Защо 64% ​​от съвременните бракове завършват с развод?

Според разочароващата статистика 64% от регистрираните бракове завършват с развод днес. Това означава, че като се оженим, имаме повече шансове да останем на разкъсано дъно, отколкото да живеем щастливо след това. Защо се случва това?

Концепцията за "брак" в модерните съвременни времена е далеч от истинското й значение. Тази интересна дума дойде при нас от старославянски език и предполага концепцията за "брак" и провеждането на обред "да се ожени". Сегашният смисъл на това понятие е толкова стеснен, че предполага само "брак" и нищо повече.

Неотложността на проблема е толкова очевидна, че просто няма време за обсъждане и споделяне на мисли по този въпрос. Нуждаем се от концентрирани и целенасочени действия за решаване на този проблем. Причините за разпадането на браковете трябва да се търсят не само във факта, че това се улеснява от свободното и безпристрастно поведение на младите хора, свободата на морала и мирогледа, влиянието на другите, но и дълбоко в детството и начина на образование.

Като правило, малко от родителите преподават на детето правилното отношение към семейството и разбирането за отговорност не само за себе си, но и за съпругата и в бъдеще - за децата. Когато децата се появят в семейството, това налага допълнителни отговорности и отговорности на новоизградените родители. Изправени пред първите трудности, младите двойки разбират, че не са готови да понесат такава тежест.

След определен период на брачен живот се оказва, че млад мъж не може да осигури семейство с пари и едно момиче не може да живее, като спестява семейни ресурси. Често идеята за брак за младите хора е ограничена до приказен живот с всички удобства и свободи. Самият факт на брака не гарантира щастлив семеен живот. Опитът на двойките, които са живели заедно повече от десетилетие, показва, че семейните отношения са нещо като работа в полза на семейството.

Така че, можем да кажем, че една от причините за разпадането на съвременните бракове е погрешното схващане за брака като цяло. Няколко години, двойка, която вече е преодоляла някои трудности в начина си на живот, внезапно чувства, че връзката е станала груба, загубила характера на любовта. Между съпруга и съпругата има недоверие и няма взаимно разбирателство, по-често може да се чуят груби и обидни думи и изглежда, че такова семейство съществува само с цел да се наранява един друг.

Може би в тази ситуация съпрузите са свикнали едни с други и имаше мигновена и погрешна идея, че по принцип не е необходимо да бъдете нежни, любезни, тактични и скромност се считат за ненужни. Често жените забравят за целта си - създаване на съпруг и деца със семеен комфорт. Развитието на кариерата и желанието за реализиране на себе си често се възприемат като постижима единствена цел. И защо да не ги комбинирате? Станете успешна жена, както в своята област на дейност, така и в семейството.

Началото беше красиво: целувки и любезни думи, грижа и отзивчивост. И тогава първите чувства се охладиха. Съпрузите забравили как да си казват приятели неща, да се усмихват и да гледат нежно в очите си. В крайна сметка те престанали да се съобразяват с психологията на близкия човек. Но независимо от "твърдата" природа на вашия съпруг или съпруга, от време на време се нуждае от ласки.

И на фона на фактори като липса на жилище, трудно финансово положение, намеса в семейните отношения на близки роднини, алкохолизъм или употреба на наркотици от едно от членовете на семейството е трудно да се създаде хармония и уют в семейните отношения.

В хаоса на съвременния живот, оцеляването и запазването на семейството не е лесна задача. Държавните програми за подкрепа на млади семейства не могат да покрият цялото количество работа и да помогнат на всички.

Но преди всичко е необходимо да се започне подготовка за създаване на семейство и да се сключи брак само със себе си и решението за сключване на брак приема взаимно с разбиране на пълната отговорност. Няма нужда да се страхувате от трудности. Кой каза, че ще бъде лесно? Тестове за живот ... те ни правят по-силни.

Струва си да се научите как да се насърчавате взаимно в целенасочено развитие. Не бързайте да се разведете. Можете просто да разговаряте със собствения си човек, да разберете какво се е случило и как да му помогнете.

Ако обичате един друг - покажете любов! И тъжните статистики ще изчезнат сами по себе си!

Share:
Comments