Деликатесът е черен дроб на пуйка. надеждни факти за ползите

В полезните си свойства, черен дроб на черен дроб подминава редица месни и под-продукт деликатеси, заема гордо място в храната на диетични и здравословна храна. Предимствата и възможните увреждания на черния дроб на пуйка трябва да бъдат известни повече.

Как е ударил черния дроб на руската маса?

Всички признати деликатеси - пуешкото месо стана такова, благодарение на дългото пътуване от страните от Новия свят към Европа. Домашната птица е внесена от родното Мексико до Испания в началото на 16 век. По-късно търговците били доведени във Франция, а след това и в Англия. В Русия турчинът падна през 17 век. Въпреки общото признание, топлолюбивата птица може да бъде отглеждана само в южната част на Русия, така че е невъзможно марината да се размножава. Турция се превърна в любимата на масата за богати и богати хора и придоби статута на деликатесен продукт.

Отношението към пуешко месо, разпространено в черния дроб на пуйка, което се използва като храна, започва едновременно с появата на птицата в гастрономичното поле.

Дали черният дроб на пуйка е диетично ястие?

За да се обадите на черния дроб на пуйка, идеалното хранително ястие е трудно. Калорийната стойност на черния дроб от пуйка (276 kcal / 100 g) значително надвишава пилешкия черен дроб (140 kcal / 100 g). Ето защо менюто за диета за отслабване ще удари пилешкият черен дроб. Но ако е необходимо, наддаване на тегло - черен дроб на пуйка - незаменим продукт.

По отношение на съдържанието на витамини, черен дроб на пуйка също е по-нисък от неговия съперник. Обаче съдържаният в него витамин К, който играе огромна роля в метаболитните процеси в костите и съединителната тъкан, прави продукта незаменим. От ползите от черен пипер на масата на обяд казват много и с основателна причина.

В кой израз и за кого е важна важността на черния дроб на пуйка?

Черният дроб на пуйката съдържа много мазнини и протеини, което е причината за високата калорична стойност и изключителната полезност.

Съставът се характеризира с високо съдържание на жизнено важни витамини, аминокиселини, микро- и макро елементи:

- К (калий), Mg (магнезий), Cu (мед), Fe (желязо), P (фосфор), Na (натрий), Zn (цинк), Cr (хром).

- Съдържанието в един продукт на необходимите елементи, които са отговорни за солените и водно-алкалните замени с ниско съдържание на натрий и високо съдържание на желязо.

- Богато съдържание на витамини от вида B.

- Участниците в пълния процес на хематопоеза, чиято липса в тялото може да предизвика появата на анемия и неадекватна работа на сърцето, да ускори метаболизма, да подобри концентрацията на внимание.

- Богато съдържание на витамин Е.

- Като отличен естествен антиоксидант, той се бори с токсини, вредни вещества, участва в процеса на регенерация на клетките и допринася за подмладяване на целия организъм. В допълнение, тя допринася за развитието на женски хормон, като същевременно запазва женската репродуктивна способност за по-дълго време.

- Богато съдържание на витамин С.

- Съдържанието на аскорбинова киселина ще благоприятства работата на сърцето и кръвоносните съдове. Ще позволи да се засили имунитетът.

- Съдържа голямо количество витамин А.

- Благоприятно въздействие върху органите за зрение, дава здравословен външен вид на кожата и подобрява състоянието на косата и ноктите.

- Високо съдържание на витамин К.

- Отговорен за метаболизма в мускулните и костните тъкани, той произвежда уникален продукт.

- Високо съдържание на минерални Се (селен).

- Необходим помощник на щитовидната жлеза за асимилация на йод.

- Необходими аминокиселини.

Например, високото съдържание на триптофан пуйка в черния дроб ще намали устойчивостта на стрес, нормализира съня и ще излекува хранителните разстройства.

Черният дроб на пуйка трябва да бъде включен в менюто:

1. За деца.

