Значението на името fedor, природата и съдбата на

Федор - сериозно честно име, което в Русия често се нарича деца. Отвъдморската версия звучи като Тео, Теодор, Теди.

Природата и съдбата на Федор са свързани, поради което на името трябва да се обърне внимание на всеки, който избере име за детето, или гледа на Федя като младоженец. Нека разберем какво означава името Fyodor и какъв характер дава на собственика му.

Значението и произхода на името на Федор

Името на Федор звучи твърдо, красиво, задълбочено. И всичко това, защото се е случило от гръцката дума "Теодорос", което означава "дар от Бога", "дадено от Бога". Произходът и историята на името на Fyodor са прости и недвусмислени. Гръцката версия остава първата и единствена.

Ако разделите думата на части и преведете гръцките корени, ще получите това:

• "theos", което означава "бог", "божествен", "божество";

• "Дорос" - "подарък", "подарък".

По смисъла на името на Фьодор някои изследователи позволяват варианти, превеждащи думата като "Божия пратеник". Тази версия също има право да съществува, особено ако си спомняте такива православни светии като Федор Тирон и Фьодор Стратилат.

Какъв е Федор

С едно дете Федор се радва на родителите си с дискретност и спокойствие. Ако едно момче е родено меланхолично или флегматично, може да изглежда твърде сериозно и дори мрачно. Малкият Федор е чист и педантичен. Той не се нуждае от гей големи компании, много по-спокойно момче се чувства сам или в компанията на родители. Фьодор се занимава усърдно, учителите са в добро състояние.

Федор, който е израснал, предизвиква интерес сред хората около него, защото изглежда мистериозен. Той съчетава доброта и сила, дискретност и творчество. Да общувате с Федор е приятно, особено ако принадлежите към категорията на приятели и добри познати. За тези, които той счита за приятели, този човек може да превърне планините.

Тези, които знаят какво означава името на Федор, не са изненадани от задълбочеността, жизнеността, ума на този човек. Той е надежден, практичен, организиран, има достатъчно сила, за да реализира всичките си цели. Ако е необходимо нещо за него или за близкия човек, той ще постигне натиска си, а не да се оттегли преди неблагоприятни обстоятелства.

Сред неприятните черти на Федор-Мистантроп - грохота, раздразнителност, вечно недоволство от света, упоритост, подозрение. Ако тези черти започват да надвишават обичайното приятелско отношение, тогава в напреднала възраст Федор може да остане напълно сам. Този човек присъщи спестовност, които могат да се изровят в skuperdyaystvo. Федор не обича да харчи, но знае как да печели пари.

Защитавайки справедливостта, Федор може да прескочи пръчката и да покаже жестокост, особено ако е залог на неговото достойнство и чест. В същото време често показва доброта, филантропия, знае как да прави приятели и правилно да преценява хората. Федор, за разлика от много хора, усеща хората на ниво интуиция и най-важното е, че той може да слуша и да прави изводи. Приятелите винаги могат да разчитат на неговата помощ и практически съвети.

Съдбата на Фьодор

По смисъла на името на Фьодор, понятието "подарък" играе специална роля. Този човек става истински дар за някой, който наистина обича. Женен човек, късно, прибързани романи и случайни деца не започват и обикновено са чистота в отношенията. Интимната интимност без любов не е за него.

В характера и съдбата на Федор отразява идеята за непотизъм. За бракът се гледа с уважение, съпругата му не се променя, защото я обича. Обикновено не съществуват любовни драми и разводи в живота на Фьодор. Отговорен във всичко, той копнее за второто полувреме и няма да се раздели с него. Идеалната съпруга на Федор е гъвкава, способна да издържи на рядкостта си, женствена мъдрост, умна.

Федор обича домашния комфорт и самият той се опитва да го подкрепи по всякакъв възможен начин. Ръцете му са златисти, така че всичко винаги ще бъде вкъщи в перфектен ред: ножове, врати, кранове и т.н. Но той не знае как да играе с деца, въпреки че ги обича. Затова, за да помагат на бащата, децата на Федор винаги могат да разчитат и на развлекателните развлечения - малко вероятно. Максимумът, който може да се получи от такъв баща - добре изработени детски играчки и гарантирана помощ в възрастните.

Професия на Федор

Трудният, упорит, разумен Феодор притежава по природа техническо мислене. Много известни личности с това име обаче успяха да създадат творчество.

Този човек знае как да се подчинява, изпълнява всички изисквания на своите началници, не обича да ръководи екипа. Много по-удобно е той да работи сам, отколкото да се опитва да води хората. Ако обаче възложите на Федор сериозен проект, той ще свърши перфектно работата и ще се докаже като истински лидер.

Той може да постигне много във всеки бизнес, осигурява семейството си напълно, често постига висока позиция в обществото. Той установява силни работни отношения с колегите си, рядко конфликти, но няма приятелски връзки, предпочитайки да не смесва личния живот и трудовите си отношения.

Произходът и историята на името Федор са пряко свързани с царските династии. В Русия са Федор III Алексеевич, Федор Йоаннович, Федор II Борисович.

Известни хора на име Федор:

• Фьодор Достоевски, писател;

• Федор Туйчев, поет;

• Федор Ушаков, адмирал;

• Федор Глинка, публицист, декембрист;

• Федор Чаалипин, певец;

• Федор Емелиенко, спортист, борец;

• Fedor Konyukhov, пътешественик;

• Fyodor Bondarchuk, актьор, продуцент;

• Федор Добровнагов, актьор;

• Теодор Рузвелт, 25 американски президент.

Име Съвместимост

Силен брак ще се развие с Федор с Анфиза, Галина, Вероника, Валерия, Елена, Светлана, Надежда, Зинаида, Нина, Олеся, Татяна, Оксана, Тамара, Карина, Наталия, Лилия, Роза.

Федор не трябва да свързва живота си с Василиса, Екатерина, Виолета, Вера, Инна, Кира, Мария, Лидия, Райза, Инга, Тайзия, Инна, Венера, Алсу, Едита, Людмила, Марина.

Share:
Comments