Замразена бременност - времето, причините, симптомите

Новината за бременността е радост за бъдещите родители, но често се случва, че след щастлива еуфория се появява период на тежки опити, в случай че експертите поставят разочароващата диагноза - замразена бременност.

Плодът може да спре да се развива в тялото на всяка жена, независимо от възрастта. Според статистиката, 176 нормално възникващи бременности представляват 1 замразена, което завършва с тежка операция и загуба на дете.

Как да се предпазите от доста рядка, но все пак възможна патология? Този въпрос е зададен от много жени, защото, облечен под сърцето на детето, справедливият секс става неестествено подозрителен и се страхува от всякакви неприятности. Експерти твърдят, че вероятността от замразена бременност може значително да бъде намалена, ако компетентно се доближите до процеса на планиране на бебето. Трябва обаче да се помни, че дори ако една жена претърпи една замразена бременност, в повечето случаи това не й пречи да бъде безопасно да стане майка в бъдеще.

Что такое замразена бременност

Мъртвите или, както се казва, не развиваща се бременност, е състояние, когато плодът, който е в утробата на жена, престава да расте и да загива. От гледна точка на здравето и способността да имаме деца за справедливия секс в бъдеще е много важно да открием патологията възможно най-рано, тъй като пренебрегваната форма с голяма вероятност ще доведе до тежки възпалителни процеси и безплодие.

Причини за бременна бременност

Лекарите извършиха доста изследвания, за да идентифицират причините за замразената бременност. Голяма част от информацията, получена в резултат на мащабна научна и практическа работа, ни позволи да определим най-честите причини за патологията:

- хормонални нарушения, възникващи в тялото на бременна жена (възникващи от заболяване или прекомерна употреба на лекарства);

- генетични (хромозомни) нарушения на плода;

- хронични инфекции при жена (включително полово предавани инфекции - хламидии, херпес и др.);

- остри инфекциозни заболявания (ARVI, FLU и др.);

- лоши навици (злоупотреба с алкохол, пушене, употреба на наркотични, токсични и опияняващи агенти).

По-често експертите идентифицират такива аномалии при бременни жени, които преди зачеването или в момент, когато детето вече се е появило в утробата на справедливия пол, води антисоциален начин на живот.

На каком сроке возникает замразена бременност

Замразена бременност може да се случи по всяко време, така че лекарите препоръчват на бъдещите майки, през цялото време, докато бебето е под сърцето, обърнете внимание на неговото състояние и поведение. Въпреки риска от появата на патология през цялото времетраене на бременността, първите месеци са особено опасни, през първите 12 седмици има най-голяма вероятност от замразена бременност. Първият тример е повече от 50 процента от случаите на развиваща се бременност.

Признаци и симптоми на твърда бременност

За бременна жена е много важно на ранен етап да се разкрие фактът, че плодът не се развива в утробата, в този момент може да предопредели вероятността да стане майка на здраво дете в бъдеще. Замразената бременност има някои признаци и симптоми, които до голяма степен зависят от етапа на необичайно развитие на бебето.

В ранния стадий на бременността по време на разкриването на аномалията е доста трудно, почти няма очевидни признаци, като правило проблемът се открива само при следващия превантивен преглед на гинеколога. Късната диагноза е изпълнена с последствия, поради което лекарите препоръчват, ако намерите следните точки, трябва незабавно да се свържете с специалистите:

- прекратяване на токсикозата (по правило, при първото тримесечие гадене сутрин присъства при повечето бременни жени, особено си струва да се тревожите дали токсията е, но е изчезнала драматично);

- понижаване на базовата температура (по време на бременност, тя винаги се увеличава от няколко отделения);

- липса на болка в млечните жлези (по време на развитието на плода се променя структурата на млечните жлези, женското тяло се подготвя за периода на лактация, гърдите се увеличават, този процес причинява сериозен дискомфорт на бъдещия майка).

На более поздних сроках замразена бременност может сопровождаться такими признаками и симптомами, как:

- липса на движение на детето;

- болка в долната част на корема;

- отделяне на кръв (може да се получи пилинг на феталното яйце).

Във втория и третия триместър е много по-лесно да се определи наличието на замразена бременност, отколкото в първия триместър, ако някой от горните признаци бъде открит, представителят на справедливия пол трябва да се консултира със специалист и да се подложи на задълбочен преглед.

В същото време лекарите съветват бременните жени, които са много хипохондрици по време на бременността, не се впускат в истерия и не се паникят предсрочно. Има случаи, когато липсата на движение на бебето се дължи не на опасна патология, а на обичайния мир на бъдещия представител на потомството. За да бъде изследвана незабавно, но без ненужни емоции, трябва да се помни, че такава патология все още е рядка.

