Захарта ще помогне на детето да се справи с болката по време

До 10 различни инжекции срещу инфекциозни заболявания трябва да бъдат пренесени на деца през първите две години от живота. И на кого, ако не и на родителите, да знаете колко трудно понякога успокоявате детето си преди, по време и след процедурата, като по този начин намалявате значителния стрес, с който детето се подлага на всяка инжекция и понякога дори само с една спринцовка, държан в бяло палто.

Но учените са намерили начин да успокоят детето преди инжектирането, поради намаляването на неговата чувствителност към болка. Международна група от експерти в различни области на медицината Cochrane Collaboration проведе ново мащабно проучване, включващо повече от 1500 хиляди деца на възраст под 1 година и установи, че: захарта може да помогне на детето да се справи с болката.

По време на дългото наблюдение на начина, по който децата се държат по време на инжекциите, учените са забелязали, че най-ниското ниво на податливост към болезнени усещания от изстрел е доказано от онези лица, които известно време преди процедурата консумират храни с висока концентрация на захар, или сладки напитки. Те бяха много по-малко нервни, плачеха и по-добре се държаха настойчиво. Важно е да се отбележи, че захарта упражнява същия ефект върху децата по време на събирането на кръв.

Въпреки че експертите не се съмняват в способността на захарозата да намали чувствителността към болезнени усещания, все пак остава да се види как тя засяга тялото на детето.

Според една версия, захарта намалява болката чрез активиране в тялото на специални химикали, които имат функция на анестезия. Друга версия гласи, че увеличаването на прага на болката се дължи на факта, че когато се свързва с вкусните пъпки, това води до засилване на чувството за комфорт, но въпреки различията авторите на изследването са твърдо убедени, че приемането на захар преди инжектирането значително помага на децата да претърпят болезнена процедура. родители - се грижи за вашите нерви.

Share:
Comments