Значение имени елена

име Елена има гръцки корени и се превежда като "блестящ", "ярък". Той отдавна е обичан в най-различни слоеве от населението и доскоро постоянно се състезаваше с името Наталия за първото място в списъка с най-популярните имена. Днес името "Хелън" няма такъв успех, но остава много често.

Елена - черти на характера

Елена обикновено прилича на баща й, особено на нейния характер, добавяйки към нейните емоционални и принципни характеристики. Понякога Лена се счита за затворена и срамежлива, но по-близкото й запознаване с нея я разкрива като весело, оптимистично и притежаващо голяма фантастика.

Елена се стреми да избира професия от сферата на естетиката, изкуството. Благодарение на емоционалността, таланта и способността си да комуникира, тя може да постигне успех като актриса, музикант, художник.

Елена обикновено е добра майка и съпруга, способна да създаде уютна атмосфера у дома. Въпреки това, за готвене вечеря, почистване и пране, просто се отнася до скучно задължение.

Елена - имена съвместимост

Смята се, че най-успешните бракове на Елена са с Александър, Андрю, Валери, Владимир, Дмитрий, Игор, Лео, Петър, Роман, Руслан, Станислав, Юри. Тя трябва да избягва отношенията с Анатолий, Марк, Степан, Тарас.

Елена - известни хора, които носят това име

Може би най-известната жена в историята на човечеството, носеща това име, беше красивата героиня на гръцката митология Елена Спартан (Троян), заради която избухна троянската война.

Важната роля принадлежеше на това име в християнския свят. На първо място, тя е свързана с майката на римския император Константин Велики, Константинополска Св. Елена, която стана известна с благочестието и милосърдието си. Това име е много популярно сред древните руски благородници: това е името на съпругата на великия херцог на Киев Ярополк Владимирович; съпругата на принца на Москва и Владимир Иван Калита, както и съпругата на Василий III, която след смъртта си от години управлява властта в Москва.

Популярността на името Елена сред руския народ може да бъде съдена от факта, че тя е била носена от героините на най-популярните приказки - Елена Предмудрая, Елена Красива, Алионушка. Сред съвременните популярни творци има и много Елена: Обрацовска, Славадка, Яковлева, Проклова, Кориков, Ваен, Сафонов и др.

Елена - интересни факти за името

- зодиака на име Хелън - Близнаци - планета-патрон - Меркурий - цвят - талисман - сиво-синьо - тотем животно - елен - тотем растения - пепел, астра - талисман камък - халцедон - щастлив ден - сряда; - щастлив сезон - пролет.

Коментари

Алена 08.04.2016 Всеки човек, най-вероятно собствената му идея за Елена. Това е резултат от Елена, с която се запознахте в живота. Но мисля, че толкова много приказни герои и просто известната Елена не могат да бъдат точно такива. Ето защо зад това има поне някаква истина. Саша 04/04/2016 Знам няколко Елена. Изявлението, че те не обичат обикновените домакински работи, е истинската истина. Разбира се, те правят всичко това, но смятат, че животът им е мрачен. Това е, ако няма изход, като хоби или любима творческа работа. Елена 08.04.2016 Има много известни Елена. Какво е Елена Красивата, която дори съвременните деца знаят. Хубаво е, разбира се))) Но, не обичам обикновените имена, затова винаги исках да бъда призован, без значение колко наоколо. И Елена, доколкото ми е известно, в самия край на красивите майки. Катрин 04/08/2016 Моят съсед от детството - Елена, стана художник. Винаги беше така: тя обичаше красотата, погледна небето, обожаваше животни. Сега рисува пейзажи. Добро име. Но, твърде често това беше повторено. мозък 04/08/2016 За Елена вероятно е трудно да се напише нещо подробно, конкретно. Имаше толкова много от тях, не толкова отдавна! Почти всяка секунда е Лена. Ето защо характеристиките по име са много абстрактни. Аз някак си - Лен не е много ...
Share:
Comments