Значението на името анна

име Анна, извлечени от еврейския език, означава "благодат" или "милостив". Това просто име има много добра енергия, излъчва светлина и скромен мир. Неговата красота и величие вече повече от две хиляди причиняват своята популярност в много страни по света, особено в Русия, където стабилно влиза в топ десет любими имена.

Анна - черти на характера

Анна се отличава с вътрешна безкомпромисна и истинска любов и същевременно с голяма милост. Котенца, кученца, птици - никой не остава без помощта на малката Анута. Като расте, тя не се колебае да помогне на хората, които се нуждаят от това, особено на роднините и приятелите си. Ана, като правило, става любяща съпруга и прекрасна майка, тя е в състояние да води добра домакинска работа, обича домашния комфорт и шумна компания винаги предпочита спокойна игра в кръг от седем.

Една жена с това име по правило е интроверт и е много трудно да я повлияе. Тя има внушителен характер, тя има развита интуиция. Анна е отличен анализатор, тя има невероятна памет. В същото време се характеризира с голяма съвест и способност да работи с пълна отдаденост. Той предпочита работата, която е свързана с хората. Области, в които тя може да постигне най-голям успех - медицина, образование, инженеринг.

Анна - имена съвместимост

За успешен брак Ана е най-подходяща за мъже на име Алексей или Борис, Юджийн, Семьон, Захар, Константин. Но избраната с името Александър, Григорий или Руслан трудно може да я направи щастлива.

Анна - известни хора, които носеха това име

Най-известният носител на това име, безкрайно почитан в християнския свят, е майката на Дева Мария, Света Анна. Многобройни други библейски герои и християнски светии също са били назовани, както и женски владетели, оставили забележителен знак в световната история: Анна Византия, която била съпруга на княз Киев Владимир Кръстител; Анна Ярославна, Киевската принцеса и дъщеря на Ярослав Мъдри, която по-късно стана една от най-обичаните френски кралици; Анна от Бретан, също бивша кралица на Франция; Анна Австрия, кралица на Франция и съпруга на крал Луи XIII; Анна, кралица на Англия; Анна Йоаннова, руската императрица.

В творческия свят най-известната Анна: Ахматова, Мангани, Херман, Керн, Павлова, Пакуин, Самокина, Курникова, Ковалчук.

Анна - интересни факти за името

- зодиака на името Анна - Дева Мария - планетата - Просерпин - цветът на името - синьо, червено, матово, бежово розово - талисман - рубин - растения - боровинки, планинска пепел, розови астера - тотемични животни - рис, заек.

Коментари

аня 12/24/2016 Моето име е Аня. и знакът на зодиака е Овен. Роуан не ми харесва. и аз обичам не само зайци, всички животни. така че всички те са мошеници. и аз съм роден на 28 март. Анна 11/24/2016 Благодаря ви много много добра история !!! Anechka красота всички момчета харесва 01/01/2016 глупост
Share:
Comments