Възможно ли е да кръстиш дете на гладно? на каква възраст е

Имате дете, а вие, като всеки православен християнин, мислите за факта, че за детето е необходима кръщелна церемония.

Това е най-важната стъпка в живота на човека след раждането му.

Възможно ли е да кръстиш дете на гладно?

Какво е необходимо за това?

Как да се подготвим правилно за тайнството?

Нека се опитаме да отговорим на тези и много други въпроси, свързани с тази мистерия.

Да кръстиш дете - на каква възраст е по-добре да го направиш?

В момента на кръщението, Божията благодат е посветена на човека. Благодарение на това тайнство, човек намира посредник в лицето на светец, чието име се дава на дете при кръщение. Що се отнася до името - това е много важен момент.

Напоследък стана много модерно да се обадя на дете чужди имена, които не са православни. В този случай на детето се дава друго име при кръщението. Всъщност това име се превръща в основно нещо, тъй като човек може само да си спомни за здравето или да участва в други тайнства на църквата, като използва името, дадено при кръщението. И е много добре, ако някой го познава.

Родителите решават кога да кръщават детето си.

В идеалния случай детето трябва да бъде кръстено до 40 дни от момента на раждането. Четиридесет дни за православните е значителен период. На 40-ия ден в старозаветната църква детето беше доведено до храма и специални молитви бяха прочетени за младата майка. Разбира се, можете да кръщавате на всяка възраст.

Днес има много дебати за кръщението на децата в ранна детска възраст. Твърди се, че детето все още не разбира нищо и затова не може да разбере какво се случва и да бъде вярващ. Но за тази цел кръстниците се дават на човека, така че да го отведат в православната вяра.

Противниците на кръщението на кърмачетата твърдят, че след като кръщавахме дете в ранна детска възраст, го лишаваме от правото да избираме вяра. Но нека помислим и всъщност във всички религии има ритуали, които се водят върху бебета, което ги прави привърженици на тази или на тази вяра. Именно чрез вярата на родителите и тяхното желание да отглеждат детето си в Православието и да се провежда обредът.

Възможно ли е да кръстиш дете на гладно?

Можете! Тайнството на кръщението се извършва независимо от това дали сега е бърз или не. Но си струва да си припомним, че например в пост, кръщаваме най-вече само в събота или неделя.

Това се дължи на факта, че пощенските услуги са доста дълги, а между сутрешните и вечерните услуги има много къси пропуски. Ето защо е по-добре предварително да се съгласите с свещеника за датата и часа на кръщението.

В православната църква няма ограничения за ритуала на кръщението, освен ако няма технически препятствия.

Поэтому однозначный ответ на вопрос «Възможно ли е да кръстиш дете на гладно?»: да, можно.

Има ли разлики в кръщението на едно дете в глада: как се случва всичко

Тайнството на кръщението в типичен ден или пост не е различно. Единственото нещо в пощата, свещеникът може да е по-зает, отколкото в нормален ден. Това е особено вярно за пост. Ето защо планирайте деня на наредбата предварително и я координирайте с духовника.

Преди причастието последователите непременно трябва да разговарят със свещеника, Това е много важно, защото по време на този разговор свещеникът ще каже на кръста колко са отговорни за себе си. Днес това е задължителна процедура. И това е много правилно, защото много хора го приемат леко, вярвайки, че задължението на кръстниците е да даряват подаръци за празниците. Ако родителите могат да дойдат само в деня на кръщенето, те могат да разговарят със свещеника във всеки друг храм, където ще им бъде даден сертификат след разговора. Жертвите задължително трябва да изповядват и да приемат общение преди причастието.

Освен това, в Православието, на кръстните родители се предлагат само две изисквания:

- получателите трябва да бъдат православни и votserkovlennymi;

- Един съпруг и съпруга не могат да кръщават едно дете.

Всичко останало е предразсъдък.

Преди причастието кръстниците трябва да придобият кръст, риза и кърпа. Освен това, плащайте самото тайнство. Разбира се, ако нямате средства, детето трябва да кръсти безплатно.

Тайнството на кръщението трае около четиридесет минути. Започва с Обявлението, когато се четат специални молитви (забрани) за онези, които се подготвят за кръщение. Тук кръстниците за себе си и бебето се отричат ​​от Сатана и съчетават Христос.

След съобщението самото тайнство започва. Децата са потопени три пъти в шрифта, със специална молитва. По това време кръстницата (за момичето) или кръстникът (за момчето) се готви да вземе детето от шрифта, като държи кърпа. Тогава детето е облечено в кръщелна риза или рокля и носи кръст върху него.

След това следва тайната - потвърждение. Свещеникът помазва части от тялото на бебето с посветените от Света в името на Светия Дух.

Тогава кръстниците с богохулството и свещеника правят три кръга около шрифта, като по този начин символизират духовната радост от комбинацията с Христос за вечен живот в Небесното царство.

Свещеникът чете откъс от Евангелието на Матей и посланието на апостол Павел. В края на краищата чудото се измива от детските части на тялото със специална гъба, напоена със светите води. Тогава духовният пресича косата от главата на детето на кръст, поставя ги на плоска торта от восък и го потапя в шрифт. Правят се молитви за новопокръстените и неговите последователи.

Следва ритуала на църквата. Свещеникът минава с детето в ръцете си в храма, прилича на Кралските порти и носи бебето на олтара (момичетата не допринасят). Това символизира първото привеждане на бебето в храма. След това детето се връща на родителите. Тайнството на кръщението е завършено.

Желателно е в първата неделя кръстниците да доведат бебето до причастието и, разбира се, да се опитат да вдигнат своя бог в православната вяра.

Share:
Comments