Мъжки и женски сексуални фобии

Както жените, така и мъжете често не могат да се наслаждават напълно на секс поради някои страхове. По принцип всичко се основава на страх да не бъде разбрано от партньора или по някакъв начин да го разочарова. Нека да разгледаме основните сексуални мъжки и женски фобии.

Често за един мъж и една жена е страх - непланирана бременност. Често дори по време на секс, жените мислят за възможността да забременеят и затова не дават пълно удоволствие. В този случай си струва да разговаряте предварително с човек за това, защото той самият се интересува от това.

При мъжете най-често срещаните страхове са:

  • Липса на ерекция. Основното нещо за жените не е да се забавляват с това, в противен случай това ще доведе до голяма психологическа травма на партньора.
  • Страхът не отговаря на партньора. Много хора мислят, че за мъжете няма значение какви чувства изпитва жената по време на секс. Това обаче е заблуда. Почти 70% от мъжете се страхуват да оставят жена без сексуално удоволствие.
  • Страх от преждевременен оргазъм. Почти всички хора познават характеристиките на тялото си и се случва, че имат оргазъм много бързо. В случай, че оргазмът настъпи бързо и дори в повечето случаи жената може да реши, че такъв партньор не й отговаря. Ако, разбира се, любителите не мислят как да решат този проблем.
  • Страх да бъде първата жена. Противно на общоприетото схващане, че мъжете предпочитат девиците, страхът от това да бъдеш "първо" е много често. Мъжете всъщност се страхуват от отговорността за първия контакт.
  • Страх сравнения. Без съмнение конкуренцията е добро и полезно нещо, но сексът е мястото, където човек иска да усети най-желания и единствен собственик на жена

Най-често срещаните женски страхове:

  • Страх от тялото ви. Често момичетата се смущават от несъвършенствата на собствените си фигури и се страхуват от презрителния поглед от страна на човек.
  • Страх да се разболее. Венерологичните заболявания все още не са отменени, а още повече ние знаем за тях много повече, отколкото преди. Знаем симптомите, знаем как се предават болестите, че презервативът не винаги е ефективен и че много хора са болни от СПИН. Разбира се, страхът от заболяване е характерен и за двата пола. Но според съобщенията при жените тя е по-изразена. Може би в бъдеще ще бъде съвсем нормално да носите сертификат, че човек не е болен от венерически болести.
  • Страхът не оправдава желанието на човека. Разбира се, човек постига оргазъм във всеки случай, но сексът не е само оргазъм, а целият комплекс от усещания и преживявания. Една жена се страхува да не изглежда достатъчно усъвършенствана, така че често решава да експериментира или се опитва твърде трудно и естествено получава малко удоволствие или изобщо не я получава.

За да се отървете от всички тези страхове, първо трябва да се доверите на себе си и да се любите, да придобиете увереност в собствените си способности и да имате доверие на партньора си. Едно нещо, което трябва да запомните, е, че ако партньорът избере (а) вас, тогава той / тя е доволен от всичко. Затова опитайте да дадете удоволствие в пълен размер.

Текст: Ирина Лев

Share:
Comments