Лекарят-гинеколог ще предпише тестове и ще извърши ултразвуков преглед, в процеса на изучаване на информацията ще бъде направена правилната диагноза. Ако се окаже, че една жена наистина носи плод, замразен в развитие и умрял в утробата, специалистът ще призове за спешни случаи и ще установи причината, довела до патологията. Този процес е много важен, защото зависи от него, дали в бъдеще една жена ще има деца и дали положението ще се повтори с избледняването на друга бременност.

Бременност след тежка бременност

Перенесенная замразена бременност — довольно серьезный звоночек к тому, чтобы серьезно отнестись к планированию очередной беременности. Очень важно правильно определить причину патологии, которая возникла после первого зачатия и попытаться сделать все возможное, чтобы она не повторилась.

Първото правило - след закъсняла бременност в продължение на шест месеца (можете да издържате на интервал до една година), не се опитвайте да забременеете дете. Фактът, че тялото на жена, която не може да стане майка, трябва да почива, да се оправи и да получи сила за бъдеща бременност.

В период реабилитации должно проводиться лечение, его характер зависит от причины, по которой возникла замразена бременност. Врач может назначить гормонотерапию, чтобы восстановить баланс, или ограничиться подбором необходимых для организма витаминов.

Често причината за застоялата бременност се превръща в нарушение на генетиката на детето, ако експертът смята, че това явление е причина за развитието на патологията, изследването преди следващата концепция трябва да се състои и в двамата партньори. Не е задължително съпругът или съпругата да са болни, е много важно техните физиологични параметри да са съвместими.

При подготовката за друга бременност се провеждат изследвания за наличието в организмите на партньорите на всички видове инфекции, включително тези, които се предават по полов път. Важно ултразвуково изследване на гениталните органи на бъдещата майка. Ако се установят патологии, лечението трябва да започне незабавно и едва след това може да се помисли за следващата концепция.

Възможно е в резултат на проучването партньорите да не открият никакви патологии, всички тестове ще покажат норма. В този случай има смисъл да се говори за произволна генетична грешка, възникнала по време на концепцията за бебето или развитието на плода. Вероятността от такива патологии е изключително рядко, поради което в 99% от случаите втората бременност продължава успешно и завършва с успешното раждане на здраво дете. Все пак, женското тяло все още трябва да почива след тежкия стрес, свързан със замразената бременност. Лекарите казват, че най-добрата превенция на мъртво заболяване е здравословен начин на живот, който води и на бъдещите родители.

Коментари

Преминах през узи за 12 седмици. Всичко беше нормално. Бебето се движеше. Въпреки че имаше подозрения за хигромна врата, но докторът каза, че досега всичко е наред, идват в продължение на 20 седмици. Дойдохме за 20 седмици от бременността, но лекарят на узи видя, че плодът е умрял преди две седмици. Бях изпратен в гинекологията и аз имах изкуствено раждане. Тя раждаше добре, в смисъл, че лекарите ме подготвиха добре за доставка и маточната шийка на матката се отвори и аз раждах лесно. Сега една седмица, откакто напуснах болницата. Чакам шест месеца, за да опитам отново да забременея. Ще премина през две седмици тестове. И преди зачеването, трябва да преминете и с мъжа си към различни тестове за инфекция, за патология, да се обърнем към генетиката. Ако някой не позволява на Бог да разбере повече за това бедствие, то тук са нашите номера: 0502911285 Наталия, 0666891142 Михаил (съпругът ми) Нади 18.12.2016 Днес отидох на ултразвук, имам 13 седмици и 3 дни. Плодовете замразени от 7 седмици !!!!! Преди това ултразвукът не направи и направи тестове след 7 седмици и не показа нищо. Утре за остъргване. И тогава непознатото .. 5 седмици да отида с мъртво дете. Оксана 06/18/2016 Бебето ми умира на 32-та седмица от тромбоза на пъпна връв. Тамара 02.06.2016 бебето ми почина на 5 седмици, това е ужасно усещане. Не искам никой да усети тази болка. Още две седмици не знаех, че той замръзна. задръжте на момичетата, които имат тази ситуация, не се отчайвайте. това е нашият дял от жените. уви ... Пожелавам на всички здрави бебета. Александра 03/26/2016 Когато лежах в болницата, имаше такъв случай, че една жена намери тази замразена бременност едва на 20-та седмица! Тя имаше близнаци и един умрял, а вторият беше жив. Не знам как всичко свърши, но наистина е страшно ...
Share:
Comments