Гъби масло - техните ползи и вкус. какво трябва да знаете за

Овес, гъби от падане зеленина цвят, оценяват за отличен вкус и висока хранителна стойност, в която те не са по-ниски от бели гъби. Но всяка гъба има не само полезни, но и вредни свойства, за които е важно да знаете, преди да ги поставите на масата.

Като ботанически и гастрономически характеристики, те отличават мазнините и се възползват от тях сред другите гъби и продукти

Мазна - една от най-вкусните и широко разпространени гъби на северното полукълбо, плодоносещи, като всички гъби-пастири, разпръснати един до друг.

От юни до октомври студове могат да бъдат намерени в иглолистни, широколистни и смесени гори. Маслото расте добре през сезоните с кратки силни валежи. Те са непретенциозни.

И трябва да се отбележи, че дори тяхното често събиране е изтрито, активното присъствие в горите на отглеждането им на човек не уврежда разпространението и високия добив на тези гъбички.

Овесът расте на педикал с дължина до 10 см, с шапка с диаметър до 15 см, но преди всичко тези, които не надвишават 3-5 см височина и диаметърът на капачката са 1-4 см, са най-ценни.

Маслото е пържено, задушено, печено, варено и мариновано. Те са добре комбинирани с месо и риба, други гъби, зеленчуци, различни сосове и подправки.

Oleum за редица характеристики са подходящи за диетични, тонизиращи и подобряващи здравето, почистващи тялото на хранителните шлаки.

По-малко от 10% от теглото на тези гъбички са фибри и хранителни вещества, а останалото - вода. В 100 грама масло се съдържат само 19 ккал.

Масла - една от най-добрите гъби за високо съдържание и качество на протеините, съдържащи, между другото, и основни аминокиселини, които могат значително да оптимизират метаболитните и ензимни процеси в човешкото тяло.

Тези протеини могат да бъдат алтернатива на вегетарианските и специални диети за червеното месо и рибните протеини, въпреки че те са малко по-зле усвоени.

Максималната полза от маслото може да се отстрани със здравословно състояние на стомашно-чревния тракт, ако работата на същия стомах е далеч от идеалния, препоръките за употребата на мазна могат да бъдат намалени до следното:

- яжте ги на малки порции;

- Не прилагайте в комбинация с трудно смилаеми продукти, например с бобови растения;

- не яжте ястия с тях (супи, рагута) охладени, по-добре - топло или умерено горещо;

- Не пийте гъби с алкохол и не пийте чай, кафе, вода или сокове преди хранене и за половин час след това;

- изберете рецепти със съставки, които стимулират храносмилането - това например, и подправки, както и суровите кисели или доматите.

В кои случаи има особена полза от мазната

Гъбите млади животни се различават не само отличен вкус, но и високо съдържание на микроелементи - мед, цинк, фосфор, калий и желязо, както и витамини.

- Съдържанието на витамин В масло не е по-ниско от маслото и зърнените култури. Елементите, свързани с тази витаминова група, влияят положително върху работата на централната нервна система, образуването на кожни клетки и поддържането на нейното здраве, включително устойчивостта към патогени на дерматологичните заболявания;

- Добре известно е, че витамин С укрепва тялото. Ако разгледаме неговото влияние в по-големи подробности, се оказва, че също така регулира пропускливостта на капилярите и предотвратява тяхната крехкост, насърчава усвояването на калций и желязо.

Препоръчва се мазнините да се включат в храната в следните случаи:

- след операция (освен ако не е забранена от лекар) или ранени, възстановяване на имунната система и активиране на регенеративни процеси;

- с метеочувствителност, особено ако при отделните му симптоми се появи болка в ставите, мигрена и намален апетит;

- да се намали нивото на вредния холестерол в профилактиката на атеросклерозата;

- с хронична умора и депресивни състояния.

Редовното използване на петрола е в състояние, в допълнение:

- подобряване на метаболизма, нарушен поради небалансирано хранене;

- нормализира хормоналния фон и повишава нивото на хемоглобина в кръвта - всичко това благодарение на лецитина.

Наличието на съединение, наречено бета-глюкан, ни позволява да насочим маслото към продукти, които са изключително полезни за красотата на жените.

Професионалните продукти, съдържащи това вещество (извлечени, разбира се, не от масло, но обикновено от дрожди или овес) стимулират производството на колаген, успокояват проблема и предпазват от вредно слънчево излъчване.

В допълнение, бета-глюканът, който влиза в тялото с храна, действа като мощен антиоксидант, неутрализатор на свободните радикали в човешкото тяло.

Каква вреда може да има от мазна

Известно е, че царството на гъби е много чувствително към присъстващите в света около тях. И всичко е ясно с това колко полезни гъби могат да бъдат от екологично чисти земи и какви могат да бъдат вредите от нефтените гъби, събрани в близост до промишлени съоръжения, на крайпътни пътища, на земи, замърсени с различни отпадъци.

Следователно, маслени гъби могат да бъдат закупени само ако техният произход не предизвиква сянка на съмнение. Или да събира лично, отново - стриктно да избира място.

Подобно на много гъби, петролните имат отровни близнаци, които могат да превърнат не само вредата от петрола, но и пряка заплаха за живота.

Не се опитват да избират опитни гъби, за да се въоръжат с добър илюстриран атлас за гъби. Или вече събрани реколта може да се покаже на някой, който разбира гъбите.

Не само масло, но като цяло почти всички гъби се дават с голямо внимание на децата и се опитват да изключат бременните и кърмещите жени от диетата.

Най-редки изключения са, особено, гъби - гъби, силно питателни и напълно одомазени от човека.

Използването на маслото е ограничено в случай на тежки нарушения на черния дроб, бъбреците, гастрит, панкреаса и жлъчния мехур.

Как да съхранявате и подготвяте петрол за печалба

Гъбите, донесени вкъщи, се почистват, измиват и почистват незабавно - маслото е нетрайно. Но те могат да се съхраняват без загуба на вкус, като ги замразяват.

Тя може да бъде сурова, но може да бъде - преди това бланширана 5 минути във вряща вода.

Изключително рядко омаслени сушени - 90% те се състоят от вода, което усложнява процеса на сушене и влошава качеството на крайния продукт - маслото се разрежда и счупва.

Червените и кафяви гъби се наричат ​​маслени гъби, тъй като покритието на капачката им е хлъзгава, лепкава и мазна. Лесно се отстранява, но дали да се премахне - леко противоречив въпрос.

От една страна, тя е наситена с ценни вещества, включително съединения, които се проявяват в човешкото тяло като имуностимуланти. Също така се откриват смолни съединения, които отделят пикочна киселина, което има положителен ефект върху облекчаване на симптомите на подагра.

От друга страна, поради това, маслото масло може да бъде вредно - това е най-ефективната гъба, способна да абсорбира различни нитрати и вредни вещества. Освен това при мариниране и термична обработка на гъби може да разваля външния им вид чрез прехвърляне на тъмен пигмент. Не всеки го харесва.

Ако младите гъби се събират на най-чистото място и се планира да не ги мари, а за да се запържат - можете да ги запазите за еднократно увеличаване на полезните им свойства. Но по-често, все още стреля.

При приготвянето на съдове от мазни гъби е важно да се следват две правила - да се приготвят, за да не се ядат сурови, но да не се нагрява ненужно дълго, тъй като това унищожава хранителните им вещества.

Share:
Comments