Растящият организъм се нуждае от необходимата дневна норма на витамини, аминокиселини, протеини, мазнини, макро- и микроелементи. Според лекарите, за да се хранят черния дроб на Турция, децата трябва да бъдат от една година.

2. Пациенти със захарен диабет.

Тези хора не могат да ядат много видове месо поради високото си съдържание на мазнини. Черният дроб на пуйка е уникален продукт, който не променя нивото на инсулин и глюкоза в кръвта. В допълнение, допълва липсата на хранителни вещества в организма поради липсата на ежедневно месно меню.

3. Бременни.

Полезни вещества от черен дроб на пуйка ще укрепят нервната система на детето и майка ще осигури спокоен сън и стабилност с чести промени в настроението.

4. страдащи от анемия с дефицит на желязо.

Поради високото съдържание на желязо, което лесно се абсорбира от организма, се препоръчва черният дроб на пуйка при пациенти с анемия с дефицит на желязо.

5. Спортисти.

Високото съдържание на протеини, способността за укрепване на мускулите, костите, съединителната тъкан и бързото възстановяване след претърпели наранявания правят черен дроб черен дроб незаменим компонент от менюто за спортисти и хора, които моделират тялото си.

6. На хората в напреднала възраст.

Като съкровище на ценни свойства, черен дроб от черен дроб е необходим за подпомагане на работата, сърцето, съдовете, ставите и метаболитните процеси при възрастните хора.

Въпреки това, това е богат набор от полезни свойства в състава, които осигуряват вреда от приема на черния дроб на пуйка, което е от съществено значение за познаването на най-важното нещо.

Кога черният дроб на пуйка причинява вреда?

Това е повишено съдържание на протеини, което може да бъде вредно:

- с бъбречно заболяване.

- При наличието на болестта, трябва да ограничите приема на протеинови храни, и следователно, на практика премахване на черния дроб на пуйката от вашата диета.

— при подагре.

- Поради нуждата от ограничена консумация на протеин, черният дроб на пуйката се включва в диетата рядко и умерено.

- с повишено ниво на холестерол.

- Ако страдате от повишен холестерол, за да избегнете развитието на атеросклероза, за месни продукти се забранява да ядат. Черният дроб на пуйка може да се консумира в много малки количества.

- при повишено ниво на хемоглобин.

- В такива случаи е необходимо да се изоставят всички храни с високо съдържание на лесно смилаемо желязо и следователно от черния дроб на пуйката.

- Индивидуална непоносимост / алергия.

- Много рядко, но все още има алергия към черния дроб на пуйка (вид хранителна алергия).

Въпреки стойността и полезността на продукта, дори и без противопоказания, лекарите препоръчват да се яде част от черния дроб на пуйката не повече от 180 g в даден момент и не повече от 3-4 r на седмица.

Първо, не всички известни диагнози могат да бъдат известни.

И второ, в черния дроб на пуйка, макар и ниско, съдържа холестерол, натрупан от функционирането на този орган по време на живота на птицата.

Допълнително предимство на продукта е фактът, че сред всички месни продукти, съдържащи холестерол, черен дроб на черен дроб е водещ по отношение на минималното съдържание на холестерол (40-60 mg).

В допълнение, черен дроб на пуйка е уникален полезен продукт, с маса от полезни, ценни свойства и минимални противопоказания.

Кулинарната комбинация от черен дроб на пуйка е толкова разнообразна, че ще покори въображението на всеки опитен готвач.

В родината на любимата птица в света - Мексико, черния дроб на Турция се готви с шоколадов сос, подправяйки го с много подправки. За съжаление не е възможно да готвите точно същия сос поради липсата на необходимите компоненти. Но използвайте разнообразни възможности за готвене под силата.

Освен това това винаги е добра причина - да угодим на близки и приятели с кулинарно шедьоври, изненадващо полезни за здравето и дълголетието.

Share:
Comments