, както обикновено, с леки удари с топли длани от ребрата до раменете. След това следвайте същата процедура за района на междузъбните арки. Следващата стъпка е вибриращата маса и в крайна сметка кръговите удари. Повторете техниките 3 пъти.

По време на процедурите, говорете внимателно с троха, кажете какво правите. Можете дори да излезете с цялата история и тези половин час ще се възползват не само от гледна точка на физическото развитие, но и от умственото. За да направите историята последователна и завладяваща, изберете аналогови изображения за всеки масаж. Например, потупването - бризът се раздухва, вибрацията - семената са разпръснати, изтръпват - пилетата се придвижват и тези семена се люлеят.

Разработване на упражнения за дете на 8 месеца

Пълното развитие на детето за 8 месеца се случва в процеса на постоянна комуникация по време на будно състояние на бебето. И в края на краищата, мама също трябва да прави домакински работи, затова се препоръчва във всяка стая да поставяме кошници или кутии с играчки и предмети за играта. После ще трябва да минете малко време, за да направите нещо бързо, докато корпусът е зает да изследва съдържанието. Например, в кухнята в такъв контейнер можете да поставите всички видове лъжици, буркани, саксии с капаци. Пригответе се, разбира се, за невероятна какофония. Но струва известен дискомфорт: различната структура на материалите, които се състоят от предмети, разнообразието от звуци, които те вземат, различието между форми и размери, дават на троха много информация за обработката.

Когато говорите със сина или дъщеря си, трябва да говорите в кратки изречения, разбираеми, често повтарящи се думи. Коментирайте всичко, което правите и насърчете бебето да следва след вас и имената и действията.

И не сте забравили, че осемгодишно дете трябва да има собствена библиотека до тази възраст? Неговите книги го привлекли отдавна, още преди 2-3 месеца. Но тогава той беше очарован от шумоленето на страници и ги стисна с възторг, слушайки звуците, които получи. И сега детето се интересува от снимките и четенето на мама. Купете за него специални книги, "трохи" с дебели картонени листове. И има прекрасни "мадами" с измити страници. В комбинация с ярки снимки и прости рима - както се казва, това, което лекарят предписва.

По-често играйте с кубчета и пирамиди, като добавите своите подробности един към друг. Вярно е, че унищожаването на кулите е не по-малко завладяващо за детето.

Измислете, покажете на бебето всичко наоколо, комбинирайте играчките, периодично ги отстранявайте и ги замествайте с други. Тогава те няма да го притеснят и той ще ги вземе с нов ентусиазъм.

Не пропускайте нито една възможност да общувате с вашия домашен любимец! Развитието на детето на 8 месеца е толкова бързо, че се променя буквално до деня. Още един месец ще мине, младият ще бъде съвсем различен, за разлика от днес.

Share:
Comments